Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 243
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Desuni, аз също получих информация в деня на трансфера за бройката на ембрионите, които ми трансферират.
И бях също толкова учудена, колкото теб, защото в сайта на болницата, пише че това се обсъжда с пациента и заедно с лекаря се взема решение. Е, уви, явно трябва повече да се пита, за всичко, не само за трансфера...
Нямаш ли замразени от опита ?
Успех ти желая, следващия път до ревлив финал Simple Smile
Имам две замразени 5 дневни, според доклада! Сега проучвам как да ги преместя на друго място и да опитваме отново!

# 586
Момичета, има ли някоя от вас, утре на преглед при Стаменов?
Днес не стига, че не ми се обадиха, пак ме бяха забравили, ами и прегледа ще е при Чапанова. Казаха, че доктора е много зает, лекции, операции, но на мен ми е важно да говоря с него, един куп въпроси и тревоги ми се въртят в главата. Не мога да се засека с него от миналата година, аз ли съм най - големия карък.Frowning1

# 587
Andji за какво е прегледа? Задай си всички въпроси на Чапанова , а ако тя не е сигурна ще пита Стаменов. Тя почти винаги ми проследява фоликулите, но после пункцията и трансфера ги прави Стаменов - стига да е на работа.

# 588
За проследяване на ЗЕТ.
Нищо против нямам към докторката, даже тя  ми се струва много точна и разбрана. Просто съм свикнала и ми е по-сигурно при доктора, но явно при него ще става все по-трудно.
А за тези от административния център, нямам думи, за втори път ми се случи да ме забравят и да не се обадят.

# 589
  • София
Andji не се притеснявай и при мен ( както и при повечето момичета) за проследяване ме записват при Тихомирова или Чапанова. Според мен за повечето неща се допитват. При мен на последния ЗЕТ Чапанова си записа да го пита за PBMC . Успех Simple Smile

# 590
  • София
Стаменов според мен преглежда графика и дава насоки при кой какво да правят.
Ама все пак понякога има нужда лично да се обсъдят някои неща.

# 591
За мен е важно пункцията и трансфера да ги прави той - за другите прегледи не е толкова важно. Записвайте си всички въпроси , питайте лекарите и преди пункция или трансфер си го питайте него. Без да си задавате въпросите и да припомняте за някои от сериозните ви проблеми - понякога пропускат неща в картона. Аз затова всеки път си казвам : Да не забравите , аз съм тази с еди какво си придружаващо заболяване. Глупаво е , но накрая ме запомниха Simple Smile Че иначе първия път като си мълчах и после се счупих да се притеснявам дали са съобразили терапиите. Не трябва да е така -но факт е че са презатрупани с работа и затова най-добре си питайте и си напомняйте за проблемите си Simple Smile Успех на всички

# 592
Какво се случва в тая болница,обадих се още началото на февруари записаха ме чак за 8 Март,сега ми звънят да отложат часа за 28ми март.Какви са тия дълги периоди,преди на по-малко специалисти ставаше по-бързо записването.Часа е за коментар след неуспешен опит 2 месеца за 5мин. разговор ей тва на нищо не го прилича вече Angry

# 593
  • София
И аз имам наблюдение, че като кажеш за какво точно е часа и ако не е проследяване или почване на стимулация, просто те отлагат за ден, в който е по-удобно.
Даже съм си мислила ако правя опит и после имам нужда от коментар, въобще да не правя такъв, а да се уговоря преди това ако не е успешен колко цикъла да чакам и да ходя направо за нов (ако ще правя такъв).

Може доктора да отсъства в някой период, ако е така и знаете нещо - пишете Wink

# 594
  • София
статистика В коя клиника колко процедури са направени, и съответно колко са успешни.

# 595
AngryAngryAngryAngryAngryА на мен от 02.02.-още не са ми звъннали

# 596
  • София
Здравейте, за пръв път сега ще имаме стимулция за инвитро. До сега винаги сме пробвали на ЕЦ. При стимулиран цикъл и ако се оплодят яйцеклетките каква е практиката - прави се трансфер на 2 ембриончета, за да се увеличи шанса за имплантация или се прави трансфер на 1 и другите се замразяват? Чуденката е, че на този етап по-скоро не искаме да забременяваме с близнаци (ако се захванат 2), но от друга страна какъв е смисъла да се прави стимулацията тогава, щом пак ще си правим трансфер на 1 ембрион само (ако сме късметлии да се оплоди яйцеклетката и т.н.).
Моя трансфер беше в началото на  февруари месец и никой не си направи труда да коментира с мен колко ембриона ще връщаме, какво е моето желание и какви са опциите. Вече на самата маса попитах доктора все пак какво ми слага и той каза две.... Опита се оказа несполучлив! Сега чакам да дойде часа за коментар и 1 месец бездействаше или почиваме.  Общо взето разочарованието ми нараства с всеки изминал ден. Аз ли не съм достатъчно настоятелно да ми се дава повече инфо или трябва да бъда по нахална и не толкова любезна.   Подадох и документи към фонда за 2 опит.

И при мен беше така. Доктора беше решил да слага две без дори да ме попита. Аз обаче си настоях за един  ембрион и на самия трансфер той се съобрази с мен. Все пак ми беше първи опит и имам още време - на 33 съм. Освен това за мен трансфера на 2 ембриона не увеличава чак толкова много шансовете за настъпване на бременност, а от друга страна има голяма вероятност да се захванат и двата.
Явно ние трябва да сме по инициативни и да ги разпитваме предварително. И аз си чакам коментара на 30 март, за да видим как ще продължим. Имам 2 замразени ембриона.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 14:57 от stassimira

# 597
Да се включа отново след прегледа.
Много разбрана докторка е Чапанова, отговори на всичките ми въпроси,само дето брах големи притеснения.
 Направи ми впечатление, че ни помни и ни знае историята много добре, което е много похвално. Всичко коментира с доктора и тогава се взема решение.
За сега продължаваме напред. Blush

Да попитам по запознатите.
Каква е разликата между Хориомон и Прегнил, освен в цената ? Един път се изписва едното а друг път другото.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 17:23 от Andji_1

# 598
  • София
Дават каквото имат в момента

# 599
  • Кърджали

Честит празник мили дами! Пожелавам ви много плюсчета през тази година!

Общи условия

Активация на акаунт