ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Аз ползвам Юриаж - шампоана , които люти нс очите и олиото. Като свърша почвам Пенатен. С техния крем й мазах бузите от лиги имаше пъпчици до вечерта дим да ги няма. Крем за подсичане разбирайте:)

# 226
Ейййй майчета, не мога цяла седмица да изчета Simple Smile
Мислих да пиша и после да чета, ама не, прочетох ви Simple Smile
 Докато не съм забравила, д-р Ефремов (аз водих малката при него, супер е) преглежда с направление в Горна баня(всеки ден, без час).
 Иначе имам най-кроткото детенце, пу пу.
Спи цяла нощ непробудно, от 22 до 7.30ч. През деня спи по 6 часа, като обедния е 3, отаналите по 30-40мин. Спи само и единствено в нейното легло, при нас не съм я слагала, и навън в количката.
Ваксини нямаме никакви още, но на 7-ми, ако не е епидемия ще я боцнат. Аз държа много на ротавирусната.
Майчета,  искам да запиша Софи на плуване, изчетох какво ли не и искам и вашето мнение. На 1-ви става на три месеца и мисля да я пробвам.
Сещам се писахте за кърпички и памперси... Ние сме унищожители на кърпички, на всяка смяна по една задължително, а ако ака по 4-5, но аз свалям крема постоянно, а с миене не става. Най-доволна съм от Памперс, защото са мокри и от Хип, защото са супер меки и миришат страхотно. В ДМ бяха по 2.3лв. Паперси пробвах Лупилу и Молфикс, ужасни са, оставам си на класическия Памперс, екстра е, особено като намеря туския, бройката ми идва на 0.21лв. качеството е същото.
Молфикса остават желирани топченца по кожата, а Лупилу пропускат и не прилепват хубаво.

# 227
  • София
Д-р Ефремов какъв специалист е?

# 228
  • Sofia, Bulgaria
Ортопед

# 229
Благодаря ви, момичета! Д-р ефремов ще е, само трябва да видя как да изнудя педи за направление, ако не - на частно ще ходим, струва си.
Стискайте палци!

# 230
Благодаря ви, момичета! Д-р ефремов ще е, само трябва да видя как да изнудя педи за направление, ако не - на частно ще ходим, струва си.
Стискайте палци!

Аз имам направление, но мисля след 03.02. да ходя да отминат грипните епидемии.

# 231
Пийкок, сподели моля те какво точно на а дерма използваш, че да следя и аз

Къпем го с това:
https://www.enzo.bg/a-derma/exomega-omekotjavassh-pochistvassh-g … o-i-kosa-za-deca/

А при всяка смяна на памперс и след баня мажем с това:
https://www.enzo.bg/a-derma/xera-mega-confort-podkhranvassh-krem … nogo-sukha-kozha/

Не ми харесва как мирише това, което слагам на всеки памперс. Но това за къпането е мноог хубаво и трайно като аромат.

# 232
  • София
Martss, да на мен ми бяха казали, че бебето ми е с къса юздичка и затова не искал да суче. Аз така и не успях да кърмя и може и да е имало отношение това. Иначе не се плези и изобщо не си вади езичето. Но нищо друго не знам за тази юздичка. Ти кърмиш ли? Жани, мерси че ме подсети да отговоря.
Аз козметика ползвам на Бочко и проблеми нямаме. Дори много ми харесва. Но с олиото така го омазвам, че става като печено пиле.
Имам аз въпрос към мъжките мами. Забелвате ли пишетата на бебетата? Аз опитвам, но то е съвсем мъничко и мога само с една ръка и мисля че го натискам, а и никакъв ефект няма. Всеки път до едно и също място стигам... просто се чудя. А и чета мнения както за, така и против това!
Мислите ли за захранване? Кога и с какво? Това ще си е приключение!
На нас предстоят ваксини и пак съм се притеснила. Хич не обичам! А и някой беше написал, че при вторите ваксини често вдигали температура бебешоците.

# 233
На нас за забелването ще ни разяснят следващата консултация, средата на Февруари

# 234
Аз.на големия му я забелвахме ушким ма нищо не сме правили, то трябва доста силно да се прави за да има ефект. И затова си решихме проблема като отидохме на уролог един ден и му я забели той, после 1 седмица мазахме с едно кремче-доста го болеше като пипахме за да мажем с крема, всъщност незнам дали го болеше вече или беше травмиран, но оттогава проблеми не сме имали. А преди да я забели имахме. Сега абсолютно нищо не пипам, изобщо немога да си представя на този малък бебок да дърпам каквото и да е...

# 235
Педиатъра на последната консултация го забели.Оказа се,че с ММ преди това никаква не сме я вършили,а само сме си мислили че забелваме. Simple Smile Педи направо го издърпа и всичко му показа.Сега баща му прави това при всяко къпане,че аз съм по-страхлива и ме е страх да пипам.

# 236
И аз уж забелвам, какво забелвам и аз не знам...притеснявам се много да опъвам, за да не го заболи малкия. Като ми звъннат да го водя на консултация смятам да питам.
За захранването - мисля като стане на 4.5-5 месеца, както каже педиатъра. Мисля с тиква да започна, първия ден една лъжичка, втория ден 2-3 и така...
Надявам се и аз на помощ от опитните ни мами. Simple Smile

# 237
  • София
Нашия педиатър каза че като стане на 6 месеца ще го дръпне. И ние сега си мислим че забелваме ама нищо не правим, то наистина бая надолу трябва да се издърпа, ама мен ме е шубе и ще го оставя на него. Захранването на мен ми е тъмна Индия, в нета навсякъде различни схеми, грамажи, предложения и аз съм объркана какво ще се получи накрая. От всичко дотук това ми се струва най-сложно хаха

# 238
  • Варна
Според педиатърката, най - новата "иновация" в захранването на база изслддвания била да се захрани със силен алерген и нейната методика е да се започне с глутенова каша. А аз като чета повечето въвеждат глутен чак в 8-9 месец

# 239
Keitihope неможах мн да кърмя след 1вия месец той сам отказа и се почна сагата с цеденето успях да издържа още един месец , но кърмата рязко намаля и за 24 часа успяван до изцедя само 300 мл. Сега вече сме само на Ам а гърдите ми вече са празни 😀. Утре имаме час за консултация ако не ни я отменят заради грипната ще разпитам за юздичката какви са опциите ми , но Мм настоява да изчакаме, че бил мн малък, но все пак ще попитам педи  и ще споделя евентуално ако успеем да минем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт