Сватба 2018 - V-та част

• 46 955
  • 727
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Дойде ми кутийката з пръстените много съм хепии Simple Smile)

Нашия бюджет ще стъпи на 14/15 :/

Откъде? Откъде? 😀 Искаме и ние!

# 586
  • София, България
Много е хубава кутията! Вътре сигурно е с мекичко Simple Smile

Sunflower, супер. Ще покажеш на снимка след сватбата Simple Smile

Curls, уби ме с твоя бюджет. На нас само ресторанта фотото и диджея са 6000 лв. Торта, халки, ритуали още 1500.
Рокля и костюм са от родителите ни (и честно казано - добре че, иначе никога нямаше да се вместим в 10000 бюджет, който бяхме определили, но за сега успешно успяваме да се вместим.) Доста от нещата сами си правим. Голямо перо е украсата на ресторанта с агенция.

Ето за тортата - 500лв. се очертават. Мислих че ще е не повече от 300. Баща ми даже се възмути като чу, а хем не я плаща той Joy Не очакваше да чуе такава сума.

# 587
  • София
Естер, а откъде ти идва името, ако не е тайна? До сега не съм чувала такова. Simple Smile И на мен ми харесва кутията .
И ние дадохме някъде 10000 лв някъде, а иначе тръгнахме с идеята за 5,6... хаха, оптимисти. Grinning

# 588
  • София
От Алиекспрес я поръчах кутийката, има доста видове. Ето снимка и вътре:

Относно името, малко офф топик, мама е чела историята за принцесата, която е спасила еврейте от избиване, кралицата на египет Simple Smile освен това на еврит означава звезда, а на арабски е еквивалент на богинята на любовта Stuck Out Tongue

# 589

Curls, уби ме с твоя бюджет. На нас само ресторанта фотото и диджея са 6000 лв. Торта, халки, ритуали още 1500.
Рокля и костюм са от родителите ни (и честно казано - добре че, иначе никога нямаше да се вместим в 10000 бюджет, който бяхме определили, но за сега успешно успяваме да се вместим.) Доста от нещата сами си правим. Голямо перо е украсата на ресторанта с агенция.

Ето за тортата - 500лв. се очертават. Мислих че ще е не повече от 300. Баща ми даже се възмути като чу, а хем не я плаща той Joy Не очакваше да чуе такава сума.

Нашият бюджет надминава 10000, колкото и да ми се иска да се вместя в нещо подобно. Просто сме голяма фамилия и са 150 гости. Само от куверта минаваме въпросните 6000. Аз затова у нас го обърнах на цех за сватбени джаджи - иначе ако трябваше и агенция да плащам .... не ми се мисли. Затова и попитах как се справяте с 6000, но както обясни dchalova, сватбата им е под 100 човека. Това значително намалява разхода. При нас ДиДжея също е 600 лв, обаче това е минималната му оферта. В зависимост от размера на залата като капацитет хора се доплаща за техника. Освен това на последната сватба, където бяхме с кажи речи същите гости, партито продължи до 6 сутринта.... Така че като добавим и оувъртайм - след сватбата ще видим какво реално ни е излязло. А и при нас има 5 лв такса за внасяне на алкохол... Както и да го гледаме, една сватба си е скъпо удоволствие. Особено ако искаш да го направиш готино Simple Smile

# 590
  • София
Мерси за информацията, Естер, наистина ми беше интересно.  Hug

Ама голямо ламтене за пари е това - 150 гости, такса за оувър тайм имате предполагам и на всичкото отгоре 5 лв такса за алкохол, можеха с последното да направят компромис, не е сватба с 50 човека все пак.   Stop

# 591
  • WonderLand
Ох при нас хотел с ресторант ще излязат около 6000 без оувъртайм, фото + видео 2400, дж/сватбоводещ 500до тук 9000, а още сума неща има, голяма част от които аз ще правя и пак. Ама пусто впечатшиха ме тея фотографи с работата си и не можах да харесам друго, по-бюджетно. Родителите ще подпомогнат сватбата разбира се, но цифрата значително се покачва...

А като ви чета и се сещам за още един куп неща които да поръчам от Алиекспрес... тц тц тц Grinning

# 592
Естер, много хубава кутия, честито! Може ли линк в али за нея?

Иначе 5 лв такса за алкохол е много, тия хора доста са се полакомили. Във Варна максимумът беше 2 лв, и то само на 2-3 места, на другите даже няма такава. При 150 гости това са 750 лв - сумата за фотограф или диджей.

CurlsNcoconuts, за кой ресторант става дума?

# 593
Иначе 5 лв такса за алкохол е много, тия хора доста са се полакомили. Във Варна максимумът беше 2 лв, и то само на 2-3 места, на другите даже няма такава.

Нашата в "Димят" е 3лв Simple Smile Има опция да се избегне с по-скъп куверт, но като направихме сметката с бройката гости, пак ни беше по-изгоден този вариант...

# 594
Естер, много хубава кутия, честито! Може ли линк в али за нея?

Иначе 5 лв такса за алкохол е много, тия хора доста са се полакомили. Във Варна максимумът беше 2 лв, и то само на 2-3 места, на другите даже няма такава. При 150 гости това са 750 лв - сумата за фотограф или диджей.

CurlsNcoconuts, за кой ресторант става дума?
Чак сега вдянах, че таксата е на човек Grinning при нас е твърда такса - 250 лв., но имаме разногласия за внасяне на безалкохолни и минерална вода - не можело било, само ядки и мезета....иди разбери логиката Close

# 595
Честити нови придобивки, момичета!

Я кажете за роклята: ще я покажете ли на половинките си или не?
Вчера един познат ни напомни за това суеверие и май натам отиват нещата, че ще се съобразим.

# 596
  • София, България
Уоооу 5 лв на човек е мнооого! Open Mouth Кой е този ресторант?

Много хубава история за името и то е много интересно определено. Relaxed

Хич не ми се иска да прехвърляме бюджета от 10 000лв. опредлено. Имаме много други планове и ми се вижда напълно излишно повече да даваме за сватба. Максимално се опитваме да спестим от ненужните работи. В крайна сметка всички искаме сватби като принцесите, но се разпределяме според чергата си Simple Smile

Роклята няма да покажа на половинката си. Ще си спазя традицията да не я вижда преди сватбата. Relaxed

Ресторантът ще изкара доста пари от безалкохолни и минерални води, за това не ви позволяват да си вкарате. Simple Smile При нас е включено безплатно в кувертите ни, иначе и ние щяхме да се договаряме за внасяне. Само РедБул трябва да си внесем.

# 597
Аз също нямам намерение да я покажа . Искам да го изненадам ... дано положително Grinning че моя  е един моден критик. Показва ми некви рокли , в които си ме е бил представял и определено са различни от тази , която аз избрах GrinningJoy

# 598
  • София, България
Той като те види в бялата рокля, ще е все тая коя е Simple Smile

# 599
Момичета, сега се сетих - вие отделни покани за шаферките ще правите ли? Опитвам се да намеря някакъв примерен текст, но открих само един и нещо не ми допадна.

Общи условия

Активация на акаунт