КГБ = Клуб на Готините Баби - 186.

• 77 378
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Аз изпратих гостите и седнах да ви нагледам.Да почерпя с един череп -канадска водка хубавичка беше хлъзгаше се Grinning newsm24 newsm24
Скрит текст:
Борянче,аз моите чехли ги оставям все под масата,за къде бързам да ме питаш hahaha

Тялото старее, душата богатее!
Хубаво е  безгрижието на детството. И трепетите на ученическия живот. И лудостта на студентството. И обичта, с която се създава едно семейство. И времето на майчинство и сладки грижи. И емоциите покрай порастващите деца. И гордостта да осъзнаеш, че имаш семейство, изгледани деца, ред постигнати мечти и цели и за втори път имаш шанса да си "поживееш" с половинката, след отделянето на децата. И ето я  почивката след годините работа.Сега се чувствам най-добре.Чувствам се завършен човек.

# 661
  • София

А тази вечер съм истински ядосана на себе си. От добро сърце и желание да помогна, засегнах много моя близка. Тя прие нещата зле и сега не мога да се примиря с глупостта ми. Скоро не се бях издънвала така. Очаква ме безсънна нощ.

Основно правило в живота - Не прави непоискано добро.

# 662
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утроооо!
Мислех, че има по-ранобудни от мен, ама не!Е, сервирам кафето:

# 663
А добрутро. Неделя е, за някои почивка, за други обикновен делник, кой как я нареди.
Като добър приятел искам да ви предупредя предврително, после да не кажете  че не сте чули и видели newsm78

Ако някой не е разбрал случайно- на 29., 30. и 31 Февруари Фейсбука ще бъде затворен!!!

Приятен и слънчев ден. Да видим при нас какво ще го бъде времето, празника , който децата най обичат - Пурим  наближава (в сряда) а дори през цялата зима да е било 30 гр жега, на този ден вали и бучи  и трещи Joy

# 664
                             Добро утро!
                             Янче,веднага се прицънцурих до кафенцето!
                             Чета философските размисли за щастието /задачка от фло/ и се сещам за ето това:
                            "Щастието в живота е съставено от онези малки скоро-забравени неща - очарованието на една целувка или една усмивка, един мил поглед, един сърдечен комплимент.
Самюел Тейлър Коулридж ".
                             Та ,замисляйки се кога съм била най-щастлива ......трудно ми е да кажа или поне си мисля,че винаги съм била щастлива.Във всеки миг имам причина да се чувствам щастлива.Сега просто прескачам негативите и не се впрягам като на младини,но това не може да ме направи по-щастлива на тази възраст.Та се сещам и един цитат на Тургенев - "Щастието е като здравето. Щом не го забелязваш, значи го имаш!" Е,не съм мислила за него просто съм била,съм и ще бъда щастлива с малките или големи радости,малките или големи неприятности.Ако искаш да се почувстваш щастлив, просто преброй всичките свои неща, които не си купил с пари.Аз ,мисля,че притежавам много неща,които не се купуват с пари и за това винаги съм се чувствала щастлива.Така уча децата си , а сега и на внуците обяснявам,че има неща,които не можеш да купиш с всичките пари на света и трябва да си щастлив,ако ги притежаваш.
                             Мимче,ММ си прави всички изследвания,за които ти казват момичетата.При него стойностите бяха космически и ендокринологът му даде направление за болница,като видя резултата.Естествено той не пожела.С диета и с хапчета свали захарта на втория ден и от тогава до сега е на диета.Резултатите на следващи изследвания са до 6.Меся типов хляб,ползвам стевия за всички сладкиши и даже му правих сиропи и сладка със стевия.Той обича сладко и няма как - ща не ща приспособявам рецептите със стевия,други брашна и т.н.С една дума от тук нататък диета и ако трябва хапчета.За съжаление до сега не съм чула друг способ.Яденето на много слако не предизвиква диабета,причините са други.
                            Изчезвам,че на вратата се звъни.Явно щерките идват на кафе.

ПП.Пропуснах да ти кажа,Мими,че рязкото спиране на всичко сладко може да доведе до рязко падане на кръвната захар и колабиране.Просто трябва да се намери баланса в храненето.Ендрокриноложката предупреди ММ,че много често се случва и тогава веднага да вземе бонбон или друго нещо сладичко.Така,че внимавай.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 10:11 от Didia

# 665
  • в малка спретната къщурка
Добър ден.
Янче, подраник аз, но така се вихрих и даже обяда е готов.Само виртуално си ме преварила.
Кари, първоаприлска шега през февруари.Ако не се усетиш за датите, може и да вържеш.
Римар, това и аз щях да пиша на Каг-  Не прави непоискано добро.
Каг, не се ядосвай, а се опитай да обръщаш внимание първо на себе си.
 Когато се осъзнах, всички бяха свикнали и мислеха, че съм длъжна да правя всичко за тях. Сега съм се отдала само на най- близките- дете, мъж, майка и свекърва. Само на тях угаждам.От както другите са пълен игнор, станах най- черната.На мен ми е добре, а и на семейството ми.
Фло, до 40 години си бях спокойна и  щастлива. След това, макар и с неприятни изненади и предизвикателства, пак се чувствах щастлива, макар и не толкова спокойна,а и сега съм така.Не съм искала и мечтала за непостижими неща, а съм си поставяла изпълними и възможни цели- малки, колкото мен.Всичко, което ми се случва в живота и приятно, и неприятно, посрещам като Урок и така е трябвало да ми се случи.Не знам как ще е след 60, но се надявам да съм пак щастлива.А, дано.

# 666
  • София
   Добро утро!
   Янче,благодаря за кафето.Сега станах и пия моето.Снощи гледах филм и си легнах към 3ч. Екшъна приключи към 1ч,но не разбрах какво се е случило.Сега тук вали сняг и никой не се показва по улицата.
   Мими,купи си глюкомер и го използвай често!Аз не усещам ниските стойности и само с редовното следене разбрах,че захарта ми спада до 2,9.А,това е по-опасно. Сама ще разбереш  коя храна как ти влияе.Основното е,че трябва да се избягват бързите въглехидрати,да се вечеря рано и да се яде често,но по-малки порции.На теория ми е ясно,но на практика ...Стевията,която се продава у нас има добавки,които не одобрявам.Четох,че е по-полезен кленовият сироп и такива от гуава и агаве. Последният се намирал у нас на цена 10лв за литър.Аз не съм го виждала и не знам какво точно му е съдържанието.

http://iskampochivka.bg/preotkrii-bulgaria/devetashka-peshtera
   http://iskampochivka.bg/preotkrii-bulgaria/krepost-ovech-provadia-severnata-porta

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 11:59 от Яжка

# 667
                      Яжка,кленов сироп има в Берьозките и в Лидл.За стевията не съм забравила,но още не съм ходила да видя дали има и какъв е състава.Купила съм и подсладител на таблетки - на основата на цикламата .Ползвам и фруктова захар.Има различни видове и не помня от коя точно купих.С различен състав са .Ще погледна като купувам следващия път и ще пиша.За ниските стойности помага само сладкото.

# 668
  • София
   Има една фирма,която продава Стевия с ксилитол.Току що се зачетох и установих,че ксилитола бил естествен подсладител,получен от плодове.Имаме на една ръка разстояние и доставчик в темата.Обаче цената е височка.Ако има желаещи,може да се комбинираме за 1000таблетки.
   Дидиа,купих си Стевия от аптеката. Тази на таблетки се разтваря малко трудно и ми нагарча.Другата е течна и днес ще я ползвам за крем-карамел,но чакам да ми донесат млякото.
   Ааа,това за цената на сиропа от агаве не е истина.Излъгали са ме.Ето го:https://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%B8%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%BE%D1%82- … 1%D0%B8%D0%BE.612
   Сега се сетих да ви кажа.Скоро ще се появи на пазара сух квас за тесто.Цената ще е около 1,50лв за 500гр брашно.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 12:16 от Яжка

# 669
[

Основно правило в живота - Не прави непоискано добро.
[/quote]

Като го знам, ама не го спазих,  стана  това. Извиних се 1000 пъти, ама гърнето е пукнато. Надявам се само последствията да не са дълготрайни.

# 670
  • тук и там
Сега се върнах от уролог.Радостна съм,че всичко е в норма.Много пясък и малки камъчета,които не са проблемни.
Благодаря за съветите.Записала съм всичко,ще следвам препоръките ви,че все още не съм наясно какво трябва и не трябва да консумирам.Първият ден бях ошашавена.Сега гледам напред,не съм единствената.Времето ще ме научи да се справям,а и вие сте до мен.Утре ще правя изследвания,да видим какво ще покажат.
За задачката на Фло-не мога да кажа в кой период от живота си до сега съм била най щастлива,защото във всеки един момент съм имала и хубави моменти и трудности.Сега нямам това напрежение,децата вече поели своя път,радваме се на това,което имаме,мечтаем си за разни неща,спокойни сме.Сега се чувствам по щастлива.
Ех,ако не бяха болестите,но не всичко е розово.
Каг,ти си добра душа,на мен много си ми помагала,не съм забравила,вярвам,че ще те оценят и всичко ще бъде по старо му.
Желая на всички хубав ден и бъдете здрави!

# 671
                      Яжка,аз ползвам само насипната стевия.Нито таблетки,нито течна.Във Фантастико има колкото щеш таблетки и течна,но аз дебна тази дето е като захар.Там има и продукти със стевия,вафли,шоколад и т.н.
                      Мими,ето ти инфо за храните - подходящи и не за диабетици.
http://www.zdravnitza.com/a/nav/products/one/one/products/261/ca … 2/koz/koz/koz_n/9
                      Аз поне от тук се ориентирах.ММ е труден за контрол,че обича много неща дето не трябва да яде.Гледам да не ги купувам,ама не се получава.Той обича грозде и дори сега винаги си купува ,а аз гледам да го изям преди него.Така,че аз правя окръжност,а той отслабна с близо 20 кг.Като се поуспокои върна няколко,но пък не е както преди.Казах,че меся хляб-ръжен,типов,пълнозърнест или комбинация от тях.Пици и други тестени меся с подходящи брашна,слагам стевия вместо захар,готвя със зехтин,ленено масло и се старая да огранича мазнините.Ендокриноложката каза,че тлъстите меса не са проблем даже се мотивира защо,ама не помня.Запръжки и панировки от години не правя,защото имах бъбречна криза и ми казаха,че е вредно.Така,че всичко се пече,вари,задушава.Не е толкова страшно.Просто се свиква,а като се нормализират нещата и да опиташ нещо ,което не е позволено няма страшно.Например люто не се препоръчва,но ММ яде като за световно от люто по люто и не мога да го спра.Добавя си във всичко отвратително лют пипер.

# 672
  • София
Привет красавици!
Как сте в дадения за почивка ден? Както казва ДЕНИ - кой както го нареди Wink Като гледам, никоя не се е похвалила, че е вирнала краци. Май всяка крачи по задачи. Нека, здрави да сме!
ГРЕТИ, станалото, станало. Спри да се терзаеш. В края на краищата ако сте много близки и тя трябва да те чуе и да те разбере. Защо трябва да се извиняваш 1000 пъти? Има грешка, но има и прошка. Стига си си навличала вина. Едва ли твоето изказване ще се отрази на въртенето на Земята. Споко момиче! spoko
ДИДИА и ЯЖКА, изчетох това, което сте написали за разните сладости, но не мога да взема участие, тъй като до сега не съм ги ползвала. Все пак благодаря за инфото. Днешният ден не ми е отишъл напразно-научих нещо. Simple Smile
ЯНЕ, тенк ю баба за кафето. Несменната "кафеварка" си ти Mr. Green Когато и да станеш, теб те чакаме Joy
РИМАРЧЕ, уж ги знаем тези мъдрости, ама спазваме ли ги newsm78

Мили момичета, на всички които изказахте мнение по поставения за домашно въпрос, голямо благодаря Hug bouquet
Всяко изказано мнение ми беше интересно, а предполагам и на вас. Simple Smile Всички сте абсолютно прави! Всяка от своята камбанария.
Ето какво казва науката: Везните се накланят към нашата възраст! Различията във възприемането на това състояние щастие, зависят от това колко време виждаме пред себе си да живеем и съдържанието на целите ни. При младите хоризоннтът е безкраен-учат нови неща, трупат познания, създават контакти. Цели с такова съдържание са дългосрочни. Те като че нямат време да се замислят-все устремени и забързани на някъде. В късна възраст времевият хоризонт се скъсява, хората мислят за живота си като за "времето, което ми остава да живея". При къс хоризонт приоритетите са преди всичко социално емоционални - общуване с близки и значими хора и непосредственото удоволствие от това общуване. Освен със семейството, удоволствие ни носи и общуването с приятелите. Изключително важно!!! Дългогодишните приятелства са издържали изпитанието на времето Това са хората, които ни помнят млади и красиви, били са с нас в училище, в Университета, на сватбата ни, при раждането на децата ни, а по-късно в трудни моменти. Държим на тези приятелства и за това, че те не ни разочароват, че са ни сигурен източник на удоволствие. Хората в зряла възраст имат яснота кои са най-важните неща и посвещават времето си на тях. Избягват да си губят времето. Липсва отговорността за отглеждането на собствените деца, минало е времето на тревогите къде ще учат, с кого ще създадат семейство, отпаднали са грижите за възрастни и болни родители (лека им пръст), амбициите за кариера и утвърждаване ги няма. Подредили сме семейното гнездо. Научили сме се, че дребните неща могат да ни правят щастливи. При едно относително добро здраве ( добро според времето и годините-така казваше моя дядо ), какво друго ни остава? Да си създаваме малки, човешки радости-на среща с приятели, на раздумка в И нет, на театър, концерт, хубава книга, нещо изработено от ръцете ни, което ще остане за спомен на децата и внуците. И не на последно място, но изключително важно - общуване с внуците. Ние все още имаме една много важна задача на тази Земя. Бях го споменавала, но пак да го кажа-укрепване идентичността на тези, които ще останат след нас. Показвайте албуми, разказвайте за предците им ( ето ползата от родословното дърво), събирайте ги на родови срещи. Ние сме тези, които градим моста, по който да вървят следващите поколения. Това никак не е малко и може да ни прави щастливи. В противен случай м/у поколенията зейва пропаст...Още много може да се пише, но както виждате всяка една от нас съвсем искрено и по човешки ги усеща тези неща. Няма страшно, момичета! Преди нас са градили, ние също градим, и след нас ще надграждат...
Решила съм на четирите си внучета да направя по една тетрадка за спомен, написана на ръка. Да им разкажа по някоя и друга притча, да им дам по някой и друг житейски съвет ( имам в запас от моите баби и дядовци, а така също и свои), по някоя рецепта на неща, които харесват от моята кухня, ще помисля още какво да сложа. Може би спомени с всеки един от тях, когато са били малки и по-големи. Ще сложа и по някоя  снимка. Тетрадките ( с твърди корици) вече са купени, остава да ми дойде вдъхновението и да започна...

Сега се сещам, как когато се срещнем, после пишем - Заредихме батериите за много дни напред! Така също, работейки в градинките си на село, чувстваме, че се зареждаме. Дойдат внучетата на гости-още по-голям заряд! Ами ето я рецептата за нашата доза щастие!
Обичам ви ей, красТавици Heart Eyes

ПП МИМИ, ето и хубава новина! Браво за резултатите!!!  newsm44 Контактите с приятели подпомагат стратегиите за справяне с дадено заболяване и понижават стреса, което също е много важно. Прегръщам те, миличка Hug Това нали знаеш, че също отнема стреса.  Wink (8 прегръдки е = на един удар с тигана по главата. Ти си избери, как ще си сваляш стреса Mr. Green) дано не награбиш комшиите да ги прегръщаш или да цапардосаш по главата някоя съседка. Иди после и обяснявай, че така си сваляш стреса hahaha Joy

# 673

Мими и Фло, благодаря и на вас за успокоението!
Скрит текст:
Още преживявам случилото се  и така ще е дълго време. Моят проблем е, че съм бързорека и често ми се случва да мисля, след като говоря . Така и снощи в стремежа си да направя добро, сгафих с необмислени съвети. Всъщност те са си добри съвети, но другата страна не ги прие като такива. 
Става въпрос за моя по-млада роднина.
Край на оплакванията ми!
Фло, интересно ми е да дискутираме  по такива казуси и тяхното научно обяснение. Давай и други!
Идеята ти за тетрадките е чудесна.

# 674
КАГ,имаме общо с теб в отношението към вината,и аз така страдах заради другите,винаги себе си упреквах.Важно е да започнеш от себе си да търсиш  вина,но да я прехвърляш само на себе си е в повече-дано не го вземеш  за съвет,а  за споделяне.По-щастлива съм,да съм по темата,след като се отървах от това чувство за вина.Виновна съм най-много наполовина,нека и другите си поемат своето.Насила нищо не правя,та всеки доброволно приема или отхвърля съвет или помощ.Постъпвам по своята съвет,не по чуждата.
И е  права Римар,то е общоизвестно това-непоискана помощ и съвет не се дават.Само на себе си може.
Не  те съветвам,споделям общото ни.

Общи условия

Активация на акаунт