Сърдити роднини заради името на детето

• 82 516
  • 853
  •   1
Отговори
# 735
Маламир не е ли съставно? - Мал/-а + мир (мир, свят) = Малък мир / свят?

# 736
  • Пловдив
Маламир надали има нещо общо с Малама (имена със славянски + гръцки корен като Теослав и Златохрист според мен са чисто съвременни измишльотини), а не съм сигурна дали е и славянско, по-скоро, струва ми се, може да е прабългарско и да не се знае какво значи.

----

Иначе днес чух клюка за Симеон, кръстен на баща си или на дядо си (не съм сигурна на кого от двамата), който се казвал Манол, но му викали Мони.

# 737
Не можах да изчета цялата тема и не зная дали сте обсъждали кръщаването на момчетата с първото име  на бащите им.
Това как го тълкувате ?

# 738
Не ми допада. Мода е за мен. Но всеки си знае.

# 739
Не можах да изчета цялата тема и не зная дали сте обсъждали кръщаването на момчетата с първото име  на бащите им.
Това как го тълкувате ?

Всичко, което родителите са решили без натиск за собственото си дете, за мен е ок. Не бих си кръстила детето така, но всеки си има свои разбирания, важното е да не се месят странични хора и да изнудват.

# 740
И на мен ми е нещо като култ към съпруга  Joy
Но в духа на темата , се замислих , че така свекърите биха били предоволни .

# 741
Не съм съгласна. Синът ми е кръстен на мъжа ми. По мое желание ! И не заради  някакъв култ или подобни. Преди да забременея още бях казала , че ако е момче ще е с неговото име.  Харесвам му името страшно много. ✌🏽

# 742
Благодаря за отговора. Аз имах приятелка , която така кръсти сина си на мъжа си , но той беше адски авторитарен тип и дори не съм я питала кой е взел решението . Тя , всъщност , нямаше никакви самостоятелни решения , та и в случая , няма кой знае какво значение. Оттам си направих и горните изводи за култа. От единичен случай.
Беше ми интересна мотивацията на други майки по въпроса.

# 743
Ааа,не бъдете сигурни,.че ще са много доволни. Не се знае 😆
Има много имена,предостатъчно красиви,че дя кръщавам на мъжа си. Детето е отделен човек. Не ми допана това повтаряне на имена в една фамилия.

# 744
  • Варна/Филаделфия
Познавам един татко Николай с двама сина също Николай. 😂 На това какво му се вика?

Хора без въображение! Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 745
Познавам един татко Николай с двама сина също Николай. 😂 На това какво му се вика?

Хора без въображение! Stuck Out Tongue Closed Eyes

Там вече се е превърнало в навик! Smile

# 746
Е това е прекалено.😃

# 747
Двама братя с еднакво име? Такова чудо не бях виждала. Grinning

# 748
Интересно е като извикат Николай, кой от двамата идва? Нещо като Б1 и Б2. 🤣

# 749
  • Варна/Филаделфия
Не са ми близки хората, интересно ми е как им викат.. Коко и Ники? Абе има варианти. Grinning
Иначе не виждам нищо лошо да се кръсти на бащата ако е с хубаво име Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт