Гримиране - идеи и техники (Тема № 70)

• 110 907
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • гр. София
Ето ти моето мини ревю с много снимки на хайлайтера на АБХ:

https://www.instagram.com/p/BgdLhGygWUY/?taken-by=shokoladche_

# 256
  • София
densi, Shokoladche, благодаря за отзивите, засилих се да поръчвам и в Култ бюти не е наличен  ooooh! Ще го чакам!  bouquet

# 257
Решила съм да си взема ФДТ на Миша. Трябва ми покривност прикривам петна, искам сочен завършек. Със суха кожа съм  newsm78 Има ли нещо подходящо?  bouquet

# 258
Момичета, ползвам СС крема на Шанел от доста време, но сега ми се иска да го сменя. Какво бихте ми препоръчали? С нормална кожа съм, но искам да изравнява тена.

# 259
Здравейтеее Simple Smile Някой може ли да ми препоръча молив за очи, докато нося и лещи? Искам да си купя цветни лещи с диоптър, но да мога и да се гримирам в същото време. Чувала съм , че е опасно и на нашия пазар единствения молив, който става в случая в на Revlon. Някакви препоръки имате ли ? Какъв молив да взема? Прекалено опасно ли е да си слагам грим на очната линия, докато нося и лещите?   

# 260
Аз съм с лещи и се гримирам без проблем. Моливите си ги избирам да ми харесат, не съм им гледала нито състав, нито нищо. Ползвам на Сефора, на Ести, на УД и др.
Кое е опасно по-точно и защо точно на Ревлон има подходящ, какъв е?

# 261
Здравейтеее Simple Smile Някой може ли да ми препоръча молив за очи, докато нося и лещи? Искам да си купя цветни лещи с диоптър, но да мога и да се гримирам в същото време. Чувала съм , че е опасно и на нашия пазар единствения молив, който става в случая в на Revlon. Някакви препоръки имате ли ? Какъв молив да взема? Прекалено опасно ли е да си слагам грим на очната линия, докато нося и лещите?   

Нося лещи вече 7 години и се гримирам ежедневно, досега проблем с молив за очи/очна линия не съм имала. При носенето на лещи единствено прахообразни сенки/пигменти и подобни продукти се е случвало да ми дразнят очите, при попадане по невнимание върху лещите, затова и избягвам такъв тип продукти.
Една гримьорка ми беше казала преди време, че кхол моливите са подходящи за носене във водната линия, с което съм склонна да се съглася, никога не съм усещала дразнене от такъв тип продукт, а и винаги “пишат” във водната линия, с оглед което и всичките ми моливи са кхол.
Цветни лещи също съм носила известно време, гримирах се по същия начин, както и с прозрачните диоптрични.

# 262
Аз съм с лещи и се гримирам без проблем. Моливите си ги избирам да ми харесат, не съм им гледала нито състав, нито нищо. Ползвам на Сефора, на Ести, на УД и др.
Кое е опасно по-точно и защо точно на Ревлон има подходящ, какъв е?

Прочетох една статия в която пише, че е възможно да стане инфекция, ако лещата се изцапа от козметиката, било то спирала или молив или сенки, ако попаднат в окото. Най-лесно е молива, който се слага на водната линия да оцапа лещата. Беше препоръчано, да се купят еднодневни лещи или поне такива, които се сменят на две седмици, като се чистят повече, за да няма опасност от инфекция. Също доколкото разбрах не трябва да се слагат и сенки на водната линия, но аз това редовно го правя и до тук нямам проблем, дано и да нямам за напред. Имаше изброени няколко молива в статията, като този на Ревлон( Revlon ColorStay ) е единственият, който се предлага на нашия пазар. Преди носих цветни лещи, гримирах се и нямах проблем, но все пак е хубаво човек да знае повече от личния опит и на други хора.

# 263
Конюнктивид може да се получи от много неща, включително и от ползването на гримове. При носенето на лещи опасността е по-голяма. Аз лично съм имала много гаден конюнктивид, не можех да си нося лещите с месеци, падаше страшно дразнене и от гримове и тн. Но преди това години наред не съм имала проблеми. Според мен нещото, с което трябва да се внимава най-много, е спиралата. Сменяй я на всеки 3 месеца, защото в нея се развъждат доста микроби. А с молива няма да имаш проблем, ако го остриш преди всяко ползване.

# 264
Нося лещи (вкл цветни с диоптър) от 25 год и проблем с грим вкл. прахообразни сенки не съм имала и НЕ сменям козметика на няколко месеца, вкл. спирали. Това с молива на Ревлон е глупост, ще ме прощаваш! Дезинфекцията на лещите е важна, разбира се!

# 265
  • София
Нося лещи (вкл цветни с диоптър) от 25 год и проблем с грим вкл. прахообразни сенки не съм имала и НЕ сменям козметика на няколко месеца, вкл. спирали. Това с молива на Ревлон е глупост, ще ме прощаваш! Дезинфекцията на лещите е важна, разбира се!
Абсолютно. Важното е лещите да се промиват след всяко ползване, течността в контейнера да се подменя, както и самият той да се мие с разтвора за лещи често. Спазвай тези условия и се гримирай както ти душа иска.

# 266
Аз обаче веднъж като си слагах лещата, явно съм я скъсала. Еднократна леща. Дереше ми нещо, но търпях. Скъсаното ми наранило окото и на другата сутрин се събудих с огромна половина на лицето и зверски болки. Две седмици не грим, ами вода не ми траеше окото.
Хигиената е ясна, но и други мизерии са възможни с лещите.

# 267
Аз обаче веднъж като си слагах лещата, явно съм я скъсала. Еднократна леща. Дереше ми нещо, но търпях. Скъсаното ми наранило окото и на другата сутрин се събудих с огромна половина на лицето и зверски болки. Две седмици не грим, ами вода не ми траеше окото.
Хигиената е ясна, но и други мизерии са възможни с лещите.

Не е ли забранено да се спи с лещи по принцип ? Аз съм чувала, че изобщо не трябва да се прави това.

# 268
  • В полите на Пирин планина
Има лещи, с които може да се спи. Инцидентно по-добре, а не като редовна практика.

На Check Please според мен ѝ се е наранило окото, докато е носила скъсаната леща. И на мен ми се случи веднъж, затова гледам вече веднага да махам лещата, ако ме дразни нещо.

# 269
  • София
Абсолютно не бива да се спи с лещи, без значение какво казва производителят. Това ми е потвърдено от четирима офталмолози. Веднъж ми се случи и на сутринта чувството е отвратително.

Общи условия

Активация на акаунт