Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 045
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря  Simple Smile
Имам достатъчно кърма, но понякога има пречки, които в комплект с коликите и недоспиване малко ми действат обезкуражително.

Дори в момента се кърмим  Simple Smile

# 76
Здравейте,

Бебето ми е на 2 месеца, кърмя на 2-3 часа. В последно време от прекалената умора не чувам алармата на часовника и пропускаме хранене през мощта или правим 4-5 часова пауза. Винаги обаче се събират минимум 8 хранения. Понеже имам още едно дете и не мога да спя през деня, може ли да правим 5 часова пауза М/у 24:00 и 5:00 без угризения, че ще ми спре или намалее кърмата?  Бебето наддава много добре засега.

# 77
Може да правите пауза, поспете си Simple Smile

# 78
  • над кукувичето гнездо
Ако след седмица са ви ок количествата кърма при новия „режим”, ако не ви се препълват много гърдите и не ви се получат запушвания, ако бебето има достатъчно мокри и оцветени пелени, наддава и изглежда и се държи както винаги, с чиста съвест може да си поспивате.
Скрит текст:
Аз с баткото пробвах като беше на 3-4 месеца някъде, той спи, а аз трябва да ставам да цедя, защото не можех да издържа толкова часове. В същото време той наддаваше по-малко след първия месец като цяло. Една сутрин установих, че за шест часа не е изпишкал нищо и реших, че така и така трябва да ставам да се цедя, по-добре да го кърмя и върнах това нощно хранене, само че без да го будя и преобувам (ако не е много накиснат, или с ако) и го кърмех в просъница. После установих, че се будя в седнала позиция час и нещо по-късно с бебе, спящо в скута ми. Така продължих известно време след това, той се научи сам да се размърдва в часа за кърмене, аз ставах на автопилот, инсталирах бебето да се кърми, после се събуждах седнала, а той спи блажено. В някои случаи дори не помнех кога съм ставала. Като взе много да ме боли кръста от тази работа, започнах да го оставям легнал до ме и си заспивах, а той, типично по мъжки, като си приключи заниманието, ми обръщаше гръб и заспиваше... Joy

# 79
О, благодаря ви! 🙂

# 80
Дами и аз имам нужда от помощ. Бебето ми е на 10 месеца, захранен, вече на детска кухня. Продължавам да го кърмя на поискване, т.е. към 8 9 хранения, но количеството твърда храна, което яде е минимално. От три месеца спря и да наддава. Ако през деня не го кърмя си изяжда и трите ястия....

Педиатърката първоначално каза, че не е проблем това, че не наддава, но щом разбра, че още кърмя през деня беше сигурна, че заради това не наддава...
Според вас да спра ли дневното кърмене?

# 81
Ами зависи от детето според мен. Ако можеш да му направиш режим ще е добре. Например кърмене сутрин и после към 10, след това обяд и следобедна закуска от кухнята, после вечер и нощем колкото иска. Ако суче преди яденето от кухнята няма да иска после.
Ненаддаването може да е и заради движението, все пак в тази възраст децата са много подвижни, но щом изобщо не наддава според мен е добре да се помисли за повече хранене, но не за спиране на кърменето.
Като моето дете беше на тази възраст ядеше много малко твърда храна, но я предлагах преди кърмене и после ако не изяде достатъчно давах да си досуче. По едно време отказа досукването на обяд и следобяд, но през останалото време се кърмехме и нощем доста сучеше.

# 82
Благодаря ти Ваня...ще пробвам с режим. Той много обича да суче и се опасявам, че ако знае че след хранене ще има и кърмене няма да яде изобщо... Затова се чудя след храненето за обяд и следобед дали да предлагам кърма...

# 83
Сиси, на тази възраст моето дете спря да наддава изобщо. Ядеше си манджите от кухнята (за обяд за следобедна закуска и вечеря) закусваше сутрин и пиеше по 2шишета АМ. И пак не наддаваше. Някои деца просто спират да качват, но това не непременно значи, че нещо не е наред.

# 84
Didi колко време беше фазата с ненаддвавнето при вас, помниш ли? Направо съм се вманиачила в този кантар....

# 85
Поне около 4 месеца. И сега пак е така. Яде за двама, а си е клечо. На 3 години няма 15 кг. На годинката беше 9.

# 86
  • над кукувичето гнездо
На ръст расте ли детето? Ако там трупа см, то не е проблем, че не наддава.
Предлагайте винаги първо твърдата храна, а след това кърмете.
Може към манджичките да добавяте малко кърма, за да има познат привкус.

# 87
Ами расте с по см на месец, но от три месеца е 10кг и не е наддал. Манджичките ги хапва с апетит, но само първите три лъжички, после започва да ме дърпа за кърмене, ако му откажа надува гайдата и вече съвсем няма шанс да се нахрани...ще продължаваме да се борим....

# 88
Според мен не насилвай детето да яде твърда храна ако не иска. Предлагай му и колкото изяде. След това си му давай да суче. Опитай ти да сготвиш нещо. Може да му хареса повече. Сядайте всички заедно на масата, за да се храните и може да прояви интерес.

Мисля че от този месец нататък е нормално да расте с по сантиметър. Все пак не може да продължават да растат с темповете, с които и в началото.

А може и зъби да го мъчат и затова да не иска да хапва по много.

# 89
  • над кукувичето гнездо
Не насилвайте детето. Само спазвайте еднакъв принцип при всяко ядене - първо манджа, после кърмене.

Общи условия

Активация на акаунт