Сватба 2018 - V-та част

• 46 953
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
И аз моите късметчета ги поръчах от "Немезида". Каквато съм нервачка, не мога да си представя да сгъна няколко десетки тюлени парцалчета с по един бонбон, стотинка и житце вътре. Grinning А и са по 20 стотинки, не си струва трудът просто. Решила съм обаче аз да си украся кошницата за тях и евентуално кутията за пари и книгата за гости (ако реша дали изобщо искам такава).

И моите шаферки искат да украсяваме кутията за пари сами, както и кошницата за късметите. Аз се чудя - бутилката с червено вино за църквата трябва ли да е украсена по някакъв начин? Погледнах вчера в бележката, която ни дадоха от църквата при записването и в списъка с необходими неща пишеше - жито за хвърляне от кумата. И пак се хвърлих в моята дилема - това жито аджеба различно ли е от късметите за хвърляне след ритуалната зала и само жито, чисто насипно ли трябва да е наистина Grinning

# 571
Здравейте мили момичета! Мисли ли ли сте кой ще ви прави питките. Ако имате някаква информация за Варна, от къде да поръчам питка на сносна цена, моля споделете я. Казаха ми че 3 питки трябвали. Или ми е грешна информацията.
Ако правите църковен брак, то тогава Ви трябват три питки. Едната е за ритуала в църквата, втората е за да Ви посрещне свекървата в ресторанта с мед и сол, и третата да разчупите Вие с младоженеца над главите си. Последната ще Ви трябва, ако разбира се сте решили, че ще имате такъв ритуал.

# 572
Според моята агентка е излишно да има две отделни питки за захранване и разчупване, освен ако няма да се изядат и двете.

От всяка пекарна могат да се поръчат, или да ги изпече някоя сръчна роднина. Аз мисля да помоля свекървата, със златни ръце е тя. Hug

# 573
  • София, България
Да, за това доста малка ще бъде тази за захранването. А и предполагам после от персонала на ресторанта ще я хапнат Grinning Grinning

И тука ми хрумна... във вашите куверти какво пише за хляба? Има ли включен? Откровено не съм се сетила да попитам управителят на нашия... Някоя от тези, които са в Акорд ако знае, да ми даде ингформация Grinning

# 574
  • София
Ех ма сте изписали Simple Smile)
Първо мерси много за милите думи!
Второ за мъжките костюми, ние взехме на моя мъж от Андрюс, в момента има намаление към 500 лева излезе - сако, панталон, риза и папионка, и за 30 лева обувки от зара, бяха намалени.
За почивката ние мислим за Тайланд, обаче ММ има проблеми с летенето и този дълъг полет нз как ще му се отрази, да препоръчан дриймтравел, наши приятели ходиха с тях до Бали и са много доволни, цените са добри според мен.
Ии последно за децата и ние плануваме тази година, исках още преди сватбата, обачеее искам да поотслабна преди това, спрях цигарите от преди три седмици, ходя на фитнес вече иии ям по режим, та след сватбата ще е бебчето Simple Smile

# 575
Имате ли отзиви за Анастасия Беневрешка (гримьор) от София? И цени на, които работи.
👄
💄

# 576
към булките от Варна: магазините за рокли около ритуална зала (и не само) работят ли в неделя и може ли да препоръчате  някой магазин с цени до 1000 лв.

# 577
  • София
Момичета от София, имате ли идея къде шаферките ви ще си шият или купуват шаферските рокли? Ако някой има идеи за шивач, ще съм му благодарна да сподели. Simple Smile

# 578
  • София, България
Във фейсбук групата много момичета са се обърнали към тези : ЦЪК

# 579

Аз съм си задала бюджет 6000 лв. в който за сега се вместваме, но още нямаме цена за куверт в ресторанта, а той си е най-сериозната част. Има един сайт, много удобен за плануване, записване, подреждане.
https://www.weddingday.bg/

Въпросче - Видях, че и твоята сватба е във Варна, за колко човека гости я планирате? Тъй като и аз много бих искала да паднем под 10000 лв, но ми се струва невъзможно... Нашата сватба ще е от 150 човека и само от куверта става мега много пари... Weary

# 580
Ние сме с около 70 гости (плюс-минус 4-5) и сме във Варна. 40 лв е кувертът ни в р-т "Варна", нямаме такси за внасяне на алкохол и торта. Нощувките за гостите в х-л "Одесос" ще са ни с преференциална цена, а ние ще запазим две, защото голяма част от гостите ни са от доста далеч и бая път ще бият за сватбата. 220 лв е ритуалът в катедралата (дядо ми ни го плати), 120 мисля беше в ритуалното, но още не сме го платили, само запазихме. Рокля, костюм и халки още нямаме. Имаме шампанско, свещи, украси и други дребни неща. Агенция "Бижу" ще се погрижи за декорацията. Тия дни мислим с годеника ми да седнем и да сметнем приблизителна сума, но то винаги излиза повече след това. Grinning

# 581
Под 100 души е нашата сватба (около 92 поканени, божа работа колко ще дойдат). Нямаме все още даден куверт от ресторанта. Предстои може би утре да го обсъдим. Аз рокля си имам, така че това ми е един разход минус. Фотографите са ми от Добрич - 700 лева (по препоръки в групата). DJ 600лв. Водеща 200лв... най-скъпа ми се струва декорацията, която е около 800+ лева... иии халки нямаме още  и костюм за младоженчето ми. Другитр неща ми се виждат дребни разходи.

# 582
  • София
Дойде ми кутийката з пръстените много съм хепии Simple Smile)

Нашия бюджет ще стъпи на 14/15 :/

# 583
Хоп и аз тук да се похваля, че ми пристигна бижуто за коса. Simple Smile

Скрит текст:

# 584
Момичета страхотни сватбени покупки¡Браво.

Общи условия

Активация на акаунт