Дългото чакане след трансфер - Тема 66

• 90 105
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Моя прогестерон в деня на трансфера на петдневни снежинки беше 15.58 ng/ml. Според вас добър ли е бил? Имам назначен Кринон гел по едно вечер, това е дозата пет дни преди трансфера и след него. Естрофем нямам. Правихме ЗЕТ.
Според докторката , прогестерона е добър, но аз се притеснявам. Вече съм 4 дни след трансфер и има ли смисъл според вас да го пусна тия дни да видим нивата.

# 571
На мен  прогестерон в деня на трансферите не ми е изследван. За ЗЕТ става въпрос и двата пъти.

# 572
Мери,
До колкото знам прогестерона в кръвта може да се проследи само при орален прием на медикаменти. Геловете и вагиналните мисля че действат само локално и в кръвта нивата не се променят, та няма смисъл да го изследваш.
      Щом си го започнала преди трансфера, според мене е добре, така е имало  достатъчно време лигавицата да се подготви за имплантацията.
      Слушкай док.  и не се тревожи излишно.  Peace

# 573
При мен също не е бил назначен, пуснах го по мое желание и след това го коментирахме.
Никъде не намирам информация как трябва да нараства прогестерона от нулев ден до трансфер и след това.

# 574
По-добре попитай в темата за хормонални изследвания. Денис е доста по-запозната, и мисля че ще може да ти отговори  Peace
     Но  дори да ти е нисичък прогестерона, нали имаш назначен кринон, който  да допълни недостига.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 11:19 от geizer

# 575
  • София
Момичета и аз да се запиша при вас. Вчера бях на ЗЕТ. Мен винаги преди трансфер ми пускат прогестерон. Вчерашния ми беше  28.22. Имала съм трансфер и със стойност 20, но незнам колко е долната граница при която правят трансфера. Боилозите като ми звъняха онзи ден казаха , че ако ми е нисък прогестерона няма да ги размразяват. А утрогестана го започвам от деня на пункцията или в този случай от деня на овулацията.

# 576
Пепе, утрогестана пиеш ли го, или слагаш вагинално. Ако е вагинално няма как да ти повиши нивата във кръвта. Консултирай се със док., дали има нужда от корекция на дозата или смяна на медикамента.  Peace
    Марви, и на мене лигавицата винаги ми е била с добра дебелина. Все около 10мм. Док все твърдеше че там няма проблем. Ама как не се сети да я погледне през ЛФ и да я види че все е на сандвич и не се преобразува. На своя глава му тропнах един ден да ми назначава хормони, та чак после лъсна голата истина.
    До колкото разбрах лигавицата нараства от истрадиола, но чак след О когато започне да се отделя прогестерона , под негово въздействие , става мекичка и рехава и годна за имплантацията. Та прогестерона е много важен не само за изхранването на плода, но и за самата имплантация.
    Друг е въпросът е всеки организъм реагира различно на прогестерона. Има момичета с по-ниски нива които забременяват и износват без проблем, докато при други е необходимо нивата да са по-високи за да се получи. За това и лекарите повече зачитат това което виждат на УЗ, т.е. дали лигавицата изглежда подходяща, отколкото на цифрите.

# 577
Сега като запиша час и аз ще тропна с крак да се види какво е, че не може 4 трансфера и все да е кръгла 0 👹👹👹Даже няма и признак на имплантация ....

# 578
  • Sofia
На мен ми беше изписан Кринон от деня на пункцията 2x1 , в деня на трансфера също го слагах.

# 579
Сега, звъннах за час в Надежда и... шок. Час чак за Април месец...

# 580
  • Sofia
Marvi, до сега в коя клиника беше?

# 581
Момичета, от няколко дни усещам бучка в едната гърда, при ореола.
Случвало ли се е на някоя от вас?
7 ден след първи ( и моля се последен) ЗЕТ съм на 3 петдневни снежковци.
 Слагам Кринон сутрин, Фраксипарин всеки ден, Хориомон имам назначен 3 пъти до теста от които вече минаха 2 инжекции. Медрол, Етрофем, Но Шпа, Дуфастон, Аспирин протект и витамини ... чувствам се като Менделеевата таблица вече... корема ми е в синини, а сега и тази тежест от образуванието в гърдата...

# 582
willbeblessed -желателно е да отидеш на мамолог.
Относно прогестерона-при мен беше повече от 60 имах биохимична

# 583
Марви,

Нулите на теста не значи винаги проблем с лигавицата , а некачествен ембрион- тоест той загива.
Лигавицата трябва да е трислойна- над 10-11 мм. се води презряла. Оптималното е 8-10 мм.

Вили,
Отивай на мамолог !
Аз съм имала киста с вода. Изтеглиха водата и пуснаха за биопсия - нямаше ракови клетки.

# 584
Нямам представа колко е бил моя прогестерон. Те го изследваха и слидяха в комбинация с естрадиол и УЗ. В деня на трансфера не е изследван. Не съм правила никога ЗЕТ. След пункцията започнах прием на утрогестан 3х2, дуфастон 3х1, естрофем 3х1, кренон всяка вечер, фраксипарин. Някои от лекарствата започнах още по време на стимулацията. Как е при вас мъжкия фактор? При нас не беше съвсем добре. SDI беше 16%. Пролетта беше 25% и ни казаха, че с такъв резултат не стартират изобщо. За няколко месеца се подобри и спадна на 16%.

Общи условия

Активация на акаунт