Кауфланд - тема 26

• 99 709
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Пише от утре че е.
Благодаря за мнението...
Аз към 100 лв помня че са пускали. Не знам колко струват принципно тези под налягане.
Ама за един боб може и да взема..че бавно става. Та се ослушвам отдавна де....

# 646
Чиниите за пица намалени на 50%, пълен смях, реалната им цена може дори да се провери в нета е 6,50, а не както кауфланд са пораздули в бошурата 10,99. Проверявайте редовните цени на продуктите, а не се подлъгвайте от измислените им проценти, много гръмко звучи 50%, а всъщност е с 1лв намалението.

# 647
  • оттам, откъдето започва България
Тета, тенджерата е приложима не само за боб. В нея основно варя месо, тъй като много бързо става.
Моята тенджера е още от соца и е много по-малка.
В началото малко ме беше страх, но с годините свикнах и знам как да действам с нея.

# 648
Знам. Но месото печено основно го хапвам..
А боба за колко става в нея? Ама добре разварен и мекичък?

# 649
  • оттам, откъдето започва България
Тета, срам не срам, тъй като в последните години за двама души не ми се готви боб, се наложи да се обадя на майка ми и да я питам.
Тя прави невероятно вкусен боб, който и синовете ми обожават. Каза ми, че след като възври бобът, огънят се намаля и се вари 40 мин. Ти сама ще разбереш какво е тих огън - почти на 0. Аз съм на газ и когато възври нещото, което варя в тенджерата, го намалям на минимум.
За повече въпроси - на лични.
Но със сигурност ще бъдеш доволна от покупката си.

# 650
Аз веднъж варих боб-30 минути,но не исках да е съвсем сварен,че после го готвя с наденичка, та 40 си мисля,че ще са ок. Иначе основно за месо я ползваме. Миналата вечер две бутчета за 25 минути се разпадаха. 😃 ММ си вари шкембе за чорба,телешко за курбан и какво ли не. Доволни сме много!
Не ми се получи с линка.
Завира много бързо-за 4-5 мин при мен.

# 651
И аз съм на газ...котлоните само де.
Мале, много трудно ми се вижда...аз не намалям, а доливам вода...защото ако намаля, отидоха 5 часа...😆....то и газта е някаква калпава, не е много силен пламъка принципно. Ще го мисля...

Как 30 мин. Времето до завирането не го ли броите??

# 652
  • Бургас
То времето за завиране при мен е около 5 мин. Понеже аз загрявам водата и през това време прибавям продуктите. Всичко освен боб 40 минути и зеле (или сарми) отнема под 30 минути за приготвяне. Постни картофи яхния ми отнема 9-10 минути на 7ма от 9 степени. Миналата седмица взех 2 тенджери за 40 лв от Метро. Едната си я прибрах, а другата подарих. От 3 дни ме благославят за хубавия подарък.  

# 653
Е няма как за 5 минути да заври тенджера, пълна с вода. То джезвето с яйцата му трябват ПОНЕ 5 мин да заври....
На боба нищо не му приготвям....изплаквам и слагам.

# 654
  • Бургас
Нали това ти обяснявам - аз загрявам нещата на отворена тенджера, вода, мазнина, продуктите докато прибавя, подправки, домати, други неща и тн. От момента в който затворя капака и избие парата - т. е. започна да засичам времето минавата максимум 5 минути. Ако съм сложила 4 котлета, нарязани на късчета, които съм запържила предварително в същата тенджера и добавя чашка вино и подправки с малко вода, като си затворя капака до избиване на парата ще минат 2 мунти. След това засичам 13-15 мунти и изключвам. После ядем Simple Smile

# 655
Тета,тези тенджери не се пълнят с вода. При тях номера е продуктите да не врят,а по-скоро да се задушават. Не знам дали го обясних разбираемо,но не се готви с много вода. Е боб няма как да не го вариш в повечко вода,но не пълниш цялата тенджера. Май оспамихме темата. 😃
Радост,и аз ги видях тия в Метро,бяха оферта ако още някой си търси.

# 656
Колкото и да не се пълнят, вода се слага. А като знам как за едно джезве минимум 5 минути му трябват, за да заври  водата в него, то поне литър вода няма как да заври за същото време...
За мен времето за готвене вкл.периода от слагане на тенджерата със студена вода, до готовност на ястието.
Иначе приказки аз готвя боб за 1 час, ама не се споменават предварителни подготовки....не ги приемам.
Не е към никоя от вас това насочено, а по принцип...☺

# 657
  • Бургас
Да, бобът ми е точно час, в това число и кипване в първа вода и изхъврлянето й. Обикновено ядене, което варя чисто 15 минути примерно - супи, яхнии и тн заедно с приготвянето на продуктите и пълнененто на тенджерата общо отнемат 30 максимум 35 минути всичко. Аз от момиче боравя с автоклав, понеже майка ми имаше такава. Пестиш време, става крехко месото, бобът и картофите са разварени й мекички. Скоро ми се наложи да варя свинско на яхния с картофи. Един час се въртях около него, хем котлона беше на газ. Живо мъчение/

# 658
И аз малко да оспамя - доволна съм от тенджерата под налягане, но имам от тази с врътката отгоре.

Боб готвя като слагам всички съставки отначалото и след кипването варя около 40 мин. Отварям и е готово за ядене. Peace

# 659
  • София
Бобът е предварително накиснат от вечерта. Изливам водата.В твнджерата под налягане слагам само боба и вода. Кипва, изхвърлям тази вода и слагам нова с всички подпрваки, лука и олиото. И така варя около 45 мин.

Общи условия

Активация на акаунт