КГБ = Клуб на Готините Баби - 186.

• 77 399
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Блгодаря на всички които поздравиха Тошко!
КАГ вземай  продукти с червена боровинка в аптеката има. Има и едни прахчета Монурал взема се еднократно но действат 80 часа и и изчистват от еш коли вземи си и имуностимулатор Респивакс.
Мима дано да е грешка направи в друга лаборатория изс.

# 631
Сега се сетих,че познавах една баба,хайлайф на времето,десетилетия  със диабет,доживя над 90 години,не е  чак толкова страшно.То  и моите проблеми не морят,а  мъчат.Има лекарства за това,ще се оправят нещата,дори да  е  нежеланото,да е вярно изследването.Няма място за паника,все нещо ще е вече да ни тревожи,това поне  се преживява.Ако е успокоение,де,никой  не иска да страда.
Като разбрах за глаукомата,и  то случайно,след години лекарства и изследвания  за главоболие,се изплаших,отказах нета, тревожех се ,мрънках,но  продължавам.Чета и гледам монитор, капя капки и толкова - няма предварително да се плаша,като дойде.Така реших,животът си заслужава колкото можеш да вземеш,като не може ще го мислим как ще си ходим,но се надявам с достойнство,като катедрали,не като галоши,дип съм селянка и нося.Да  се оплачем,подкрепим и нататък.
Кураж за каквото и проблемно нещо,няма да ни надвие  пък.Стари кози сме, не ярета,Фло.

# 632
Честит рожден ден на Еми!
Да расте щастлива и здрава!

Честити да са днешните
именици в семействата на Иви и Здравка!

Яне , да е здрав и ТМ.
Право го  е казала Фури.

При мен в момента -полегнала е Тодора.Явно във връзка с днешния празник😀😊

# 633
  • в малка спретната къщурка
Уважаваш празника, Гъбке.
Яжка, не открих в Читанка нищо, нито в книжен пазар я има. Прочетох, че това е единствен роман на автора, все още непознат на читателите.
Борянка, започваш броене до лятото.

# 634
Честит Тодоровден, честити и благословени със здраве, късмет и щастие да са имениците ви, Иви, Здравче и Янче!
И за моята първородна внучка, вече дванадесет годишна госпожица Ема,  party023 cook cook newsm24!  Да расте жива и здрава, да е умна, разумна и ученолюбива, да сбъдва мечтите си и с още повече упоритост да върви напред  и нагоре!
Благодаря за прекрасните пожелания към Емичка, Pipilota, Фурйчице, Айша, Дидимити, Иви, Янче, Дидиа, Марина-Влади, Flo/ и тук в нашата къщичка/, Кари, KAG,Яжка, Борянчице, Гъбче, благодаря ви! Да се връщат многократно на всичките ни деца - малки и големи  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes!
Купонът е в София, а аз отскочих при деди , че се е затъжил за другарчето си. Много скоро- пак при мама. Дано възстановяването върви както се очаква, но всичко си иска нужното време!
У дома празникът продължава, импровизиран, но от сърце!
Спокойна и приятна вечер на всички ви Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug!

# 635
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в La Rapita , Tarragona
Честит рожден ден на Ема!
Да е здрава и щастлива!

Честит имен ден на имениците!
Живи и здрави!

# 636
  • София
Честит имен ден на малките и големи Тошковци и Тедита.
Да са здрави и да си носят с гордост името!  bouquet
Борянка, дано да е леко и приятно на пристигналия.  Praynig
Яжке, търсената книга я има в Рулит, но е на английски. Не знам доколко го владееш.
При интерес пращам линк. А между другото там качват почти всички нови книги на български. Само трябва да филтрирате по език, освен автор.
Колибата я има във ФБ групите за книги. Изтеглих, помъчих се, но я изтрих. Много философска - бог, добро, тинтири-минтири. Аз мислех, че е чисто криминале, за почивка и забавление. То и филм имаше, но не съм го търсила.
Пл. замина - знаете къде.  Wink
 Аз дремя, но ще трябва да се организирам и да напълня 2 торби дрехи. Нося ги в ХМ, дават талончета, които после не ползвам.   ми дискриминирана съм - няма моя №.  Cry  Евентуално чанта или обувки може да купя, но не харесвам. Ани докато си дойде и на талончето му минал срока. Но поне не се търкалят с дни до кофите за боклук. Че и мангалките подбират.

# 637
  • София
    Айша,дай ми линк към групите за книги.
   Фури  има втора книга от този автор,но не знам дали е издавана у нас. Казва се Превратности.Ако правилно съм превела.

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 19:18 от Яжка

# 638
  • София
Яжке, във ФБ търсиш група Мястото, Електронни книги 2, Книги.
То може и други да има, не знам.
http://www.rulit.me/   - това е голям  руски сайт за качване на книги.
Там намерих и въпросната твоя.

# 639
  • тук и там
Честит рожден ден на милата и очарователна внучка на Арита!
Да е жива и здрава,ученолюбива и постигне мечтите си!
Честит Тодоров ден!
Честит празник в семействата на Ивито,Здравка,Янка!Весел празник и наздраве!
Да отговоря. Повторих резултатите същия ден-няма грешка.
И аз имам вина за това цяла седмица ядох прекалено много сладко за да убия горчивината в устата и болката в стомаха.А и не ги правих на гладно.
Сега съм примерна,изчетох доста маТрил,записах много менюта.Днес до обяд готвих само за себе си. .Два дни само диетично и здравословно.Отчаях се,ако трябва да продължа така и за напред
Айша,много са ми  полезни съветите ти.
Борянка,бързо ще дойде лятото,само живи и здрави да са.
Каг,и аз мисля да повториш изследвания и дано всичко е в норма.
Маринка,уважавам традициите,важното е,че и децата са доволни и щастливи.
Кари, хората са казали,че за всяко нещо си има причина.Трябвало е да се контузиш и това ти е  донесло радост.
Забравих вече какво друго щях да пиша.Бъдете здрави!

# 640
Мими,не се притеснявай ,няма страшно,,показателите бързо се променят.Няма да е все така отделно да си готвиш,е  сладкото може да прескочиш,или да опитваш  само.Може  всичко.Кръвната захар се  овладява.И малко по-рано заради теб написах,че вторачиш  ли се много в проблема се чувстваш гадно.Ще се оправят нещата.Прегръдка и вярвай....

# 641
  • тук, на мястото си
Честит Тодоровден!
Честити да са всички  именици!  Да са живи и здрави!

Честит рожден ден на Ема!
Нека е щастлива  и  здрава!

Мими, няма страшно, успокой се, приеми болестта, постепенно ще свикнете двете да се погаждате. Къде с диета, къде без, ще овладееш ситуацията, ще си пиеш хаповете, ако са ти изписали и продължаваш напред! Hug
Боряна, какви капки ползваш и имаш ли проблеми с намирането по аптеките? Аз съм на Ксалатан и от 4 месеца ги няма тука, поръчвам насам - натам и ми купуват по едно шишенце.
Каг, на гинеколог ходила ли си?
Кари, настръхнах като те четох.

# 642
Кари, не знаех, че съпругът ти   е автор на книги. Издавани ли са на български език?

На всички благодаря за  отговорите по поставения от мен въпрос. Личната ми каза, че няма нужда от лечение за сега, ама  не съм убедена, че трябва да е така. Ще прочета за всичко,  което предложихте и ще избера нещо.

Мими, чула съм, че хлебната мая намалява захарта, но е кратковременно. От моя мъж знам, че може да се оправи само с диета, но ако стойностите не са  много високи.

Спокойна нощ на всички!

# 643
Ксалаком,свободно ги има,като взема ,поръчват следващата кутийка.
Преди бях на Ganfort  и имах сенки под очите та го смени,а още преди това
Azarga   и Travatan
Глаукомата е с отворен ъгъл и позволява нормално виждане все още,но при изследване периметър се вижда как е ,не е  готино никак.Но  така се замазват петната и  създава илюзия  за нормалност.Като се изплаших,една приятелка като вас ,с операция  и все във нета и преподава и работи с комп ме успокои.Ами ако умра здрава утре кво? Ще  използвам докато мога и  това  е,иначе както съм сама  и  няма ангажименти особено вечер трябва да откача.Е ,налагам си почивки де...че нещо  съм зависима от екрана.
Майтапих се сина да ме взема да му готвя,той вика,че няма да разбера къде съм щом имам комп.И  е прав.

# 644
  • София
Хайде и аз да приседна към вечерната седянка. Има ли препили на Тодоровден?
Цял ден като един същи Паисий преписвам лекции от общия тефтер в различните тетрадки. И утре ще е така Mr. Green
МИМИ, ще се наложи да си вземеш апаратче и лентички за мерене на кръвната захар у дома. Преди няколко години си взех такава джаджа и от време навреме се проверяваме с гаджето профилактично. Нужна вещ е това, както във всяка къща трябва да има термометър и апарат за кръвно. Моя приятелка е вносител на апаратчетата и тест лентите, та когато са на прИмоция взимам и нося на съселяните ми. Обзаведох цялото сеЙо. Не бой се, просто си станала още по-сладка, от преди Simple Smile

Да се закача за мъдрите думи на БОРЯНА. Наистина не трябва да се вторачваме и стресираме допълнително в проблемите. Ами те са за това-да ги разрешаваме до колкото можем. Онзи ден на лекцията по Психология на развитие на възрастните доцентката ни попита: В коя възраст хората са по-щастливи - в ранната зрялост или в късната зрялост? Вие какво мислите? Ето ви задача за домашно Mr. Green Няма само аз да се потя над проблемите Joy

Отивам да си упражнявам руския. Моите приятели са в Скайп, та ще си поговорим. При тях онзи ден беше -30. И те се радват, и са доволни...
После пак ще надникна, за да видя какво мислите по въпроса на деня Mr. Green

Да доуточня, че ранна зряла възраст е от 18 - 40 год., а късна зрялост ( презрялост  Mr. Green) )от 60, 65 до 100 и нагоре Mr. Green На запад не се казва стар човек. Забранено е thumbsup

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 21:22 от Flo 51

Общи условия

Активация на акаунт