ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 835
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Имам въпрос до кърмещите мами: Колко често слагате бебоците да сучат? Моето момче е на 3,5 месеца, само кърма. Иска да си хапва на 2-2,5 часа, но имам чувството, че все му е тежко, все връща след това. Може би трябва да опитам да увелича интервалите. Няколко нощи спи много неспокойно, върти се, не иска биба. Единствено сукане го приспива за около час и после пак се почва. Но пак си мисля, че много му претоварвам коремчето-до скоро имаше и колики, а може би и все още го наболява?

# 601
  • Haskovo, Bulgaria
Относно уреда от емаг МАРРУ се казва аз го взех днес и го пробвах. Страхотен е. Ще ми върши много добра работа. Пък е и много намален сега.

# 602
Palinka, от около седмица синът ми сам започна да прави паузи от по 3-3,5 часа, дотогава и той беше на 2-2,5. Но през нощта е същото като при теб и ме побърква - суче през 1-2 часа, буди се и само това го успокоява, а както казваш то така му тежи на коремчето и сме в един омагьосан кръг...

# 603
Съмнява ме повръщането да е от "тежест в корема". По-скоро е, защото клапата на "входа" на стомаха позволява лесно да се върне течност. Синът ми връща и 2-3 часа след като е сукал за последно. Тогава едва ли му е останало много от кърмата в стомаха.

Преценете си според детето. Анди като е много гладен се захласва от рев. Не мога да го оставя да чака.

# 604
  • София
Връща си все още детето, понякога по-малко, друг път направо на фонтан поне 30-40 гр. Педи смята, че преяжда. Аз, честно казано свикнах вече, а и се надявам със захранването да се пооправят нещата. Нищо чудно и да го прехранвам, при положение, че е качил 1 кг за последния месец. Относно захранването, педи каза да започвам вече. Чудя се сега ли да започна или като стане на 5 месеца. Ще е много полезно да си обменяме опит. Аз също се чудя как да пасирам и да взимам ли уред? И аз към този на Mappy съм се насочила!
Някой попита за яденето. При нас също е голяма драма, то дърпане, сумтене, въртене на главата, бутане на шишето, ритане, гърчене... ужас! Дори ми прави впечатление, че като яде спокойно и не връща толкова. Ми то нормално!
С бибите и ние сме така, бутам в тъмното, с кутрето напипвам къде му е устата и бутам! Grinning Понякога по 100 пъти. Вдигнах и малко решетката на леглото, та и ставам всеки път.  Преди го правех подпряна на един лакът!
Стефи, дано мине ваксината без да я усетите!

# 605
На моя постоянно му излиза мляко от устата.А преди малко направо изстреля една струйка.Тоалети и лигавници сненям непрекъснато.Много нервно започна да се храни,не може да си поеме въздух и се олива целия.Това откакто сменихме млякото.По-редичко е е и като че ли не го засища,но пък яде повече от преди.От Аптамила обаче остава една ужасно неприятна миризма на риба дори и след изпиране не се маха. Незнам шишето ли да сменя и да мина на биба с по-малка дупка или млякото.С авентските шишета сме на 1 дупка и пак се олива.

# 606
Момичета, пюретата са два - три месеца.После минава детето на кухня, или домашна храна.
От опит ви казвам , че обикновена касерола (ако искате да варите на пара ползвайте гефгир) + пасатор, все неща които ги има във всяка кухня, са напълно достатъчни за да сготвите 100 гр пюре✌😁Според мен е излишна инвестиция, която после ще хваща прах в някон шкаф.

# 607
  • София
Mrs Bamboo, и на мен ми струва, че не ми трябва такъв уред, но аз в началото и шишета не исках да купувам. Бях толкова сигурна, че ще си кърмя детето...
Стефи, и аз съм с Авентски шишета, но взех с две дупки преди около месец. Преди мислех, че нервите са, защото не може достатъчно да си издърпва, но явно не е от това. Не пречи обаче да видиш дали с двойки няма да му е по-добре. А иначе, и аз взимам Аптамил. Не съм усетила миризма на риба! Преди беше на Хип и го смених, че било по-рядко! Е, той продължи да си връща, но аз си останах на новото мляко.
Детската кухня не е ли след като вече сме им въвели всякакви видове храна?

# 608
  • София
Има и от 6 месец кухня, частна де, държавната незнам как е не съм ползвала.

# 609
Кейти,той с 1 дупка се олива,а с 2 съвсем.
Като бяхме на Аптамил комфорт нямахме такъв проблем,беше по-гъсто млякото,но на него не му харесваше не искаше да яде и минахме на обикновения Аптамил,който пък е доста по рядък и като че ли не го засища.Вие с кой Аптамил сте?

# 610
Частната кухня е от 7 месеца, държавната и тя, ако представиш бележка за липса на алергии, иначе от 8. Баткото на 7 месеца вече беше на кухня.

# 611
  • София
В пункта при нас дамата ми каза от 6 месец. Не, че ще я почна де тя няма да яде нищо освен мляко  дотогава Grinning

# 612
  • София
Наистина тези уреди са излишна инвестиция за мен. Варите два картофа или тиква, пащърнак или каквото и да е, добавяте мляко и с пастора и за 2 мин. А ако искате на пара-с гевгира, да. Тези уреди само после се чудиш в кой шкаф да прашясат. И аз мисля да се запиша на кухня, не мога всеки ден да измислям ново ядене а и за нас с ММ почти не готвя.

# 613
В пункта при нас дамата ми каза от 6 месец. Не, че ще я почна де тя няма да яде нищо освен мляко  дотогава Grinning
Може✌Информацията ми е отпреди 10 години🤣🤣мисълта ми беше, че пюретата са за кратко и  смисъл чак пък от уреди не виждам😁

# 614
  • София
Забелязала съм, че авентските шишета са с някак по-голяма дупка. Аз му давам вода от тях и много се дави. Минахме на томи типи с тръбичка и спря

Общи условия

Активация на акаунт