ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 825
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам уреда на Мапи и вече 3ти ден правя пюре от картоф и става много вкусно. Разликата с варен зеленчук и зеленчук на пара е огромна. До сега не бях варила картифи на пара и ужасно много ми харесаха. За в бъдеще мисля аз да готвя. Бебе кухните са си супер ,но съм от жените които обичат да стоят в кухнята и ще се опитам аз да и готвя

# 616
  • София
Оо, това с кухнята е много добре!
Аз мисля да започна в началото аз да приготвям, затова обмислях уред, но ще ви послушам и ще си спестя тази покупка. Ще пробвам и на пара, щом е толкова голяма разликата във вкуса. Simple Smile
Стефи, обикновен Аптамил давам.

# 617
  • София
Симона, от кога захранваш?

# 618
4 месеца и седмица . Започнах с картоф разреден с 15мл АМ в уреда за пюре. Вчера изяде 80гр , днес 70гр . Оказа се ,че съм допуснала грешка с количеството или поне според приятелките ми. Иначе детето с апетит си хапва

# 619
  • София
Аз готвя  всеки ден. Имам уред за готвене на пара и ще го ползвам. Амаслед три месеца като почна захранване:grinning:
Тя още не седи изправена аз пюрета ще давам Blush

# 620
Това захранване доста ме тревожи.мислех да го започна, след като навърши 6 м.  Все още немога да си намеря изчерпателна информация по въпроса. Може да ви се стори глупаво, но нито знам по колко мляко да добавям, нито колко гъсто трябва да е, нито какво количество трябва да е... абе ужас 😒 единствено съм решила, че ще започна със зеленчуци.
Иначе ние също сме с авент шишета, минахме на 2 дупки преди 3седмици, чат-пат се случва да се задави.
Има моменти, в който нервничи докато яде, тръшка се, а последните дни 2-3 хранения ги прави на 3часа, а яде по 180мл.
На мен кърмата вече тотално ми спря, чая дето го пих ми удължи кърменето с 1м. Все още нямам цикъл и това ме притеснява, щя трябва да отида на преглед.
Лизи, ние бяхме по същия начин с първите ваксини и от сега се притеснявам за другата седмица, когато трябва да слагаме вторите.

# 621
  • Варна
Steffie, как е бебето? Вдигна ли температура?

# 622
И ние няма да взимаме уред, само приставка за готвене на пара за тенджера. Имаме китайско мини-роботче пасатор, както и блендер, а и кухнята не е много голяма.

Ще го изчакаме да почне да седи стабилно и тогава ще захранваме; сигурно ще е по някое време през март. За сега кърмата си му стига, няма нужда да бързаме.

# 623
Момичета, бебето започна да спи само по 2 часа на обяд, около час следобяд и заспива към 19-20 като спи до към 22 хапва, спи до 24 и край!! От там нататък е борба да го държа в едно полу заспало състояние като постоянно го люшкам. Толкова се изнервям, че по някое време светвам лампите и той се разсънва. Започва да се смее и да гука, а на мен вече дни и нощи ми се сливат. Това със сигурност не е нормално, но ако някой е имал подобен проблем и ако може да сподели как се е справил? Боуен явно не помогна, в понеделник ще го водим пак, но не съм обнадеждена. На 15 е консултацията, ще говоря и с нея...не се издържа вече. Не искам да се виждам и чувам вече с никого, писна ми да ми обясняват как щяло да мине и да ме “успокояват”. Още повече се изнервям от това.

# 624
  • София
Аз пък съм притеснена защото тази нощ моето диване след ядене в 19.30 се събуди в 2, когато не го нахраних, слагах биберона, слагах, будува ме към час и като заспа се събуди чак в 7. Не е ли прекалено голяма пауза? Според вас да го храня ли като се събуди през нощта? Досега не ми е правил чак така. Яде обикновено между 4-6
Тони, а как е с акането? Алекс преди като акаше трудно и той не спеше, но не гукаше, а пъшкаше и се мъчеше... с часове. Като спрях капките за колики и коремчето се регулира.
Момичета, а как решавате кога да започнете захранването? Аз много се чудя кога да започвам. Чета, че бебетата на изкуствено хранене се захранват по-рано от кърмените..  а и също като Neitiri съм много боса в това отношение и съответно леко притеснена!  Simple Smile

# 625
Моята жилава девойка също проявява част от признаците за готовност за захранване. Прави опити и да седи, че даже и се задържа ако е подпряна отстрани, за ужас на майка ми. Обаче няма нито една причина от здравословен характер, за да започна ранно захранване.

Toni, съчувствам ти, ама и аз освен да стискаш зъби, не знам какво да ти кажа. Пробвала ли си да го повиваш? (swaddle, пристягане на ръцете). Вече са ни големи май бебетата за това, ама не се сещам за друго. Бял шум? Сигурно си пробвала, но пробвай различни. Бебси много бързо се успокоява от една песничка от игралния филм "Пепеляшка" - Dilly Lilly се казва. А ако го вземеш да спи при теб пак ли се буди непрекъснато?

# 626
Ака си нормално за кърмаче: от 2 до 4-5 пъти на ден. Забравих да допълня, че от 5 до към 6:30-7 си доспива.
Не плаче, не мрънка. Просто си играе и не иска да спи. Като го видя, че се прозява го вземам да го приспя, но започва да реве и се успокоява само ако го оставя да си играе.
Като го взема при мен отново се буди, или е в полусън и трябва все да му бутам дупето иначе се разбужда. Бял шум пробвам всякакъв вече....ще питам и за някаква хомеопатия.

# 627
  • София
А ти не можеш ли да спиш поне докато той си играе? Явно на детето си му е добре така, само мама се мъчи!
Аз вече бял шум не пускам. Но пускам ТВ и той се заглежда. Знам, ще кажете, че не е хубаво, но иначе и за кафе време нямам.

# 628
Не мога да го оставя сам. А и на него му омръзва всичко след 15 мин и трябва да сменям заниманията и аз също участвам в тях.

# 629
Steffie, как е бебето? Вдигна ли температура?
Добре е засега.Спа спокойно,не е вдигал Т.
Тони,аз спя много леко и най-малкия звук от бебчо ме събужда.От около месец започнах да спя в другата стая и оставям татко му да спи при него.Ако не се разреве мъжката на ММ не му пречи и продължава да си хърка.Ставам само да го нахраня и пак си лягам в другата стая.Така поне малко успявам да поспя.

Общи условия

Активация на акаунт