Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 13

• 49 049
  • 754
  •   1
Отговори
# 90
Ами расте с по см на месец, но от три месеца е 10кг и не е наддал. Манджичките ги хапва с апетит, но само първите три лъжички, после започва да ме дърпа за кърмене, ако му откажа надува гайдата и вече съвсем няма шанс да се нахрани...ще продължаваме да се борим....
В случай, че не искаш да става така трябва да делегираш храненето на някой друг като татко, баба, а ти да си в другата стая и при никакви обстоятелства да се не показваш дори и да реве. Просто трябва да си прецениш какво искаш да се случва и винаги да се случва едно и също нещо по време на ядене. Идеята е, че ако храниш с лъжицата и ревне и удържиш да не накърмиш на едното ядене, а на другото да накърмиш детето получава смесени сигнали и също така разбира, че с рев ще постигне каквото иска.
Според мен вариантите са да си седи на малко твърда храна и повече кърмене, докато пожелае да яде или да се реве по време на ядене, да оставяш гладно детето, докато не прояде манджата, само се изясни със себе си какво ще правиш преди да го приложиш върху детето.

# 91
Мили мами имам запитване към вас - в първите ни опити за кърмене ,едната ми гърда беше разранена до кръв и бях спряла да е предлагам на бебо - докато зарастне (отне може би 4-5 дни),след което той не искаше да сучи от нея ,а само от дясната . За мой късмет успявам да го изхраня с нея ,и изцеждах лявата с помпа ,но постепенно започнах да виждам как гърдата спада и се притесних да не я загубя напълно ,днес опитах да дам на бебчо от нея и той за моя радост засука ,как мислите ще успея ли да възвърна млякото в нея ако е предлагам постоянно ?

# 92
Ами да, възможно е, даже предполагам че няма да има особен проблем! Трябва да се предлага винаги първа, за да е по-голяма стимулацията. Може след кърмене да се цеди и с помпа, дори и на празен ход 5-10 мин.

# 93
А размера на гърдата ще се промени ли .... тъй като сега разликата е слабо казано драстична 😧 или чак като приключим с кърменето 🤷🏽♂

# 94
Би трябвало като млеконадоя в гърдата се възстанови да се оправи и размера или поне да са горе долу еднакви.
Децата винаги имат предпочитана гърда, която произвежда повече, но е добре майката да следи да не става голяма разликата в гърдите, поне според мен.
Моето дете имаше предпочитана гърда, все пак винаги ядеше от двете, но явно едната не успя да произведе количеството на другата и си бяха леко различни в периода на кърмене, останаха си различни и след това. Леко е дразнещо, но какво да се прави...

# 95
Моето дете също не желае да яде твърда храна. Най-щастлив ще е ако по цял ден само си суче. Не реве за кърмене, докато яде, но след няколко хапки започва да плюе или да вади храната с ръка и да я мачка в юмрука си. Само че той наддава по 200 грама всеки месец и расте и на височина. Не съм се обяснявала на педито изобщо. Утре става на годинка.

# 96
Здравейте!
Имам кърмаче на 1 г. и 5 м. От седмица - две при слизането на кърмата, усещам кратка болка в гърдите (както при първите дни с новороденото). Не съм променяла в последно време драстично количеството сукания, не очаквам менструация (доколкото мога да преценя, следейки тялото си; цикълът ми още не е възстановен), у дома се "въртят" разни леки заболявания, но нищо сериозно. Синът ми мина през период на доста интензивно хапане на зърната при засукване, който, за щастие преодоляхме преди доста време, та не вярвам да е отражение от него.
Някакви идеи защо се получава това напрежение и дали да го приема за нормално?

# 97
# 98
Исках да еи попитам кога ви се регулира кърмата

# 99
Благодаря! При мен явно не се касае точно за това състояние. Болката в никакъв случай не е нетърпима и я има само в момента на потичане на кърмата, в самата гърда. Засукването е правилно, няма побеляване на зърното или промяна на формата му след сукане. Simple Smile

# 100
Момичета помагайте моля, инам бебе на 25 дена, както уста н ових имам и бърз поток на кърмата. Малката се даввше редовно, смених позата по ваш съвет  с полулегнала....сега обаче имам друг проблем, щом се понаяде ...пинякога 20 мин
,понякофа 40 сама пуска зърното  . И ако не е заспала се почва реване и търсене на гърдата отново...подавам й я цока 2мин и пак почва да реве ,давам другата гърда, сменям позата, памперса и пак същото.
Някой има ли подобен проблем.

# 101
  • над кукувичето гнездо
Може би просто иска да спи. Пробвайте с полюшване, шъткане, нежно галене над веждичките, бавно и леко гладене с цяла ръка на гръбчето отгоре-надолу.
Може да има нужда да се оригне добре и тогава да продължи.

# 102
  • Стара Загора
Някоя да е пила инфлуцид докато е кърмила?? На листовката пише да се консултираме с ЛЛ или педиатър, но това просто не е опция в момента.

# 103
Пила съм и винаги това пия като настина. Хомеопатията не е проблем за кърменето.

# 104
Момичета, моля за помощ, отново.

След кърмене забелязах, че едната ми гърда е все още твърда. Възможно ли да имам запушен канал?! При какъв лекар се ходи, ако започна да имам болки? Какво мога да предприема в домашни условия?

Общи условия

Активация на акаунт