ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 842
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
Леле, ние сме много назад с ваксините. Още дори първия прием на тази срещу пневмококи не сме направили. Добре, че поне ни се разминава грипа засега. Тази година успяхме с нашите да натиснем мъжа ми да си направи и той противогрипна ваксина (много мрази да го бодат).

# 571
Ние вчера сложихме Ротарикса, за сега всичко е нормално. Аз бях писала преди време, че вторите ваксини ги приемат по- тежко бебенцата. Ние сме за втори  прием на Синфлорикс след 20 февруари.
Относно лигавенето и Лори се плюнчи и всичко е в устата. Като размери е 63 см. и 6 кг.

# 572
  • София
Ние сме за втори прием на шествалентната и синфлорикса в понеделник, много ми е притеснено кати чета че вторите се понасят по-зле. ММ в деня на ваксината почива, а на следващия ден е нощна смяна 2 поредни дни и ако има Т и е кисел направо не знам как ще изкарам сама Cry
Мен вчера навън ме надуха едно хубаво, намръзнах се и се събудих с болки в гърлото, взех цитросепт ударно, шуслерова сол 3, витаамин Ц и гаргара със солена вода. Ако някой знае и друго да го пресека да казва Mask

# 573
  • Варна
Александра, по принцип за ваксината питат дали няма някой болен в момента в семейството.
Ние на 22 януари бяхме за втори прием на ваксини и лекарката обаче забрави да му даде втората ротарикс. Сетих се чак в къщи, че нищо не му капна в устата. Обадих й се, каза че ше говорела с представителката на ваксината и ше ни се обади ако не може да се прескача месец. Но така и не звънна.

# 574
  • София
Моето момче има 2 бити ваксини в два поредни месеца, както и двата приема ротарикс. Другата седмица сме на консултация и педиатърката иска да му сложи следващите две едновременно. Като знам какъв киселяк беше само с по една, сега ще е чудо. Пък и режимът му много се размества и поне една седмица след това няма да спи през нощта. Мрън мрън.

# 575
И аз пропускам къпане. Айде няма нужда, то на възрастните като ни бият ваксини ни казват да не мокрим, пък при бебета... Нали насколо ми биха тетанус, не се препоръчва просто.

Стефи, и при нас така беше. Сега третата ваксина ще видим как ще е.

# 576
  • София
Ами да ви кажа, добре понесе ваксината. Дори не се поду и крачето. Моята педиатърка ги слага по една. Не знам дали това има значение. Беше киселяк вечерта, но нямаше температура. Абе аз май не мога да му я премеря като хората. Слагам термометъра в дупето и ме е страх да не е много навътре и темп му излиза към 36 и нещо. Като махна 0.5, съвсем студен ще дойде. И да ви призная, изкъпах го. Като се сетих през що народ минахме, докато стигнем до кабинета в поликлиниката. Да видим днес как ще е след ваксината!
Иначе мерките му са 64 см и 7 кг на 4 месеца + 10 дни

# 577
Кейти, браво, геройче си имаш, щом и Т не е вдигнал. И мерките му са идеални. Повръщането поотмина ли малко поне ?

Кога мислите да захранвате ? И с какво ще започнете ?

Аз мислех на точно 5 месеца като стане, ама е роден на 29-ти, а февеуари тази година е 28 дни Laughing
Та ще стартираме на 01.03., хем с мартеничка, хем с пюре. Grinning

Сега се е научил да пръхти. Ама като кон пръхти, какво е това нещо, не знам. От 2-3 дни е това чудо и се кефи, и се радва, много е смешен.
През нощта е супер неспокоен, пак върна яденето в 3, после в 6-7. Постоянно примрънква, върти главичката, тръшка се, мята се. По 100 пъти ставам. Бутам бибата, ама не я иска. Така стиска тия устнички като тръгна да му я слагам, пълен смях. Много рядко я дъвче и то напоследък, преди чак повръщаше от нея.
Сега я дърпа от време на време, явно си чеше венците.

Та добре, че е белият шум вечер. И че е хубаво времето през деня, та скитам по сума ти време, а той спи блажено. Обаче като е буден в количката се сърди, иска да гледа и все се надига. Страшна работа е. Grinning
Ама предполагам, че и другите малчовци са същата история. Сладурчета Heart

# 578
  • София
Аз мисля да захраня на 4++ (и аз с плюсовете, нали съм модерна).
Той се впечатлява много от храната и проявява интерес. Надига се да сяда. Веднага отваря уста с охота като му давам дентокинд и не избутва с език. Няколко пъти го пробвах да си ближе банан и се сърди като му го взема. Ще започна с тиква. Няма да замествам хранене, но ще му давам да опитва. Ще следвам схемата зеленчук-плод-каша-месо-жълтък.

# 579
  • София
Жана, моя е същия !! Нощно време ставам да бутам бибата, в тъмното нищо не виждам едвам му целя устата, той мрънка като я изплюе, върти ср, мята глава, аз тамън задремя и се почва. Навън докато заспи е дране, научил се е да се бута с краката и застава на мост. Онзи ден в магазина баща му бута количката, аз го нося, не ще в количката.
И аз мисля към 5тия месец да захраня с  пащърнак, после картоф, тиква, плодове и т.н., може би към 6тия ще заместя хранене

# 580
Нашия дигна Т още с първите ваксини - засега само тях сме слагали. Дигна до 38,3 и в деня на ваксината и на другия ден държа. С ужас очаквам следващите Sad
Захранването мисля да го почна на 5 месеца с картоф, морков, тиква и т.н. други зеленчуци.

# 581
  • София
И Елени е само с първите ваксини. В това време с тоя грип как ли пък няма да я заведа да я бодат. Аз си решавам педиатъра  да си гледа работата:)

# 582
Големия нито веднъж не е вдигал темп от ваксини, сега като ви чета смятайте какви са им партидите сега...иначе бучки на крачетата правеше много големи ама педиатърката ми казваше че е нормално.Ние сме идващата сряда и съм в ужас от сега. Чо една ще.слагаме ние пък да видим. Абе да ви питам ядат ли по някой път неспокойно бебетата ви, моя се мята като риба на сухо докато яде, яде спокойно само в 00 часа когато се буди и сутрин в 8 като е направил голяма пауза, после евентуално на обяд ама не е сигурно, следобед и вечер преди да заспи е кат риба на сухо и с биберон и на гърда. Незнам що....Режим слава богу направихме, вечер не се бъди след 00 часа до 7 спи. После 10 и 30 хапва, чосле 1 и 30 и оч до 5 спи...после е мега нервен, най-кофти времето жалко че е точно когато баща му и брат му се връщат...

# 583
  • София
Нервничи пякога и се нята ана не е место. Иначе вечер е ужас киселяк на киселяците само да се гушка и някой да я занимава. Поне винаги спи по час да вчеряме  де.
Пропускам консултация без да се замислям и си ходя когато аз преценя Simple Smile

# 584
ОФФ, и при нас вечврите са...нямам търпение да стане 8 и нещо, та да започваме процедурите по лягане. Тогава кротва. Обаче преди това мрънка, мрънка, а в някои вечери като снощи и в истерии изпада.

Общи условия

Активация на акаунт