Сърдити роднини заради името на детето

• 82 524
  • 853
  •   1
Отговори
# 720
Малама е супер име. Какво ли значи?
Казвали са ми, че означава "злато" от гръцки. В рода си имат няколко Малами ☺ Като бях малка се радвах, че не са ме кръстили така, но като голяма вече ми харесва. Просто баба не е искала да ми се подиграват й е избрала друго име.

# 721
Казвали са ми, че означава "злато" от гръцки. В рода си имат няколко Малами ☺ Като бях малка се радвах, че не са ме кръстили така, но като голяма вече ми харесва. Просто баба не е искала да ми се подиграват й е избрала друго име.

А можеха да те кръстят Златка Wink

# 722
  • Варна
И аз исках моята да е Ралица, но по друг начин си получи името. Сега това повече ми харесва.

# 723
  • Down south
Какъв е твоят вариант?
Може и на лични.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 14:06 от Daylily

# 724
  • София
И аз исках моята да е Ралица, но  тя много естествено си получи името. Определено си е за нея. А живот и здраве, ако имам още едно момиченце смятам да е Ралица Simple Smile

# 725

А можеха да те кръстят Златка Wink
Придържали са се към буквата М ☺

# 726
Имах колежа Маламова.
Значи Златева на български. Simple Smile

# 727
  • Наблизо
Не съм сигурна, какво означава "чуждопоклонническо" в наши дни, когато всичко е различно, сравнено с  годините назад.

Аз си бях наумила, че дъщеря ми ще носи красивото име Ралица, без значение, че нямаш нищо общо с чието и да било име сред роднините. Ралица си имах около година, след това бързо и трайно се превърна в Rayli.

В Европа все още повечето държави са и нации и имената са част от нацията.Има имена които са традиционни,други нетрадиционни но звучат добре и трети които са напълно чужди или пък същите като традиционните,но с английското звучене например.Неслучайно в западните не англофонски страни да си кръстиш детето с англосаксонско име си е да го обречеш на един вид дискриминация защото обикновено тези на социални помощи си кръщават децата така.

# 728
  • София
На моя братовчедка втората дъщеря е Сара. Сестра й се чудеше откъде го е измислила това кучешко име.
Моята котка пък се казва Дара- на мистър Дарси уж 😆

newsm78

Лично аз никога не съм харесвала звученето на името "Сара" - както и повечето женски имена, започващи със "С", но Сара някак особено... грубо ми звучи, няма особена причина.
Обаче... все пак говорим за, така да се каже, майката на всички племена, произлизащи от юдейското (визирам всички видове християнски и мюсюлмански) , какво кучешко име!? Ако някой си кръсти кучето или котето Адам или Ева в това лошо няма - но едва ли ще направи името типично кучешко или котешко, нали?
Да не говорим, че кучешките имена не е препоръчително да започват с беззвучна съгласна.

# 729
  • Down south
И аз исках моята да е Ралица, но  тя много естествено си получи името. Определено си е за нея. А живот и здраве, ако имам още едно момиченце смятам да е Ралица Simple Smile
Ако ще живеете в България, името би било чудесно.
В англоезична страна е трудно за произнасяне.

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 14:04 от Daylily

# 730
Нито Сара, нито Зара ми харесват.

# 731
  • София
Аз съм фенка на кратките женски имена- Ева, Рая, Ема, Ина, Яна. Истински неприятно ми звучат тези с мъжко звучене- Светослава, Бранимира, Станимира, Станислава, Борислава, Ростислава.

# 732
Аз съм фенка на кратките женски имена- Ева, Рая, Ема, Ина, Яна. Истински неприятно ми звучат тези с мъжко звучене- Светослава, Бранимира, Станимира, Станислава, Борислава, Ростислава.

+1 Peace
Както и обратното.
Десислав, Благовест.

# 733
Светослава ми е от любимите имена и въобще не ми е "мъжко", както и Белослава, и Десислава, Радослава...  Слава си е ж.р., по-скоро тук мъжките са образувани от женското.
Рая не ми харесва изобщо макар да е толкова масово.

# 734
С това Малама ме подсетихте, че има един хан Маламир, за когото няма много сведения и сигурно поради тази причина няма и съвременни бебета Маламирчета, но Златимировци, каквото явно е значението на името, познавам.

Общи условия

Активация на акаунт