За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 59

• 48 116
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
Някой запознат ли е с бактерията Псеудомонус /Псевдомонус??
Днес изписаха сина ми от болница, лекувахме вирусна пневмония, от гърления секрет се изолира тази бактерия.Изписаха ни капки с гентсмицин, които казват, че ще убият бактерията но много се притеснявам. За първи път я чувам ..

# 571
  • София
А в кърмата ли го разтваряш?

Да.

# 572
Някой запознат ли е с бактерията Псеудомонус /Псевдомонус??
Днес изписаха сина ми от болница, лекувахме вирусна пневмония, от гърления секрет се изолира тази бактерия.Изписаха ни капки с гентсмицин, които казват, че ще убият бактерията но много се притеснявам. За първи път я чувам ..
Упс! Тази е упорита, резистентна на пеницилин... Гентамицина май е най-силния избор за антибиотик, в случая. Мен ме е страх от страничните реакции на гентамцина (може да доведе до глухота, ако нещо се прецака). Ципрофлоксацин, бих си избрала аз. Усложнения в момента какви имате?

# 573
Amy_nka , От вчера сме на димашно лечение с Панцеф, Гентазон и Мукосолван. За да доизлекуваме пневмонията . Вече сина ми е отхрачва , което е добре.
Капя ги в носа капките, попринцип са за уши и очи. Казаха, че това единствено ще изчисти бактерията и АБ Панцеф също има такова действие +доизлекуването на пневмонията.
Усложннието при нас беше това че от температура 39,6 и некадърна лична лекарка се получи пневмония вследствие на един вид нелекуван вирус..

# 574
Като гледам, артилерията е силна, би трябвало да се справи с бактерията. Следете за странични реакции, като отит и други оплаквания свързани с ушите.

# 575
Така, идвам с един банален въпрос...
На 40 и няколко дни сме. Бебо има колики от самото начало почти, сега малко се засилиха напоследък. За първия месец едната баба беше на гости уж да помага. Имам чувството, че тя го научи да е все на ръце, въпреки че казват, че не е възможно за толкова малко бебе. Все пак такали е? Преди полежаваше, поспиваше. Сега не иска да спи нито в люлка, нито в количка или кеватче. Понякога се унася и като го оставя най-много да поспи 5-10 мин.и рев. Колики имаше и преди и сега, тане знам дали е от тях. Не мога и да го оставям даплаче, първо, че не искам и ми се къса сърцето, второ и че лл ни обърна внимание, че пъпчето емслко изскочило и трябва да го наблюдаваме. Та какви са вашите препоръки, период ли е, ще мине ли или постоянно ще ни търси...

# 576
Период е, ще мине.
Няма как толкова малко бебе да се научи на ръце. Просто при силни колики топлината на друго тяло ги успокоява донякъде, та за това обичат и им е най-добре някой да ги гушка.
Гушкай бебето и му се радвай, че като пораснат не дават да ги пипне човек, гледам по двете ми племенници.
Аз малкия постоянно го гушкам, целувам и мачкам, ама постоянно. Пък нека ми говорят, че ще го науча на ръце, не ми пречат. Grinning

# 577
Според мен е период. И моето бебе през повечето време беше така, но от няколко дни има дълги периоди, в които си стои в леглото и шезлонга, без да плаче. Тогава е спокоен. Но почне ли да се свива и рита много, се успокоява само на ръце. На 2 месеца е.

# 578
Горе-долу бяхме същата картинка 2-3 месеца. После си кротна и се напаснаха нещата.

# 579
Тези майки, които си въобразяват, че с нещо са допринесли бебетата да не искат на ръце, са в голяма грешка. Та в този смисъл, няма как, ще го носиш бебето. Ей сега ще мине и този период, спокойно!

# 580
Благодаря, звучи обнадеждаващо. Неме разбирайте погрешно, много обичам да си го гушкам и нося, но някои дни целите преминават в рев и успокояване и на моменти се отчайвам...

# 581
  • Варна
Синът ни е на два месеца и половина. Коликите за наше щастие сякаш отминаха, от две седмици е много спокоен. Но бяха от първите дни в болницата, тогава се изумих защо пъшка, стене и драска с нокти по чаршафчето (първо дете и коликите бяха само една чувана дума от мен:smile:). Тогава доста четох за носенето и гушкането, да, всеобщото мнение е, че детето до 6 месеца не проявява каприз, а необходимост, така че няма как да бъде разглезено, а трябва да му се дава това, от което има нужда. При нас, особено след първия месец, стана доста тежко и заспиваше само върху нас по корем, така се успокояваше и затопляше. След преминаването на коликите, никак вече не обича така. На ръце си плачеше, гушкането временно го успокояваше.  И най-критичната фаза беше, когато го приспим и преместим в кошарката, точно решим, че ще спим и го хваща спазъм след 10 минути и всичко започваше отначало. Давахме Колийф и Лефакс вечер, помагаха определено. Опитахме и 2 терапии Боуен, след първата рязко се успокои, не можахме да повярваме, след втората се обостриха (момичето каза, че са възможни и  двата варианта, всяко дете реагирало различно). Дали съвпадение или не, след 2 седмици напълно спряха видимите симптоми на коликите, но педиатърката все още ги засича на слушалка и каза да продължим с Колийф до края на 3 месец.
Вчера открих темата, много полезни неща намерих, споделям за кремче против подсичане, че съм много доволна от правеното от две вериги аптеки тук във Варна (предполагам и аптеки в други градове правят подобни), без цинк е и не пресушава кожата. Беше препоръчано от педиатърката ни и училището за родители. Също по съвет на педиатърката бебето ни спи на подложка за сън, тя го нарича позиционер. Нашият е с наклон срещу рефлукс и  цилиндрични ограничители от двете страни, скоро приключваме с него, понеже става малък и детето вече става активно, но бяхме много спокойни с него, редувахме всяка страна за сън, така израствали много добре и симетрично децата според педиатърката ни. Аз бях накупила чували за сън, но нямаха приложение с него, беше с олекотена завивка. Сега вече ще опитам с тях.
Имам въпрос към опитните мами. Пропуснахме да закупим шезлонг отначало и сега изпитвам необходимост от място, където да държа детето, когато е будно, във всекидневната. Столчето за кола е опция за кратко. Проблемът е, че детето ни е почти 7 кг, а повечето шезлонги са с ограничение до 9 кг, попаднах на подобна комбинация стол за хранене/шезлонг:
https://kolichki.net/%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5%D1%82% … ax-bear-2015.html
Бихте ли ме посъветвали дали си заслужава тази инвестиция, дали би ни вършила работа, ако имате опит и препоръка за подобни решения и марки? Допада ми, че се регулира височината и изглежда стабилно. Гледах и тази комбинация, но идеята ми е да ни бъде максимално полезно във времето и въпреки описаното ограничение от 18 кг, се чудя дали би ни влязъл в употреба след шести месец:
https://www.patilanci.bg/product/bebeshki-shezlong-rainforest-fr … ends-fisher-price
Ще бъда благодарна за всяко мнение с препоръка, понеже се опасявам, че докато избера, ще проходи. Simple SmileDisappointed

# 582
Аlmond eyes, и при мен беше същото. Малкия плачеше неистово, а беше нахранен, сменен и прочие. Направо се отчайвах на моменти, убедена бях, че проблемът е в мен и не се справям.
Обаче всъщност не е така, повечето бебета минават през този период и то точно когато са на месец-два. После малкия стана супер спокойно бебе, все още е така. Е, има лоши моменти сега покрай зъбите, но като цяло е голяма душичка.
Та ще мине всичко. Просто се опитай да си максимално спокойна, защото те усещат и съответно реагират на това.

# 583
Almond, ако се върнеш назад в темата ще видиш, че съм задала абсолютно същия въпрос  Simple Smile Вече бебето е на 2м и 10 дни. В началото обаче имах същите притеснения като теб. Нон стоп я гушкахме, носехме, просто това беше вариантът да спи.
Сега нещата се промениха. Вече си спи сама, където и да я сложа. Вземи си възглавничка с костилки, при нас свърши страхотна работа-по добра и от капките.

Днес водихме бебка на ваксина. Чудесно наддава. Обърнаха ми внимание да спирам нощното хранене, като съвет ми дадоха да,, тикам шишето с вода,,. Попринцип е на смесено хранене, горе долу си спазва режима. На 3 часа хапва, последно храним с АМ в 10 или 11ч.Прави 4 часова пауза и се буди, аз я кърмя. Та вечер само кърма. Имам чувството, че яде много малко и по-скоро ме ползва за биберон. Та да питам:прилагахте ли някакви,, техники"или изчакахте бебето само да се откажа от буденето/храненето нощем?

# 584
Сама го отказа. Не съм фен на даването на вода нощем. Щом се буди, значи е гладно.

Общи условия

Активация на акаунт