Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 771
  • 389
  •   1
Отговори
# 75
Пийвам си с кеф каквото искам и когато поискам. Що?

Ми "щото" е форум, а по форумите се питаме разни въпроси, обсъждаме теми и т.н.т, та за т'ва.

# 76
всеки ден Stuck Out Tongue Closed Eyes
какво - зависи от сезона. сега е времето на домашните ракия и вино, както и уиски.

# 77
Пия чаша вино веднъж на високосна година Wink, половинката 2-3 пъти годишно по бира. Отбор непиещи и непушещи сме се събрали.

# 78
  • София
През зимата - чаша червено вино (не всяка вечер). Лятото - студена бира, мента със спрайт, бяло вино или коктейлче, предимно, като излизаме по женски. Но половинката не пие и така не ми е много комфортно Grinning

# 79
  • София
Почти всяка вечер пием бяло вино.
Случва се и други питиета, но доста рядко.
Много въздържатели в темата, изненадах се Simple Smile

# 80
Вечер : червено вино за мен , за партньора ми бяло . Уиски  , водка мартини коктейл , коняк зависи от настроението .
Между другото какво точно провокира темата , не мисля ,че е само това , което се споменава.

Последна редакция: вт, 23 яну 2018, 09:42 от axel_chiara

# 81
Много рядко, по повод.
Не приемам ежедневното пиене за нормално.

# 82
  • София
Твърд алкохол пием само по повод. Тогава съпругът ми пие уиски, а аз пия узо. Не пием повече от 50 г.
През останалото време се случва той да пие 1-2 пъти през делничните дни по чаша бира. Аз пия бира само лятото - не повече от 1 път седмично в големите жеги.
На почивка през лятото и двамата си позволяваме коктейли с мента и сода или мента и спрайт.
Ценим хубавото вино и в събота вечер понякога изпиваме по чаша, разпускайки, но не всяка събота се случва и само с наистина хубаво вино.

# 83
Не пием,нито аз нито ММ. И така ни е супер. Може един път на 2-3 години да се сетим да си разделим една бира или чаша вино.
И ние така, но само бира. Вино не пие той, аз още по-малко.
Минала година пихме 6 кенчета бира от април до септември Simple Smile))

# 84
Може би 2-3 пъти годишно, на специални поводи. За мен всекидневното, та дори и всеки уикенд да е само си е зависимост. Честно казано доста ми е досадно като се почнат обясненията на някои мои прятели колко е полезно да се пие редовно "само чаша вино", "само едно малко за салатката". Еми как така като сме заедно никога не е само по едно...

# 85
Отивам да си сипя чаша чилийско мерло.

# 86
Еми как така като сме заедно никога не е само по едно...
И аз пия по едно в повечето дни, но на празник или като се съберем на купон повтарям/потретвам.
Не смятам, че е зависимост, понякога по даден повод не пием със седмици и не ни пречи.

# 87
И аз не знам дали е точно зависимост, злоупотреба... Според мен е много масово всекидневното пиене и не само на едно. Имам две приятелки, които си пият всеки ден вино, а на събиране много вино. Според тях е навик, чаша вино с храната, ама чак всеки ден...

# 88
Зависимите имат определени признаци.
За щастие повечето хора не стигат до зависимост Simple Smile

# 89
А не е ли един от признаците да не признаваш, че имаш проблем?
Не знам, сложна тема е. Трябва да се внимава много, особено жените сме по-предразположени към пристрастяване. И да не е зависимост, според мен всекидневното пиене си е като ходене по ръба.

Общи условия

Активация на акаунт