ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 916
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
И аз мисля да взема уред, но още не съм решила кой. За Авент 4-1 има кофти отзиви в Амазон, то и за другите също де. За сега се колебая между него и Томи типи, който няма нужда да обръщаш каната. Сега разучавам някакъв Babybrezza и още някакъв, ще видим.

Не е задължително да се готви на пара, уж било по-здравословно. Не че другото не е здравословно, но на пара се запазвали максимално полезните вещества. На слаб огън ако се вари, мисля че също.

# 256
    За сокчетата знам, че се дават последни, защото са сладки и връщат коликите, както и плодови десерти и пюрета, т.е. детето не иска никакви месни и зеленчуци заради сладкото.
    Иначе аз имам възможност за домашно месо и зеленчуци (разбирайте от най-обикновените -'картофи, морков, тиква/чки, чушка), та тях мисля да приготвям,
    а останалото да купувам. Бамбуче, само това и мен ме притеснява, че ако свикне на домашни незнам какво ще правя, а и не мога така да разнообразявам както с готовите, да не говорим, че домашните са в пъти по-скъпи ( в смисъл продуктите са от най-скъпите, ток, уреди - пара, пасатор). Аз иначе си намерих доставчик към Авенди (Хип) и ми доставя млякото на 27лв, но поръчвам цял кашон, пюретата и те ще ми дойдат около 2лв. , та ще залагам повече на купешките Wink

# 257
Никакви уреди няма да взимам, имам си кухненски робот да ги блендва, ще ги варя на котлона зеленчуците и тн и толкова. То като със стерилизатора - веднъж дневно стерилизирам, можех и на тенджера да го правя. Ама не, бях решила, че всеки път преди ядене :Д Да бе, да...

# 258
И аз мисля да взема уред, но още не съм решила кой. За Авент 4-1 има кофти отзиви в Амазон, то и за другите също де. За сега се колебая между него и Томи типи, който няма нужда да обръщаш каната. Сега разучавам някакъв Babybrezza и още някакъв, ще видим.

Не е задължително да се готви на пара, уж било по-здравословно. Не че другото не е здравословно, но на пара се запазвали максимално полезните вещества. На слаб огън ако се вари, мисля че също.
Може да погледнеш в Емаг на Mappy, беше намален на 80лв от 270. Ако вече не е , следи го често пускат на тази марка намаления и ваучери. Ние купихме видеобебефан и сме супер доволни, за без пари Wink

# 259
  • София
Отидох за ротавирусната да сложим то обявена грипна епидемия и чао:)

# 260
Аз приготвях храната на детето си до 11 месечна възраст. От време на време взимахме и купешки пюрета. Купувах зеленчуците от био маркет, но честно казано вече не вярвам колко био е това био. Варих ги в най-обикновена тенджера. Пасирах с пасатор. Хапваше с кеф и от домашните и от купешките. В последствие го записах на държавната кухня - недолюбваше я доста и след някоко месеца го спрях. Беше вече на годинка и нещо и с удоволствие си ръфаше кебапчета Grinning А кухнята яко безвкусно готвиха.

# 261
И аз съм на мнение, че не си ли ги гледаш в градината не знаеш колко са био зеленчуците, за това за сега мисля да купувам готови.
Ума епидемия в София до 02.02. кога ще ходя на ортопед и за ротавирусна не знам. Явно всичко ще е заедно.

# 262
  • София
Аз мисля на 4++ да захраня, ама само си мисля де, ще питам и педиатърката. Проявява много интерес към храната, набира се да седи. Отделно, че е лакомия и му се връзва към 950-1000мл мляко на ден. Същност, ще го пробвам с тиква и то ще си проличи дали ще иска. Иначе обмислям и покупка на уред за пара. Пасатор имам нов.

# 263
  • София
Ние на AEG  имаме уред за готвене на пара. Тиквата е супер полезна стига  да я яде детето де.
Аз преди казах за захранването няма се повтарям:)
Аз ползвам пащърнак много .

# 264
Моя ядеше всичко, и от готовите и от приготвените но аз така реших да приготвям просто защото веднъж му направих и като го пробвах не можах да повярвам че примерно чист морков и картоф може да има.такъв вкус щото тия на Хип бяха супер зле...вече имайки база за сравнение. Не е задължително на пара но е по-здравословно ушким. Едно пюре да го.приготвиш ми взимаше 30.мин от които 20 мин се вареше и 10.мим да обеля и пасирам. И аз пеиготвях обедното и следобедното и това беше. Каши си купувах естествено и като пътувахме си къпувах бурканчета ако знаех че няма да сме в апарт с кухня. После минах на кухня естествено,аз не съм по манджите просто конкретно за началото хем по-евтино излиза,хем е прясно и хем да сваря един картоф и морков е лесно..пъщарнак немсъм варила:))) купувах:) Банан и авокадо често правех направо си облизваше пръстите:)Само че сега няма да мога да правя такава комбинация:( Били високо хистаминови и не било хубаво да се дават много плодове или зеленчуци с висок процент на хистамин при алергични деца:( Wild Poppy,следи и кажи ми моля те като се спреш на някой. Амалинка,.мерси ей сега ще.погледна тая марка и блендера им.

# 265
Ема, по някое време ще ти пиша какво съм проучила до момента, но да остане време да седна на компютър, че от тел. ще пиша до утре. Тъкмо ще кажеш какво мислиш на база моите проучвания. Grinning

На мен пак ми зацапа. Не мога да разбера тая работа каква е. За трети път става така, този път през две седмици. И предния път, и сега става непосредствено след упражнения за корем. Чудя се дали е съвпадение, защото аз корем правя поне веднъж седмично.

# 266
  • Варна
Мамите на момченца, забелязвали ли сте зачервявания на връхчето на мъжката дреболийка и правите ли някакви промивки или  мазане с крем?

# 267
Да, малкия има чат-пат. С нищо не мажа.

# 268
Аз ще захраня с купено пюре. Ще правя, защото имам домашни зеленчуци. Като цяло зависи от ситуацията, защото се запазих със стотина пюрета от Германия, та ще е както дойде и колко време имам.

# 269
  • София
И аз като се опитвам да забелвам ужким има зачервено и все си мисля че го боли и му е дискомфортно, ама си е спокоен и не мажа с нищо.

Общи условия

Активация на акаунт