Детската градина - всичко, което ни вълнува - 21

• 66 172
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос.
Чудя се и друго нещо. Тези, които не са били приети в детска градина (и нямат възможност да посещават частна), как решават проблема със задължителното предучилищно обучение и документ? Вече нали 3 и 4 група се явяват такива, а не всяко районно училище предоставя предучилищни групи.

# 676
  • София
Мисля, че от 3-та група държавата/общината е длъжна да намери място на детето в предучилищна група, независимо дали в ДГ, или в училище. Например в групата на дъщеря ми тази година има няколко нови деца (3-та група), които до момента не са посещавали детска градина.

# 677
  • shumen
При моето дете,4 група,също има нови деца,който не са посещавали градина досега.

# 678
Да,от общината са длъжни, защото ПГ е със задължителен характер. Когато по-голямото ми дете стана на възраст за ПГ, получих писмо от общината -дали посещава ДГ и ако не, да ги уведомя, за да го сложат някъде ( изненадах се, че я нямат тази информация, тъй като детето посещаваше ДГ от три годишен).

# 679
  • Варна
Общината е длъжна да намери място, но не и в конкретна градина/училище. И в нашата група има нови деца, но има и напуснали, така че са се освободили места. Ако няма в една градина, ще има в друга.

# 680
  • София
за софия системата показва много свободни места/в почти всички райони/ за набор 2012 и 2013, те са първа и втора подготвителна група.  Rolling Eyes

# 681
  • София
Благодаря отново за отговорите.

# 682
  • shumen
Месечинке,така е.И при нас има напуснали деца,но има и нови.
Вашите по колко деца са в група?При нас тази година са 24 по документи каза госпожата и са много според нея.

# 683
При нас са 22, има напуснали, но няма нови.

# 684
  • Варна
Не знам колко са точно, 25-26, там някъде.

# 685
При нас са 30 и има 6 свободни места Sad и това е 4та група. Миналата година бяха 36.

# 686
  • shumen
Суйт Мемори,не са ли много 30?По закон каза госпожата трябва дали са не повече от 22 поне при нас.Това също е 4 група.

# 687
  • София
И при нас са 30. Ходят по-малко от 20.

# 688
  • София
моето дете е трета група, 36 деца са.
учителите тия дни споделиха че от 17 септември нямат отсъстващи деца, всички си идват редовно.
тия не идват май са в по-малките групи  Rolling Eyes

# 689
Каква е таксата при отсъствие цял месец в ясла и детска градина?

Общи условия

Активация на акаунт