Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 343
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
че някой май беше писал на 2ри,пък аз не помня  вече

# 226
Момичета здравейте. Ние вече имаме едно дете, направено в Надежда. Сега чакаме по фонда за финансиране...та искам да попитам един месец предварително да се обадя, ще успея ли да си запиша час за следващия месец - искам да съм при Цветанов, разбрах че е вече ин витро специалист, а той ме е проследявал и ме е израждал и съм много доволна от него. Също на кой ден от цикъла трябваше да се запиша.....Едно време си мислех, че тези неща никога няма да ги забравя, но вече нищо не помня. Благодаря предварително ако ми отговори някой и лека вечер.

# 227
Здравейте момичета,
Получих информация, че Зарзио което масово ни изписват след трансфер би могло да увреди бебето!
Вие знаете ли нещо подобно?
Благодаря!

# 228
Ако и споделиш на какво се обоснова източника на информация, ще е супер Peace

# 229
Ако и споделиш на какво се обоснова източника на информация, ще е супер Peace

Разбрах че употребата на Зарзио по време на инвитро процедура изчерпва депата на най-ценните витамини от организма, които сме събирали до този момент и е много голям риска точно тези дефицити да увредят плода.Риска е голям.
По естествен път тези депа не се запълват и ако не се вземат мерки е голяма вероятността да се роди увредено бебе Sad
Аз съм употребявала Зарзио един единствен път след ембриотрансфер, направих теста по-рано ,беше отрицателен и набързо го спрях.Но..незнам тепърва..
Бих искала ако има от вас ,които са употребявали Зарзио да ми пишат как е протекла бременността, имало ли е проблеми?
Благодаря ви предварително!

# 230
Аз бях със зарзио и най - вероятно 90% от пациентките на надежда. Д и Б12 ми бяха под нормата, но ги поддържах с добавки. Останалите неща си бяха в норма. Относно увреждане на плода, какво точно имаш предвид? И, ако не е тайна, кой твърди това? Сигридов?

# 231
Да, той!
Освен витамините Б12 и Д, желязо ,йод, витамин В6( не се сещам това фолиевата ли беше) и други , необходими за развитието на бебето.

# 232
Йод не съм пускала. Желязото беше относително ниско, но съвсем в рамките на нормата при бременност. За фолиевата, не знам, защото аз съм по принцип с намалено усвояване.
Сигридов на мен ми беше казал нещо подобно, но май предричаше левкемия. На теб за какви увреждания ти е говорил?

# 233
Сега прочетох, че Вит.Б 6 е пиродоксин, фолиевата е Б9.Пиродокси а е важен за цялостното състояние на организма. Приема се и от бременни.
На мен конкретно не ми е казал все още, предстоят ми изследвания и ако нещо не е в норма преди процедура, трябва да го корегирам.

# 234
Аз лично нищо не намирам като информация за евентуални проблеми. Няма достатъчно опити, но от малкото проведени, се наблюдава загуба на бременност при зайци, без данни за малформации на по-късен етап. Все си мисля, че за толкова години (още, откакто екипът е бил в Малинов), ако зарзиото беше проблемно, родителите и лекарите щяха да се усетят. Щеше да се разчуе, убедена съм.

# 235
Според него е също е голяма вероятността да се предизвика преждивременно раждане.

# 236
  • София
Ще се включа и аз по въпроса със Зарзиото. Аз бях на инжекции Зарзио до 12 седмица, витамини не съм изследвала. Не само, че не родих преждевременно, но и преносих два дни. Питах и Михова, и тя потвърди, че няма медицински данни за вреда от него.

# 237
Преждевременно раждане може да е поради десетки причини. Дали ще е имало зарзио или не, според мен, е по-скоро съвпадение, без клинично тестване в подходяща среда. Дали би имало отражение на по-късен етап, е по-интересния въпрос, но няма абсолютно никакви данни за това. Все пак ми е любопитно каква е най-новата теория на Сигридов, така че сподели, след като ти я каже.

# 238
Разбира се, ще споделя когато имам информация. Благодаря Ви за споделеното и за успокоителните думи.

# 239
  • София
Аз си чакам пункцията евентуално в понеделник ама нали съм карък май прихванаг грина. Съпругът ми от четвъртък е болен и до днес е все с 38 градуса. Досега удържах с чай и лимони ама преди час започнах да вдигам температура. Сега си чакам за последен преглед и ще питам какво правим. Ама място не мога да си намеря от яд. Дано това не провали  всичко.

Общи условия

Активация на акаунт