Професионални серии за коса - тема 118

• 111 499
  • 770
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Здравейте, много моля за съвет! Само да уточня, че въобще не съм наясно с нищо за косата. Моята вече е в окаяно състояние. Много тънка, в момента с косопад, много рядка, с бързо омазняване в корените и ужасно суха по дължините. За оплитането да не говоря. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам към коя марка да се насоча. Доколкото разбирам трябва да се редуват протеинови продукти и хидратиращи. С кое да започна? Много Ви моля, препоръчайте ми нещо. От малък град съм и тук фризьорите работят само с ужасни продукти и не мога да получа никакви препоръки.

Здравей!
За улеснение можеш да посочиш до каква сума си склонна да отделиш?
Общото правило за редуване на протеин и хидратация е доста относително според мен. Не е лошо да имаш 2 такива серии, но как ще ги редуваш, ще си покаже по ефекта след употребата. За косопада, пак е относително какво на теб ще ти се отрази добре. Аз лично съм доволна от ампулите на Виши за жени. Продават се на бройка и, ако решиш можеш да ги пробваш. Може да помислиш и за някакви добавки за коса. Косите ни са различни и не мога да помогна с конкретни продукти, но мисля, че не е необходио да се хвърляш за скъпото още в самото начало.

# 166
Здравейте и от мен!
От доста време мисля да се погрижа малко по-сериозно за косата си, тъй като стана доста дългичка и се поизкуши в краищата. Странното е, че нито я изправям, нито я боядисвам и независимо от дължината косъмчетата се чупят в краищата. Става една точица и просто косъма се отчупва, скъсва се от там. Много е неприятно, много изтощена изглежда от това Sad
Преди време си бях купила професионална маска на Wella от серията SP, до колкото си спомням беше към 40 лева.
Но не виждах никакъв положителен резултат. При положение, че тогава съм била на около 17 - 18 години.
От тогава си казах, че повече няма да давам пари за маски и темпотобни продукти....
Преди няколко дни обаче се реших да си взема маска.
Отбих се до "Златна рибка" има огромно разнообразие от професионални продукти за коса. Първо доста подробно разучих в сайта и разгледах различни маски. След дългото чудене си взех една хидратираща на Alfaparf, но за сега съм я използвала само веднъж и нямам наблюдения. Исках и някакъв термозащитен крем да си взема, поне докато я суша със сешоара след измиване да ми защитава, но нямаше точно този, който бях гледала в сайта.

# 167
Здравейте,направих теста с вода и се оказа ,че косата ми е с ниска порьозност(обяснимо ,защо ми трябват 3 часа да си намокря косата и защо не мога да разпеня шампоана) ...шампоаните (phyto и ducray редувам )едва ли ще сменя ,защото имам чувствителен скалп и съм намерила златната среда за момента ,но маската за коса мисля,че не ми е ок - ползвам бюджетната Lorys . Какво ще препоръчате?
Отделно ползвала съм 2-минутния реконстругтор на Aphogee и мисля пак да си го взема,но приемам съвети за маската за коса Simple Smile

# 168
  • В къЩи.
Скрит текст:
Лия ако прекалиш с протеините да,но в Епруваж протеина е мек ,маската е балансирана.

Как действа:

Почиства скалпа и косата, като възстановява увредените участъци
    Прави косъма по-силен и намалява накъсването
    Хидратира косата и улеснява нейното оформяне

Просто не е за постоянен шампоан. Чудя се как ще ти се отрази примерно Алтерна рипеър или Архитекта на Керастаз  newsm78. Те са баш протеинови шампоани и ако ги редуваш с Епруваж мисля,че ще си доволна.

Много момичета не осъзнават,че профи козметоката е наистина силна. Няма как да си купи човек един шампоан и маска и да кара с тях докато свършат.

Ти нямаше ли Медисютикълс някакъв? Пробвай да измиеш два пъти с него и после пак пробвай Епруваж.

Алтерна и Керастас ми са скъпички.Не мога да се пречупя да дам повече от 20-25 лв за шампоан.

Все пак мисля да взема за проба 2мин. реконструктор(благодаря на всички за отзивите за него). Мога ли да го ползвам с коментирания шампоан?
Имаше въпрос за този https://www.arlen.bg/product/4429/shampoan-s-aktiven-keratin-za- … hampoo-300ml.html ,но май  итой не е силно протеинов. newsm78

Иначе винаги редувам продуктите за коса,никога не ползвам на две поредни миенета едни и същи.

# 169
Здравейте, много моля за съвет! Само да уточня, че въобще не съм наясно с нищо за косата. Моята вече е в окаяно състояние. Много тънка, в момента с косопад, много рядка, с бързо омазняване в корените и ужасно суха по дължините. За оплитането да не говоря. Колкото повече чета, толкова повече се обърквам към коя марка да се насоча. Доколкото разбирам трябва да се редуват протеинови продукти и хидратиращи. С кое да започна? Много Ви моля, препоръчайте ми нещо. От малък град съм и тук фризьорите работят само с ужасни продукти и не мога да получа никакви препоръки.

Здравей!
За улеснение можеш да посочиш до каква сума си склонна да отделиш?
Общото правило за редуване на протеин и хидратация е доста относително според мен. Не е лошо да имаш 2 такива серии, но как ще ги редуваш, ще си покаже по ефекта след употребата. За косопада, пак е относително какво на теб ще ти се отрази добре. Аз лично съм доволна от ампулите на Виши за жени. Продават се на бройка и, ако решиш можеш да ги пробваш. Може да помислиш и за някакви добавки за коса. Косите ни са различни и не мога да помогна с конкретни продукти, но мисля, че не е необходио да се хвърляш за скъпото още в самото начало.
На този етап мога да отделя до 150лв( не включвам ампулите за косопад) като за начало. От къде си взимате ампулите на Виши?

# 170
  • СОФИЯ
Здравейте,моля насочете ме за хидратиращ продукт ,шампоан .косата ми е суха и чуплива,боядисвана дълго време.в момента ползвам протеинов шампоан от бабмуковата серия на алтерна и хидратираща маска на лореал.обмиклям покупка на реконструктора на афоджи,моля за насока как да ги комбинирам.благодаря

# 171
  • София
Може да потърсиш причината отвътрее - с какво може да е свързан този косопад и това лошо състояние на косата, ако не е от третиране, разбира се... Преди много години и аз имах такива проблеми, после се оказа, че съм била с хипофункция на щитовидната жлеза.

# 172
Имам Хашимото, но имам терапия и в момента хормоните са добре. Следя ги постоянно. До миналата година я изрусявах и според мен е в това състояние от не полагането на грижи и не качествените продукти, които използвам за нея. Плюс, че по принцип ми е рядка и с много тънък косъм.

# 173
Момичета, някоя от вас знае ли как се разчита кода за срока на годност на Епруваж?

# 174
  • София
Имам Хашимото, но имам терапия и в момента хормоните са добре. Следя ги постоянно. До миналата година я изрусявах и според мен е в това състояние от не полагането на грижи и не качествените продукти, които използвам за нея. Плюс, че по принцип ми е рядка и с много тънък косъм.
Скрит текст:
Да, дано да е от това. Аз дори без да знам за Хашомото почнах да се грижа повече за косата и тя се пооправи, но чак след като почнах заместителна терапия се видях с хубава коса.

# 175
  • Бургас
Само да питам, дом. еластисайзър достатъчно ефикасен ли без вит А /не успях да купя/. А утре сутрин ще тествам Терапист и смятам да направя ударна хидратация.
Хубава вечер Kissing Heart

# 176
Само да питам, дом. еластисайзър достатъчно ефикасен ли без вит А /не успях да купя/. А утре сутрин ще тествам Терапист и смятам да направя ударна хидратация.
Хубава вечер Kissing Heart
До колкото знам, глицерина е най важната съставка. Давай

# 177
  • Добрич
Може ли рецепта за домашния естилайзър, извинете ако се повтарям. От известно време чета, като го споменавате, но не намирам информация за него, търсих в Гугъл.

# 178
  • Варна
     Оригиналната рецепта  на Тайра.

40мл. глицерин от аптеката,40мл. рицин пак от там,20мл. бадемово масло и 1 ампула витамин А.

Нещата могат да варират. Например аз ползвам ЯЧРМ/ямайско черно рициново масло/ вместо обикновен рицин,слагам зехтин,кокос,баобаб,годжи бери  Laughing . Слагала съм и пантенол на прах както и ампули витамин Б6. Единствената задължителна съставка е глицерина всичко друго е каквото имате или каквото косата ви обича. Моята например не харесва бадемово масло,а обожава зехтин и така....

# 179
  • Бургас
El_83, Prinzesata благадаря!

Общи условия

Активация на акаунт