КГБ = Клуб на Готините Баби - 186.

• 77 384
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Не  знам какво ще ти отговорят,Фло,но аз съм по-щастлива сега.При всичките проблеми и  ритане срещу тях.На  младини все към нещо тичаме и  мечтаем да дойде денят на спокойствието.Да  постигнем нещо ,да отгледаме децата ,да навием на мъжа и свекървата ,дето се налага, да ...Сега на финалната права нямам терзания  да постигам нещо ,примирена или смирена съм ,не знам ,ти си спеца, вземам което мога ,не   е много ,но  е достатъчно,не съм алчна за много.Децата са добре,с малки търкания  между поколенията,научих се,че внуците са си техни  деца и си ги гледат както са решили ,аз съм да се порадвам когато мога.Надявам се да оцелея  докато пораснат още малко да си говорим и  радваме заедно.Дано се сбъдне.
Дето няма да се сбъдне отлагам за другия  живот.
Чета много както казах,че и  езотерика и там говорят,че се прераждаме много пъти.Че  избираме пътя си, трудностите,за да се издигнем на високо ниво,успокоявам се,че съм била лакома за бързо израстване и поела трудности.Казват,че има комисия  все пак да не поемем повече,отколкото можем да понесем.Има избор, та зависи и от нас нещо.Правилно и грешно няма.
Та не съм   като в секта впримчена в това,но го използвам за успокоение.Така е трябвало да бъде. Можеше малко по-добре,но няма.
И все пак ,аз работих в нормална среда с недъг,и  карах да ме уважават заради самата мен ,вероятно повече усилия  съм влагала от нормалните ,но бях нещо и още съм за познатите тук.И не искам да ги разочаровам накрая. Мисля си в моменти на равносметка,че се преборих с повечето неща,ако можеше да не избълвам   и мрънкам ,но то трае  при мен кратко.Поне това ми е доброто,за кратко се ядосвам,страдам ..после винаги продължавам.Та  сега ..е  отговорът.

# 646
Честит рожден ден на Маор!

Честит рожден ден на Веско!

Честит рожден ден на Ема!

Честит имен ден на Ивиния Тошко,Теодора и Тодор на Здравка и на Янкиния Тодор!

# 647
  • София
   И аз смятам,че сега сме в най-щастливата възраст.Когато си млад и имаш всичко необходимо-здраве,младост,любов,бъдеще...,не го оценяваш,приемаш го за даденост.На нашата възраст вече се радваме на малкото,което ни е останало от живота-все по-редки срещи с децата,внуците и приятели,закъсняла любов,слънчев ден,разходка сред природата.Скоро го осъзнах.Остарявам.

Тану,сега видях,че си писала.Подсети ме,че не съм благодарила за пожеланията ви за рождения ден на Веско. Е, дъртоза,това е.
Благодаря ви,мили приятелки за всички пожелания! Да ви се връщат стократно!

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 21:55 от Яжка

# 648
  • София
Аз може и двойка да получа за отговора си, но ще си кажа.
Мисля, че всяка възраст е по своему хубава, интересна и трябва да и се радваме.
Едно е било на 20, 40, за 60 - не знам още.

# 649
Айде да се намеся и аз. Остаряват Яжка годините, Да му мислят те. Какво общо имаме с тях. Годините са си години, а ние сме си друго. Като не се гледа в огледалото човек е толкова млад, колкото му се иска.

КАГ , един съвет от мен. Хич не влизай в Гугъл да четеш. Преди седмица, петъка прекарах в спешното. Направиха ми анализи и казаха да почакам докато излезат и тогава лекарката ще ме повика наново, до един час. Добре , но тя се позадържа със спешен случай повечко и аз си извадих от апарата там анализите, така за обща култура. Да не ти казвам какви сценарии създадох като започнах да се допитвам до чичко гугъл. Вече щах да припадна, когато лекарката извика моя номер. Накратко даде ми антибиотици и екстракт от червена боровинка и горещо ми препоръча много много да не се  образовам от гугъл Peace
 А за книгите на съпруга ми ,питаш,  той е издал всичките си книги ( 17) на български и само  :javascript:void(0)Winkедна от тях , която получи 1 награда на пишещите тук на чужди езици беше преведена на иврит.

# 650
Хубава е всяка възраст.Въпросът бе за чувството да си щастлив.
Щастлив си безкрайно да поемеш  ръката на друг,да видиш  любов ,да се родят децата  че и  внуците накрая,да ги отгледаш и живееш  с тях,да се радваш  на всеки успех ..и  нататък.
Но  накрая  си щастлив без причина,за това,че си жив ,няма надпреварата ,няма въпросите, няма мисълта откъде ще взема утре 200 лв да дам,че тръгват на училище ,университет.Няма страха,че ще сбъркам нещо.Сега се наслаждавам на резултата от труда си.В този смисъл усещането за щастие  е повече сега.Няма промяна на миналото,то е  било и остава.
Разбира се поводи за тревоги бол и сега.Но  да се стигне до сега е  преживяно всичкото.И това всичко е в нас ,в мен.То  се добавя .
Сега наистина съм спокойна.Преди бе друго ,но може би щастието е в тревогите предишни,и  радостите там някъде.
Няма правилно и  грешно викат мъдрите.

# 651
  • София
Добра вечер и от мен!

Ех, какви философски теми сте подхваналиии! Фло, да ти отговоря на първия въпрос - не съм се напила, даже не съм вкусила алкохол днес!  Joy На втория по-нататък.

Вчера изпуснах да коментирам проблемът на Мими. Затова сега, докато не съм забравила. Мими, освен съветите, дето са ти дали - трябва да ти направят по-подробни изследвания. Профил май се казваше - в един ден сутрин на гладно, на обя, след като се нахраниш и после вечерта, да ти вземат кръв. Друго, което правят е гликираан хемоглобин. Събира се урина за една денонощие, ако не се лъжа, и така виждат три месеца назад каква е била кръвната ти захар. А за храната - на първо време махаш всички бели храни - брашно, захар и намаляваш солта. Всичко сладко. Повече месни и зеленчуци. Плодовете само някои, че, за съжаление и те са въглехидрати. Ще се овладее, но както казва Флото,  си купи апарат за измерване на захарта.

Тая зима, макар и топла, ми дойде до гуша. Флото добре забеляза приповдигането на настроението ми с идването на пролетта. Ми, у нас, мине не мине седмица и момчето болно. То не бяха температури, кашлици, разстроен стомах, гърлобол. Вече съм нащрек и в стрес. Явно имунитетът му е паднал, макар че  го тъпчем е естествени витамини и отделно с имуномодулатори. И сребърната вода е в действие. Аман! Оплаках се и точка.

По втория въпрос на Флото - за мен оная ранната зряла възраст  ми е най-красивата, най-щастливата,  най- неповторимата, най-обичаната. Сега не е лошо никак, вярно, че се опитваш да правиш това, което искаш и можеш, но... Щом се появи това но, нещо куца. Куца, защото здравето вече е поразклатено, защото много любими хора вече не са до теб и с теб. Това малко ли е? Затова, сега съм си обещала да черпя с пълни шепи от живота. Защото, я, има, я, няма следващ живот. По-скоро второто.  hahaha Тук и сега трябва да го живеем! С прекрасните ни внуци, деца, мъже и приятели!

Това се сещам, а и доста писах. Лека и спокойна нощ.

# 652
Маринка ,ти си супер реалист.
Ми  то моето си е оправдание  и  заблуда да вярвам в прераждане.
Другото е  ,че назад нямаше много щастие,та сега се вкопчвам.
Тъй,ще съм повече щастлива да ми каже някой  къде са ми домашните пантофи,изчезнаха от вчера.Брррррр...

# 653
  • София

Борянче, прегръщам те! Духът, духът е важен! И то много, знаеш го! Иначе, си мечтая аз, но бързо слизам на земята. Нали съм Дева.  Joy

Ето я истината:

# 654
Под леглото са, виждам ги Simple Smile.

Прекрасни мои девойки,

Да са ви живи и здрави Маор, Веско, Тодоровци и Тедита !

Аритке, Радвам се, че си пусната с градска отпуска. Който не е гледал болен ....
Маринка, Страх ме е от пролетта, докато е зима по-малко се упреквам, все ми се струва, че имам време да изпълня това, което съм си поставила като задачки, а през пролетта започвам да се стресирам, че няма да успея  - луда работа.

За следването в зряла възраст - Айше, то времето и така и така си тече, без значение какво правим.
За мен втората магистратура на стари години беше много полезна и смислена и не съжалявам, а на Флото мога само да се радвам. На стари години академичните дисциплини по друг начин ги възприемаш - новото го пречупваш през призмата на опита, обогатяваш и виждаш по нов начин и това знание, което вече си носил у себе си .

Борянчице, кураж и чакаме новите стихове.

Каролин, браво, че овреме си се отдръпнала от "гугъл-медицината", мъжко момиче си и бързо оздравяване!

Яжке, Ще ги търся тези книжки, мерси.

Неспоменатите - мерси за всичко, което сте споделили.
Лека и спокойна нощ!

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 23:16 от Deborana

# 655
  • тук, на мястото си
Wine Glass

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 23:48 от Алфея

# 656
  • София
   Момичета,при мен е голям екшън.  Две полицейски коли са преградили  ъгъла,на който е къщата ми.Мотаят се цивилни и униформени около тях.Гледам,че има движение  в къща,през два двора от мен.Преди няколко години имаше такъв случай,тогава бяха паркирали крадена кола.До като полицията се мотаеше около колата,  крадците обрали къща през две преки.Сега не знам какво става.

# 657
Залоствай  вратата и това  е,поне си охранявана ...кво ли не става вече.
Не  се похвалих,че купих ЧЕЗ...май  не съм аз.

# 658
  • София
Прекрасни мъдри мои приятелки! Hug Едва ли можете да си представите колко ме зарадвахте с вашите умо заключения. Страхотни сте-такава активност!!! Само че... няма да бързам с научните обяснения. Нека дадем още време, за да се включат и други момичета. Току виж от вашите отговори почерпя мъдрост и мисли за бъдещата ми магистърска дипломна работа. А защо не? Супер идея, ще си я запиша! newsm44

ЯЖКЕ, какво става около теб, има ли раздвижване? #2gunfire
АЛФЕЯ, четох и се смях hahaha Joy
БОРЯНЧИЦЕ, послушай ДЕБОРАНА и залегни на пода-ще си намериш пантофите. Ако ли не, нови ще ти купим Simple Smile
ДЕБОРАНКА, споделям твоите мисли. Оказа се, че използването на личен опит е много полезно при написването на курсовите работи. Всеобщо мнение на преподавателите беше, че са се получили много свежи разработки. Ти да видиш... Joy
КАРИ, наистина сме се вманиачили с този Гугъл чичко, дето знае всичко. Хареса ми това, че като не се гледаме в огледалото сме си супер Wink
Сетих се, дето ИХА казваше, че като мине покрай огледало и му се плези, ами тъй де  smile3534
АЙША, няма да слагаме оценки. В психологичните тестове няма лоши и добри въпроси, няма лоши и добри отговори. Яаааа, сега ми идва на ум, че в такъв случай не би трябвало да ни пишат слаби оценки, а също така и високи. Нещо по средата Mr. Green
Този семестър ще е семестърът на тестовете. Ще видим как ще е.
Привет ТАНУ! bouquet Как си миличка?
МАРИНКА не е пила руйно вино, ама като гледам ИВЛИН никаква я няма. Къде са ХУЛИ, КРЕМЧЕТО, ШПУНЦИ, ДЖИЛИ, ДАЯ? СТОП! Спирам. Нали нямаше да ви привиквам?
Знам къде е ЛУСИ-маха краци из Милано. Ех...Милано, ех Италия, ех Канада...

Може пак да ви нагледам. Днес поспах след обяд, та сега съм същинска свежа красТавица Joy

# 659
Върнах се към стария режим на  много късно лягане и много късно ставане. Затова сега съм в темата. Отговарям на Фло. Логически разсъждавам, че късната зрялост  май е по-щастлив период. Нямаш вече ядове за несподелени чувства, градене на кариера, съжаление за непостигнати желания,създаване на дом, отглеждане  на деца, които да изучиш, да ги устроиш и ожениш. Тези цели, които тогава са ни се стрували като големи проблеми, са  затормозявали по някакъв начин чувството за пълно щастие  в ранната зрялост.
 Късната зрялост е време  за себе си ( поне на теория) и разполагаш с финансите си.
Обаче, моят живот ме оповергава.   Все нещо ме чопли да направя това, да ремонтирам онова, все нещо не ми достига. Правя планове, които не мога да осъществя.  Но  това е  нещо като антидепресант срещу  нещастието от загубата на  най-близки хора и празнотата, която изпитвам, страхувам се от болести и особено от смърт.
Времето за мен  го дарявам   с най-голямо желание и това е моето спасение. Накрая обобщавам, че пълно щастие или пълно нещастие няма в нито една възраст.

А тази вечер съм истински ядосана на себе си. От добро сърце и желание да помогна, засегнах много моя близка. Тя прие нещата зле и сега не мога да се примиря с глупостта ми. Скоро не се бях издънвала така. Очаква ме безсънна нощ.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 13:05 от K.A.G.

Общи условия

Активация на акаунт