Употребявате ли алкохол и ако да – колко често?

• 43 759
  • 389
  •   1
Отговори
# 180
Относно връзката между пушене и пиене, мога да обясня - алкохола разширява кръвоносните съдове, а тютюнопушенето  ги свива. Има логика при консумация на алкохол да посягате към цигарите .  Предполагам, че това не важи за непушачи които употребяват алкохол, и респективно - пушачи които не пият.  Предполагам, че тези две категории наблягат на  по-добре усвоения навик.

# 181
И аз обичам хубава бира, но лимитът ми са 2х500 мл и то трудно. Вино не обичам, много рядко пия някое хубаво червено. Бяло абсурд. Ако излизам вечер пия джин с тоник. Друг концентрат не харесвам.
Наскоро по празниците купих бутилка Кампари. Не знам защо ми се стори добра идея в комбинация с портокал и сода, а то отврат. Язък за рекламата с Клуни.
От горното почти следва, че съм непияч, но твърдо не се считам за такъв. 😊 Не мисля и че хората, които пият 100 мл концентрат на вечер са алколици. Познавам алкохолици и знам, че съвсем не са станали такива от пиене на такива количества, нито са ги пили само вечер. Независимо какво казват по въпроса СЗО, ООН и НАТО.

# 182
Щом ги познаваш алкохолиците...
 smile3555
В тази тема ми става ясно, че не правите разлика между битовия алкохолизъм и другият. Явно алкохоликът трябва да изглежда само като тези, които лежат по градинките. Хората от СЗО едва ли на око и те са ги изчислили тези норми..
А относно пиенето от ''консерва'' - това е алуминиев кен и също не е по-малко вреден от пластмасата.
Има си стъклени бутилки за целта.

# 183
По принцип, ако говорим за вредни и полезни напитки, бирата също не е полезна, ако се пие всеки ден в големи количества (което се отнася за всеки друг алкохол).
Както и газираното.

На мен друго ми направи впечатление - "утоляването на жажда" с бира или друг алкохол. Те не са за утоляване на жажда, лично аз пия вода като съм жадна. Не знам защо се счита, че бирата е полезна?! Процентът на алкохолно съдържание в бирата може да е повече от виното, например.

Друг е въпросът, че бирата много добре се "връзва" с определени ястия ...
Алкохоликът не може без определена алкохолна напитка и е неспособен да изкара 1 ден без нея ... и пие независимо от часа на деня.

Обожавам клишето сухо мартини с маслинка.

# 184
Аз също не схващам идеята как си утолява човек жаждата с бира.
В състояние съм да изпия 0.500мл вода на един път ако съм много жадна.
Ако изпия същото количество бира наведнъж, най-малкото ще ми се замае главата.
И колко бири мога да изпия така? 1-3-5бр за деня?

# 185
Алкохолът дехидратира повече. Няма как да си утолиш жаждата с алкохол.
Аз съм битова алкохоличка значи. Grinning Ама не си набавям дозата денем, денем изобщо не мога да близна алкохол. Вечер ми е винения период.

# 186
И аз съм така.
На почивка мога и след 10 сутринта  Joy започвам със слаби коктейли.

# 187
  • гр.Пловдив
Аз имах предвид утоляване на жаждата след засоляване с хубаво мезенце,естествено ,че не при ежедневно ожадняване за вода да я ползвам бирата за заместител Smiling Imp

Но определено предпочитам след като съм изяла порция свински ушички на скара,пържолки и т.н месни вкусотии да пийна 1,2 бири и да не ми е жадно,отколкото да изжуля 2 л вода и пак да ми е солено ,а определно така се получава Smiling Imp

# 188
Пия минимум 3  литра вода на ден. Започвам с вода и чай ( не пия кафе), продължавам с две бутилки през работно време, и това е всеки ден. Но да ми говорите за бира, и то хора които нямате  никаква представа от питието, освен че е горчиво и ви замайва главите... айде по-добре  непупотребяващите алкохолни напитки да обсъждате  кой колко и какви безалкохолни напитки употребява. Пък бирата оставете на тези които умеят да я оценят. 

# 189
Ама вие бирата си я оценявайте, но да се обяснява как утолява жажда, просто не е вярно.
Да, ако си се наял обилно и си прекалил с мазно и солено ще има по-добър ефект от водата, но не е нейн заместител.

Това че не пием от 10ч сутринта, не означава че не пием изобщо. Simple Smile

# 190
Ако коментарът е отнесен към мен - ценител съм на качествения алкохол, както и на бирата, но много рядко я пия. Факт е обаче, че както всички алкохолни напитки си има двойно острие, чети внимателно.

Потресох се от "засоляването" и "свинските ушички", простете.
Също и от пиенето от кутия.  Иначе съм голям почитател на хубавите мезета в комбинация със салати, за да не се "засоля".

# 191
  • гр.Пловдив
Пия минимум 3  литра вода на ден. Започвам с вода и чай ( не пия кафе), продължавам с две бутилки през работно време, и това е всеки ден. Но да ми говорите за бира, и то хора които нямате  никаква представа от питието, освен че е горчиво и ви замайва главите... айде по-добре  непупотребяващите алкохолни напитки да обсъждате  кой колко и какви безалкохолни напитки употребява. Пък бирата оставете на тези които умеят да я оценят. 

Каква представа трябва да имам за бирата,би ли ми обяснила ,че нещо не мога да ти схвана идеята?

И я малко се успокой ,недей да подскачаш и да се мислиш за голяма ценителка и да даваш наклон кой какво мнение да споделя в темата !

# 192
За мен лично, бирата не е алкохол.
Не мога да си утоля жаждата с нещо негазирано. Случвало ми се е посред нощ, ако нямам безалкохолно, да дрънна няколко гълтока бира.

# 193
На мен бирата най ми върви, когато съм гладна, изморена и ми е топло. Обичам я студена, но не и ледена. С бира не мога да ям много, защото тя ме засища. Пия я само вечер.
Дори и да не е това правилния начин за пиене на бира, не пия по много, така че едва ли ощетявам "ценителите".

# 194
  • гр.Пловдив
Ако коментарът е отнесен към мен - ценител съм на качествения алкохол, както и на бирата, но много рядко я пия. Факт е обаче, че както всички алкохолни напитки си има двойно острие, чети внимателно.

Потресох се от "засоляването" и "свинските ушички", простете.
Също и от пиенето от кутия.  Иначе съм голям почитател на хубавите мезета в комбинация със салати, за да не се "засоля".

Аз явно не съм добре в случая ,напускам темата ,щом се потрисате от такива елементарни неща си е ваш проблема ,аз също съм меко казано учудена ,че вместо да споделим кой какво питие обича,в какво съчетание и такива неща тук ми размахвате пръчката,че пия бира в кенче със свински уши Scream

Общи условия

Активация на акаунт