ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 910
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Педиатърката ме обработва да захранвам вече от 2 месеца, бях ви споменала. По старата методика с ябълков сок но аз не го направих. Оня ден я излъгах, че съм дала и тя каза да почвам със зеленчуковите пюрета. Много бърза жената. Но след около месец смятам да започна вече, защото баткото го захраних на 5 месеца и 1 седмица с картоф. После вкарах морков, после тиква и постепенно всички зеленчуци. Вече честно да ви кажа не помня кое беше след това, но имам спомен за безглутеновите каши, месо, плодове и глутен. Май в тоя ред, но пак казвам не помня точно. Винаги се дава по 1 нова храна, за да се следи за евентуални алергии.

# 241
С домашно приготвени пюрета ли смятате да захранвате или с купешки?И аз мисля с катроф да почна,но последния път като ходих,педи каза че е рано.

# 242
Ние също още не забелваме, педиатъра каза по-нататък ще го оправи, каквото и да означава това. За козметиката - биодерма мляко за тяло и а дерма abc шампоан за коса и тяло, а за подсичане досега бяхме с бепантен, но май ще го сменяме.
Нашето бебче проявява сериозен интерес към храната и ще питам февруари кога да започнем захранването. Н

# 243
Аз ще правя пюретата. Simple Smile

# 244
и аз попадам на тези иновации в захранването с алергени...Сигурно е така че колкото по-рано се даде алергенна храна толкова по-малка вероятността е организма да я отхвърли в даден момент...но незнам зависи какво наричате алерген. Според мен захранването до 1г с въвеждането на определени храни в определен период (глутен-7 или 8 ми месец, жълтък 8-9 месец май така бяха, млечни след годинка или до годинка...). Моята логика е че организма на бебето е доста нежен и недоразвит до годинка и трябва внимателно да се захранва. Вече тиква и картоф заедно...преди да ми се случи това с алергиите бих казала е вие луди ли сте кво толкова тиква и картоф....докато не видях много дечица които са алергични към тиква и картоф...и ябълка...няма такова нещо алергенни храни, всяка храна за различния организъм е потенциален алерген...Има деца които ядят морски дарове без проблем а като хапнат ябълка и става страшно...така че захранвайте си плавно и постепенно без много да го мислите, не смесвайте храните защото ако направи някаква реакция няма да знаете от коя храна се е обринал примерно или не му е понесла. Захранвайте бавно и поетапно. Аз с големия почнах с тиква си спомням, после някакво плодово май му дадох, после млечна бабанова каша и хоп се обрина...беше на 6 м. Той нямаше алергия или поне и да е имал не съм го изследвала защото само се обриваше около устата и то от директен прием на мляко и млечни. Затова не бързайте ами следвайте схемите за захранване. Ще намерите в нета много такива.

# 245
Ох това забелване ми беше кошмар.С две ръце се молех да не ми се налага повече да забелвам😁Господ чу молитвите ми🤣Педиатърката му я дръпна на около 6 мес.
За захранването, този път ще е на купени пюрета, беше ми писнало да варя и да пасирам.А и ако тръгем да пътуваме няма как да правя пюрета.Баткото свикна на домашни и не искаше да близне купените, кошмар😱Никъде не може да мръднеш, щото трябва да имаш кухня, уреди , посуда...абеее не си е работа✌

# 246
Доколкото мога, аз ще му правя пюретата. Вярно ще има моменти и с купуването, но времето ще покаже.
Сокчетата ще ги купувате ли? Видях в Лидл някакви за 4+ ама още не бързам със захранването аз.

# 247
За пюретата, аз отначало купувах и един ден викам дай ще си приготвя аз, примерно картоф с морков, пробвах тези на хип и моето пюре....еми повече не купих никога готови пюрета, вкуса е мега различен, колкото и да са специализирани, не са пресни нали се се;ате седят в тия буркани с месеци в аптеката. Отначало купувах защото ме беше страх аз да приготвям, но всъщност не е никаква философия, просто трябва да се варят 20 мин зеленчуците, плодове ако давате също трябва да варите..вече съм забравила бая и трябва малко да седна да си припомня. Мисля да си купя на Филип авент има блендер на пара, размразявал,претоплял и незнам какво, ако нямате финансова възможност взимате един гергир и са ви готови зеленчуците на пара:)

# 248
Доколкото мога, аз ще му правя пюретата. Вярно ще има моменти и с купуването, но времето ще покаже.
Сокчетата ще ги купувате ли? Видях в Лидл някакви за 4+ ама още не бързам със захранването аз.
Пийкок, недей да даваш сокчета според мен. Това само педиатрите от старата генерация могат да те посъветват такова нещо. Тия сокове на 4 месеца толкова дразнят стомахчето на бебето че няма накъде повече...а и няма никаква полза от тях...захар..нали се сещаш...и то ако му даваш сок по-добре го захрани с плод!

# 249
О, хич няма да го бързам аз. За сега пие чай от копър на Хип и водичка. За сега му стигат

# 250
Хмм, Ема, не знаех, че трява на пара да се приготвят плодове и зеленчуци, благодаря за инфото. Иначе и аз мисля сама да приготвям, но не се бях замисляла, че ако отидем на почивка и той отказва бурканчета, ще се озоря Simple Smile

# 251
  • София
Всичко ще си приготвям. Така или иначе на почивка като хидим си готвим за нас тъй , че няма да е проблем. А и за бебето пюрето става за 30 мин.

# 252
  • София
Все си мисля, че дори сам човек да приготвя пюретата, нищо няма да стане да се редува или рядко дават готови.
Пък и със сигурност ще има зеленчуци или плодове, които няма да са сезонни.

Примерно аз не ям и не готвя с пащърнак. Постоянно ли го има в магазините? Знам ли Simple Smile

Иначе чета книгата на Маги Пашова за захранването и звучи резонна. Може би ще я следвам. С тази разлика, че май няма да е изключително кърмена до захранваето, защото май ще почвам да дохранвам с АМ. Sad

# 253
Аз мисля да купувам пюрета.Зеленчуци от магазина се притеснявям да купувам,а и ще се улесня като ми е готово всичко и няма да се занимавам да готвя и да пасирам.
Не мога да преценя нашият дали проявява интерес към храната.Вре си всичко в устата,но това е с идеята да си чеше венците,а дали е готов за захранвяне иди го разбери. Simple Smile Той до скоро имаше ужасни колики и още не са отшумели напълно затова няма да бързам.

# 254
  • София
И аз ще купвам и на детска кухня ще се запиша,а когато имам възможност ще приготвям. В началото ще ги приготвям аз защото за 1 лъжичка няма смисъл цяло бурканче да се взима. Винаги съм твърдяла, че хората са измислили всичко, за да ни улесняват живота, било то и готовите пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт