Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 66

• 105 233
  • 721
  •   2
Отговори
# 630
Здравей те, момичета!
Обръща се към тези от вас, които са запознати със синдрома на Ашерман.
Аз съм с този синдром. Какво те интересува? На два пъти ми отстраняват срастване в матката с хистероскопия. Слагат гел във влагалището след процедурата. Аз също търся решение на проблема, но за сега не съм го намерила.

# 631
Здравей те, момичета!
Обръща се към тези от вас, които са запознати със синдрома на Ашерман.
Аз съм с този синдром. Какво те интересува? На два пъти ми отстраняват срастване в матката с хистероскопия. Слагат гел във влагалището след процедурата. Аз също търся решение на проблема, но за сега не съм го намерила.

На мен наскоро ми откриха този синдром.  Исках да знам дали има успели?, колко време отнема възстановяването след хистероскопията? общо взето малко повече информация от тези с повече опит 😕

# 632
До голяма степен зависи от срастванията, в каква степен са и къде. Аз съм имала Ашерман синдром след аборт. След хистероскопията съм забременявала няколко пъти, уви с неуспешен край, но според док поради некачествени ембриони. След последния аборт отново се сдобих със сраствания, които пак бяха премахнати с хистероскопия. Чела съм преди по форумите, има забременели с износени деца момичета.

# 633
До голяма степен зависи от срастванията, в каква степен са и къде. Аз съм имала Ашерман синдром след аборт. След хистероскопията съм забременявала няколко пъти, уви с неуспешен край, но според док поради некачествени ембриони. След последния аборт отново се сдобих със сраствания, които пак бяха премахнати с хистероскопия. Чела съм преди по форумите, има забременели с износени деца момичета.
Тепърва ще разбера до каква степен са срастванията 😕.  А колко време след хистероскопията направихте трансфер?

# 634
Първата ми бременност беше спонтанна и след това пробвахме известно време да се случи по естествен начин. Доколкото си спомням започнахме опити след около два месеца след хистероскопията. Ин витро процедурите започнахме на по-късен етап.  Всичко е толкова индивидуално, че по-добре не го мисли много. Има успели момичета, пожелавам ти да си от тях!

# 635
На 10 ден след трансфер на 5 дневен ембрион чхг е 0.
Каква е практиката - дали трябва да чакам коментар или може директно да си запиша час за следващо проследяване?
Дали да се обадя на спешния да разпитам как да си спра лекарствата или той е само за бременни, а за лекарствата да говоря в понеделник с Персенска?

# 636
krasimilo, много съжалявам за резултата и те разбирам напълно.. 😕
Пиши смс на д-р Персенска, тя ще ти върне отг. когато може. Напиши ѝ коя си и за какво я търсиш.
Успех следващия път и не губи надежда. Нещата ще се получат.

# 637
Благодаря, Aby_!
Някой има ли телефона на Персенска? Ако може да ми го прати на ЛС?

# 638
  • София
Krasimilo, съжалявам за резултата! Дано следващия път да е вашия.
За лекарствата можеш да звъннеш на спешния, там ти казват схемата на медрола как се спира (ако имаш такъв), другите като естрофем и утрогестан са от раз.
Не знам дали ще можеш да убедил тези от регистратурата да минеш без коментар, доста се дърпат да запишат проследяване директно след неуспешен опит.
Успех!

# 639
Здравейте момичета! Нандин, Тара, Електра, не знам други дали ме помнят, здравейте! Попрочетох последната тема и ми стана много мило. Но нещо един човек ми липсва в екипа. Какво става с Герда? Успя ли?

# 640
  • гр.София
Здравей, Шакира☺ Как сте с малката? Скоро не съм те засичала тук

# 641
Здравей, МимиДеми! Добре сме, но започна войната за надмощие😀Не мога да си позная вечно усмихнатото дете с това в момента..Но и това ще премине..Само да сме здрави. Ти как си? Какво се случва при теб?

# 642
  • гр.София
Същото е и при нас. Преди малко голяма борба водихме, докато сменя памперса преди лягане. Скорпионче, голям инат

# 643
Някой знае ли колко се чака, ако искам час за Стаменов за стартиране на нова процедура по стимулация и т.н.? За да предвидя достатъчно време...Аз си имам едно замразеничко ембри, ама що си мисля, че Стаменов ще иска още...

# 644
  • София
Ако си негов пациент, звъниш на първи ден от цикъла, искаш час за втори или трети ден за стартиране на стимулация и те записват.

Общи условия

Активация на акаунт