ОКТОМВРИйче вече пее, гука и се смее - Тема 4

• 68 824
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
Малкия като се събуди през нощта аз му давам да яде. С биба и с вода не става, просто ако се опитам така да го излъжа, до 10 минути макс ще е вдигнал блока във въздуха.

# 631
  • София
И аз храня нощем , не мога да я залъгвам. Аз доксто ида за шишето почва да вика какво остава да не дам. Яде си по 7 пъти и това е. От месец не е мерена. Като ми мине кашлицата ще я водим:)

# 632
Стефи, ще го пробваме тази вечер с таткото. Поне аз до поспя малко, защото по цял ден сама с малкия направо изнемогвам.

# 633
  • София
Тони, дано успеете така. Поне да се наспиш, а и както казва Стефи, ние се събуждаме по-лесно и не можем да спим, когато бебчовците мрънкат. Ние спим легло до легло и ми е по-лесно поне да придремвам, дори и той да промрънква. Но ние сме си сами постоянно!
Хм, заспива си с биба през нощта, но много дългата пауза между храненията ме притеснява! Може да е било инцидентно. Ще видя утре как ще е.

# 634
Вчера на консултацията съвсем изключих да питам за захранването.Какво ли не коментирахме,а за това това го забравих. Rolling Eyes Както и да е,аз мисля да е след 6 месец.Все още не проявява интерес към храна,а и не са преминали съвсем коликите.Смятам да се водя по него и да му давам цели парченца банан и кароф да ги смуче и изучава.
Вчера поставих въпроса за опасенията ми за рахит и че на бебо му се клатушка главата.Доки каза,че няма признаци и че се развива много добре.На 8 март ще сме на изследвания и тогава ще питам и захранването.Ще е почти на 6 месеца.

# 635
  • София
Аз и ММ сме с червени и болящи гърла, на малкия нощеска му захърка носа и се.чудя какво да дам да не го хване нещо и него. Аз започвам ремантидин, а на него осцилококцинум как да дам ? По колко ? И четох тук и витамин ц, пак по колко ?

# 636
  • София
Половин дозичка, разтворена във водичка, с лъжичка. Аз витамин С не съм давала

# 637
Вит. Ц аз давах 1/2 ампулка веднъж дневно.
Осцилококцинум давах на първия ден цяла дозичка в 20-30 мл вода, после както е писала Кейти 1/2 доза. Само че давах в повечко водичка, не с лъжичка. Но малкия трудно пие вода, та преди хапване го залъгвам да пийне мъничко и за това така давах.
С голям зор изпива тия милилитри, помисля, че е мляко и се хвърля, ама като усети, че е вода и се започва едно избутване с езичето, едно мрънкане. Ама го натискам и я изпива, ще не ще. Simple Smile

# 638
Тони, а ако го събудиш към 20 ч., след като е поспал един час. Да поиграе два часа и да заспи към 22-23 часа. Нашият режим е такъв- дремва 30-40  Мин към 19 часа, после го занимаваме до към 21, къпане, хранене и заспива към 22. Явно трябва да му изместите малко спането. Или е много кисел и няма как да издържи?

# 639
Малката като се събуди съм пробвала няколко пъти с вода и тя или я плюе или се нагълта с нея и после я повръща. Общо взето ефекта е обратен - тя се събужда, а аз се изнервям. Храня я без значение колко часа са минали от последното ядене. Педиатърката все ми се кара, че не и правя 6 часа почивка на стомаха ама съня ми е по сладък. Иначе наближи ли нощния сън всички лампи се гасят, малката е далеч от играчките, нито я закачам, нито и говоря. Да свиква че вечерта е време за сън. За сега има някакъв успех, но тя през деня спи по един час след хранене.
И за мен уред за пюрета на стойност около 250 лв си е излишна покупка и доста ще натовари домакинството, но в случая го поръчах на доста добра цена и дори да го ползвам 2-3 месеца активно си заслужава.
Не знам защо е прието майките да не се оплакват от майчинството и да търпят всичко. Колкото пъти съм разказвала за недоспиване и умора чак ме укоряват едва ли не че мисля за себе си. Да не говорим, че от както малката се е родила аз вече не съществувам за свекървата. Не съм егоист, но не мога да не мрънкам, а и очаквам от близките ми да влезнат в положение, а не да ми казват "така е като си майка".

# 640
Аз откакто малкия се е родил не съществувам за мъжът ми, ти за свекървата говориш Laughing

# 641
Жани,и при нас е същото.Само че и аз много съм се променила и съм загубила всякакъв интерес към него.А уж казват,че като се появи детето любовта ставала по силна и семейството се сплотявало. Confused
Нашето няма никакъв режим.Прави различни паузи по различно време..както дойде..Един път спи по 6 часа на вечер,друг път се буди по 2-3 пъти.Сега поне между храненията нощем заспива,а като беше по малък и плачеше по цяла нощ,сънят за нас беше мираж.

# 642

Съвсем скоро ще си идва ММ и само като се сетя за това и ми става лошо. Едно ми е спокойно сега, а като почне да ми раздава акъли за всяко нещо и ще хвана гората. Sad
Дано не съм права, ама така както си го познавам, едва ли.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 04:50 от Анонимен

# 643
  • София
Ние сме в много добри отношения, пупу. Не смея да се хваля, че щастието обича тишината.

# 644
Препоръчвам песента " пет малки патета" в изпълнение на hey kids в you2be . Моята моментално мкъква на нея . Също чая ми е голям помощник когато е нервна. Давам 60-70мл чай лайка и си заспива. Пие по 2 пъти на ден. Задължително топъл ,както и водичка ако давам трябва да е топла. С хладко се задавя.
За захранването - предпочетох го от рано защото според педиатърката ни бебетата на АМ е добре по-рано да се захранят. Отделно я вземам с нас на масата ,като ядем и тя с голям интерес ни гледа. Вече се заиграва с играчки и пъха всичко в устата си. Днес хапна картоф с тиква и отново си преглъщаше сладко.
За неспокойните бебенца смея да препоръчам хапченца за никнене на зъбки. Имахме кошмарен период на рев и безсъние ,тръгнаха и едни гъсти лиги . Взех дентокид и давам почти всеки ден ако усетя кривина. Мисля ,че при нас действат.
Отделно мойта заспиваше чак към 1 и ставаше в 8. От седмица насам я къпя към 9:15 ,затоплям спалнята , глася млялото и действам. 9:30 е нахранена и загрята и заспива . Спи до 7 сутринта.
Преди я къпех в 7 и явно не и е пасвало съвсем

Последна редакция: сб, 10 фев 2018, 13:19 от Симона Папазова

Общи условия

Активация на акаунт