ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 839
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Мале нормално ли е от 24ти януари до днес малкия да е наддал 600 гр Rolling Eyes На 24ти направи 3 месеца, беше тогава 6900, преди малко го мерих -7500...Яде по 150 гр.по 6 пъти на ден

# 586
И при нас е същата работа с мятането нощем. Заспива към 11,  спи спокойно до 2 и след това се започва едно върнете на главата във всички посоки. Ставам давам биба след 10 мин пак и така по някое време се укротява или си буди и направо храня. От около седмица е така и се чудя дали не е някакъв скок в растежа, защото след ядене заспива мигновено,  а до преди това спеше цялата вечер не пробудно.
При нас заради грипа имаме сложена само една ваксина +ротарикс и чакаме евентуално другата седмица. Нашия педиатър май няма притеснения да ги слага едновременно та доста ми се е свил стомаха каро се замисля.
Захранването може би ще го започна 5 месец с тиква.  За сега малката само ме гледа интересно като ям, но не дава индикации. Аз се базикам вкъщи, че тя ме вижда основно надвесена над нея с някаква храна, че захранването ще го прави кеф Grinning
Гледам в емаг са пуснали един уред за детско пюрета (готви на пара и след това  пюрира) са доста се чудя има ли смисъл от него и до колко са хамалогия пюретата приготвени с решетка и пастор.

# 587
Мале нормално ли е от 24ти януари до днес малкия да е наддал 600 гр Rolling Eyes На 24ти направи 3 месеца, беше тогава 6900, преди малко го мерих -7500...Яде по 150 гр.по 6 пъти на ден

Обикновено след третия месец качват по-малко - към 600-700гр на месец. 600гр за 16 дни е повече от добре. Какво те притеснява?

# 588
Моят мъник забави темпото с растежа вече. Миналия месеце качил само около 500 грама. Този може и по-малко да са. Те започват да дърпат и на дължина, не забравяйте.

# 589
  • София
Ами притеснява ме,че е много, точно защото знам, че след 3тия месец за 1 месец качват 600-700 гр, а той ги е качил за 16 дни Flushed

# 590
  • Варна
Момичета, моят маймун снощи много рева. Нямам никаква идея от какво може да е, сякаш не бяха колики, не пръцкаше; по- скоро се изпъваше и чак дъха му спираше. По принцип не е ревлив и много се притесних. Чак панадол му дадох 1.5 мл и заспа. От какво може да е.... със свито сърце чакам вечерта

# 591
Две вечери и моето детенце не спи!!! Не реве, а просто не спи...гука си и иска да си играе, смее се, а аз изтрещявам от умора. Най-много ме изтощава истерията при приспиването 😥😥😥Вече няколко пъти чета, че давате панадол без Т. Защо се дава, обяснете ми? Ако помага да заспи, готова съм на всичко. Днес то водих на първата боуен терапия, да видим как ще е.

# 592
  • Варна
Не е хубаво да се дава безразборно панадол. Но аз реших, че го боли нещо, толкова плачеше....та, панадола действал и като болкоуспокояващо

# 593
Алекс, споко. Те не качват равномерно през месеца. Анди след предната консултация дръпна 400гр за 10 дни и после намали темпото.

Покрай рефлукса не се шашкам
много колко е качил. Важното е, че въпреки цялото това повръщане, продължава да расте.

# 594
NYG, четох хубави неща за този уред, ама от четене на отзиви до как ще е всъщност, разлика има.
Та не знам, аз бих го взела. Ако смяташ ти да правиш пюретата ще е голямо улеснение.
Аз купих 2 в 1 на Авент именно защото е улеснение. Ама го набарах на добра цена (вярно втора ръка, ама много важно, нали си бачка).

# 595
Жана, може ли още нещо да те питам за уреда ти? Embarassed В един от негативните коментари в Амазон пише, че не може да пасира в различна консистенция (т.е. повече и по-малко пасирано), така ли е наистина?

# 596
Попи, питай колкото искаш Hug , въпроса е дали мога да ти отговоря адекватно. Simple Smile
По принцип като се врътне копчето на опция пасиране, трябва да се държи постоянно, за да пасира. Та според мен като се задържи повече време пасира по - гладко, като се задържа по-малко време, , съответно не е толкова гладко пасираното. Не знам дали разсъждавам правилно, в интерес на истината аз съм правила до сега само картофено пюре и го пасирам до гладкост. Става много хубаво.
Пък и то за бебе си трябва гладко пюре.

# 597
Жана, благодаря! Като питах се сетих да погледна клипче за уреда и видях как става пасирането. И аз мисля като теб след видяното. Иначе, да, първоначално трябва да е гладко пасирано, но постепенно се намалява гладкостта, за да се стимулира дъвкателния рефлекс. Дори и без зъби с венците си сдъвкват меко сварени парченца. С голямата някъде на годинка и наличието на зъб и половина минахме направо на "твърда" храна, просто намачкана или разрдобена на малки парченца.

# 598
Върнахме се от ваксина.Боднаха и двете крачета.После ходихме на разходка ама такъв вятър задуха,че щеше да издуха количката и бързо се прибрахме.Аз днес смятам да къпя дечко.Беше пълно с болни и толкова народ се изреди с в кабинета,че си представям бебчо колко микроби има по себе си.Док каза да си го къпем.Сега давам Панадол и се надявам Т да му се размине.Не е от най-едрите бебета 6650 и 65см.е.Манекен. Heart Eyes Другия месец сме на кръв и урина.

# 599
Попи, това ми беше много полезно, благодаря !

Стефи, леко да минават ваксините, без Т и киселеене. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт