Сърдити роднини заради името на детето

• 82 543
  • 853
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна/Филаделфия
Не съм чувала името Томан, но страшно много ми хареса! Звучи по- модерно от Тома. И не е така библейско.
Страхотно име, Янтра! Heart

# 706
Може, не твърдя че е измислено. Зависи и за кой край става въпрос. Скоро преглеждах списъци от селото на баба ми (Замфирово, до Берковица, не съм сигурна Врачанско или Монтанско се води) и ми направих авпечатление няколко доста необичайни имена, които обаче се оказаха много разпространени поне в това село.

# 707
  • Наблизо
Янтра,това кое село е?

# 708
  • Пловдив
Янтра,това кое село е?
Е... едно в Средна гора.

# 709
Първата ми асоциация с Томан е Thomann.de  Simple Smile Но като име на човек звучи много хубаво, намирам го за по-хубаво от Тома, ударението на коя сричка е?

# 710
  • София
И на мен ми е любопитно къде е ударението на Томан.... Звучи ми по-добре да е на "о".

# 711
А мен на втората сричка и го докарва на френски с носовия завършек Simple Smile

# 712
Ама пък е логично да е на втората, защото в имена като Цветан, Лозан, Горан, Петкан, Деян, все ударението пада на втората сричка в българския. В сръбския например не е така.

# 713
  • Пловдив
На О е ударението на моя Томан. От конкретното село така съм чула.

# 714
Томан е старо име, макар и рядко срещано.
Не ми допада.

# 715
  • Наблизо
Янтра,това кое село е?
Е... едно в Средна гора.
И аз така си помислих Simple Smile
Иначе името е хубаво,здраво,мъжко име и не звучи изсмукано от пръстите и чуждопоклонническо.

# 716
Интерсно ми стана как звучи едно "чуждопоклонническо име" 😀

# 717
Майка ми се казва Радка на баба си Рада. Скоро попитах баба, защо не са я писали Рада( на майка също й звучи по-добре). Отговора беше, че Радка й било много по-благозвучно и красиво.
Баща ми е искал да ме кръстят на баба ми Малама, но тя твърдо е заявила,че не иска и ми е избрала Милена. Харесвам си името ☺

# 718
  • Down south
Не съм сигурна, какво означава "чуждопоклонническо" в наши дни, когато всичко е различно, сравнено с  годините назад.

Аз си бях наумила, че дъщеря ми ще носи красиво име  без значение, че нямаш нищо общо с чието и да било име сред роднините. Кръстих я, но имахме дете с това име около година, след това бързо и трайно се превърна в Rayli.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 14:02 от Daylily

# 719
  • Пловдив
Малама е супер име. Какво ли значи?

Общи условия

Активация на акаунт