Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 776
  • 389
  •   1
Отговори
# 30
  • Най-красивата страна
Пием само по повод  -коктейли,бяло вино или по 50г.уиски.
1-2 пъти в месеца.

# 31
Ние сме от въдържателите, веднъж на високосна да си сипем по чаша вино например. Купувам единствено бейлис, но бутилката ми стои по повече от половин година преди да свърши и то предимно я вземам, за да има с какво да почерпя някоя и друга приятелка. Иначе сме събрали една колекция от какви ли не алкохоли от подаръци, които така и не сме отваряли още. Приятелите ни също не пият много.

# 32
Не мисля че е алкохолизъм пиенето на чашка с вечерята. Последно време пия по чаша бяло вино, лятото- джин с тоник.

Познат, с негов си бизнес и работничка, това ако питате кога и как работи, започва деня си в 6, с кана кафе. Към 7 пие няколко чаши бира. Към 11- 2- 3 ракии с мезе. В 13 отива да обядва. Още 1- 2 ракии, чаша вино. Към 16- 18- сън. Вечер с вечерята- като обяда, но количеството е в повече, и рядко има спомени на другия ден за вечерта.

# 33
Не се изразих може би правилно. Кеф! Хапваме си с удоволствие!

# 34
  • Mediterraneo

Непознаване значението на думата вероятно.

Не пием. Пиехме навремето. Е, не да сме тотални въздържатели, но аз правя разлика между пиене и опитване на нещо понякога.
 В шкафа има 1 бутилка кубински ром, който стои там над година; един румънски коняк, пак близо от толкова; един лидълски бейлис на няколко месеца. Пием по чаша вино 1-2 пъти седмично. Лятото някой и друг коктейл. Обаче намерих един сайдер с вкус на горски плодове, 4% алкохол- чуден, чуден! Та той ми е изкушението напоследък, ако може да се нарече алкохол това.

# 35
Пием всеки ден по 1-2 питиета с вечерята.
Само като сме на някакъв хранителен режим не пием въобще.

# 36
  • Бургас
Ох,след тази вечер по-добре да мълча! Embarassed

# 37
И аз не бих нарекла "алкохолизъм" изпиването на чаша вино всяка вечер. Ценител на хубавото вино съм. Но от около година насам нещо се повредих- не просто не ми се пие, но дори ако пийна глътка хубаво вино, ми става гадно. Не знам какъв без-алкохолизъм ме е нападнал.

# 38
  • Варна
Аз не го наричам алкохолизъм, но за мен чаша всекидневно, все едно какъв алкохол, ми е някаква зависимост. Може да е лека ама я има.

# 39
Много е погрешно разбирането за алкохолизма. Хора, които пият по чаша - две на вечер, може да не са алкохолици, а хора, които пият веднъж в месеца да са.

Не намирам лошо в изпиването на чаша, а то стандартната е около 2 пръста.

# 40
  • Стара Загора
Не пия и капка заради поколения алкохолици в семейството ми.

# 41
Който пие бира, не умира Blush

# 42
  • Варна
Ехеее, това ли е тайната на вечния живот Simple Smile

# 43
Аз рядко пия вкъщи, най-много с вечерята да си сипя чаша вино, като често не я изпивам цялата. На заведение или с компания си позволявам 2-3 чаши, най-често вино. Ако пия твърд алкохол, чашата става 1, че не съм от най-издръжливите Ill

# 44
  • Пловдив
И двамата пием, но и като честото и като питиета е различно при нас. Мъжът ми зимата пие по 50 гр. ракия - на мен домашната ми мирише и не ме кефи, за това съм  си взела водка. Понякога пия вино - мъж ми такова не близва.
И лятото се разминаваме с питиетата - той е на бира, аз предпочитам джин или нещо което върви с много лед.
Оказва се че и на уискито не си пасваме съвсем - аз харесвам бърбън, той каквото дойде.
Аз си имах дядо бивше пиянде, от него ми е останал тертиплийския ген при пиенето - мога да не пия дълго време, но без подходящото мезе не мога.

Общи условия

Активация на акаунт