Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 763
  • 389
  •   2
Отговори
# 90
  • Пловдив
А французите, казват, не сядали да обядват без вино. Laughing
Пък българите били алкохолици или поне пристрастени. Мдааа.

# 91
Pesheck, французите, които познавам едва едва пипват виното. Хич не мога да ги сравня с българите Simple Smile

А не е ли един от признаците да не признаваш, че имаш проблем?
Ако ти кажа, че имаш проблем с алкохола ти също няма да признаеш. Защото нямаш Simple Smile
Има си описани от специалистите определени фактори, които са сигнална лампа. Ако се отнасят за един човек и той отрича, да, вероятно има проблем. Но ако не са характерни за него няма причина да лъже, че е алкохолик.

Също е погрешно схващането, че всекидневното пиене е фактор. Има алкохолици, които не пият всеки ден. Както и такива, които са станали зависими без ежедневна употреба.
Има достатъчно материали на лекари, ако ви е интересно може да потърсите Hands Plus1

# 92

Не се сърди, човече нямах предвид, че ти имаш проблем. Писах за мои приятелки, които го наричат навик. За мен да кажеш, че алкохола ти е навик не е на добре. И съм съгласна, че може да пиеш всеки ден и да не развиеш зависимост, но ако не пиеш е 100% сигурно, че няма да стане. Просто аз го виждам като рисково.

# 93
Просто дадох пример, не съм се припознала, няма проблем Simple Smile

Имам предвид, че много фактори влияят, но едната чаша вино с вечерята е по-вероятно да има положителен, а не отрицателен ефект. Този, който е предразположен към пристрастяване трудно ще му избяга, колкото и да се пази.

Трябва да се внимава много, особено жените сме по-предразположени към пристрастяване.
Това не е вярно. Доказано е, че има фактор пол, но мъжкият е по-предразположен.

Малко интересни резултати от изследвания на различни университети и учени Simple Smile

# 94
  • Пловдив
Човече, така пишат за французите, любовта им към сметанови и с масло сосове и липсата на проблеми със сърцето - било от виното. Аз да си призная жив французин не съм виждала и идея си нямам, а и не обичам да обобщавам - просто си спомних за едно клише.
Иначе за зависимостите си напълно права. Мога и сама да преценя дали имам зависимост към алкохола, понеже имам такава към цигарите. Ако нямам цигари, място не мога да си намеря - излизам да си купя дори и дъжд, сняг, студ, а съм крайно зиморничева. Ако нямам наличен (подходящ) алкохол, дори не се сещам. Например домашната ракия на свекъра не я харесвам и ако няма друго у дома не посягам само защото ми квака жабчето. Но зависим човек би пил всичко що е с градус - сетете се за историите за руснаци и одеколон „Тройной“ примерно или за американците и сиропа за кашлица.

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 10:54 от Pesheck

# 95
  • Варна
Пия по чаша вино вечер. Сега като бях болна в началото на годината и 2 седмици след това не ми се пиеше изобщо. Но имам едно купено коледно вино от Лидл и онзи ден си го отворих. Ми то сладко, като компот, как да не пийнеш Laughing Не смятам, че чаша вино вечер е проблем или зависимост, честно казано. ММ и той почти не пие, само по повод. И често ме бъзика на тая тема.

# 96
Но имам едно купено коледно вино от Лидл и онзи ден си го отворих. Ми то сладко, като компот, как да не пийнеш Laughing
Пий компот тогава Simple Smile

# 97
  • Варна
НЕмам компот Crazy Пък и виното, особено като го загрееш в МВ-то става леле-мале! Много подходящо за зимни вечери.

# 98
Зимата пия чаша червено вино всяка вечер. Останалите сезони консумирам- ракия, бяло вино или бира, когато съм на кеф, но не ежедневно.

# 99
Аз мисля, че зависимост е, когато не можеш без да пиеш. А другите хора, които просто избираме да си сипем чаша вино вечер се наслаждаваме на живота Simple Smile

# 100
Вкъщи нямаме никакъв алкохол. Миналата година мм беше купил домашна ракия и червено вино. Всяка вечер си сипвахме х едно, беше станало като навик. Колко кавги изяде за тази му покупка.  Mr. Green Тази зима забраних категорично, купуваме ако решим пийнем ей така веднъж или пък ще имаме гости. Не съм пила от нова година когато си пийнах уиски и да ви кажа ме замота главата. Ама как го описвате това червено вино, то да му се препие на човек. Но за съжаление или не не ми понася, почва да ме боли главата от една чаша. Предпочитам розе или бяло вино. Като отворихме приказка, довечера ще купя една бутилка бяло вино, да си пийнем, ей така за разпускане малко.

# 101
Сипи си не повече от половин чаша. Чисто естетически така изглежда най-добре, освен, че не е много.

Пиенето на плажа и през деня не разбирам аз. Било то бира или леки, но все пак алкохолни коктейли.

# 102
  • Mediterraneo
И аз не мога да пия на плажа алкохолни коктейли! Виж, надвечер или вечерта, някъде по плажа, чийл аут- да.

# 103
На плажа мога да пийта една малка бира, с картофи или риба.

# 104
  • София
LaughingАко се съди по резултатите в тази тема, май алкохолната индустрия у нас силно го е закъсала.Laughing

Общи условия

Активация на акаунт