За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 59

• 48 052
  • 775
  •   1
Отговори
# 645
  • София
С помпата трябва да се внимава, а не да се цеди на всяко хранене. Цеди се при болка и напрежение или ако искате да се увеличи кърмата. Нали ако имате кърма и цедите всеки път, след като бебето се наяде, кърмата ще се увеличи много значително и бебето няма да изяжда. От там вие пак цедите, тя пак се увеличава и до кога? Това за задържането на кърмата в гърдите е една от най-големите глупости, които съм чувала. Защо да не се задържа мляко, да не е да прокисне Joy. Мастит няма да си докарате щом бебето се храни добре. Важно е бебето и количеството кърма да се напасват, но не винаги има нужда от помпа, за това не давайте такива съвети за всички, че някое момиче ще си докара хиперлактация заради вас. Според вас как се отбива по естествен начин? Седите с пълни гърди и цедите възможно по-рядко, за да се намали количеството кърма.

# 646
andstillirise, на колко е твоят син ?
Моят е на почти 5 мес. и от доста време всичко наоколо му е интересно и иска да го държим и то изправен с гръб към държащия го. Върти главата, оглежда се, всичко му е ново и любопитно.
Чета и другите момичета в отчетната, че и при техните дечица е същото.
Научаването на ръце след 8-9 месец може би, не съм сигурна. Но сега са неосъзнати още и просто имат нужда от топлина и усещане за сигурност, не са толкова хитри още от раждането Simple Smile .

# 647
Любимото ми напоследък е, че съм я научила на ръце. Ама иначе на никой не му харесва да мрънка, хленчи и плаче. Като е спокойна, разбира се че не е на ръце. Но пък имам вече ръце със страхотно оформени рамене, каквито имах, докато спортувах преди бременността. Blush

# 648
  • София
Аз няма да отричам, че моята си се научи на ръце, но е период и това мина. В началото заради коликите, после заради зъбите и от успокоение тя го обърна на каприз. Големи са манипулатори, това не може да се отрече. Важното е, че минава и това. Дори сега като е 10 кг обича да спи върху мен, а аз едва дишам Joy

# 649
  • Германия
Период е, ще мине.
Няма как толкова малко бебе да се научи на ръце. Просто при силни колики топлината на друго тяло ги успокоява донякъде, та за това обичат и им е най-добре някой да ги гушка.
Гушкай бебето и му се радвай, че като пораснат не дават да ги пипне човек, гледам по двете ми племенници.
Аз малкия постоянно го гушкам, целувам и мачкам, ама постоянно. Пък нека ми говорят, че ще го науча на ръце, не ми пречат. Grinning

добре де кога почва това научаване на ръце. на моя син според мен просто му е скучно да лежи по гръб. и заради това и иска да го разнасят насам натам. понякога просто плаче неясно защо и пищи докато го гушнеш. според мен, е психологическо, стресирва се от нещо, и има нужда от подкрепа.

за коликите не се знае дали са от газове или е психологическо.

Ще ти кажа аз какво мисля за ученето на ръце. Според мен няма как да го “научиш” на ръце. Гушкай си бебето, разнасяй го насам натам, щом му харесва значи не му вредиш по никакъв начин. Като поотрасне започни да го слагаш на земята (на активна гимнастика, одеало) по корем да си гледа и играе ако иска. След време ще започне да пълзи, лази, ходи. Тогава няма да иска да го носиш на ръце, а сам да се придвижва колкото може. Пак ще го носиш насам натам, все пак си е малко детенце, но е нормално да искат да са самостоятелни.
От личен опит знам за едно дете, действително научено на ръце. Тя проходи много късно, чак на 2,5 г. До тогава беше разнасяна непрекъснато. След това още поне 1 година, даже повече, искаше майка й да я носи навсякъде, без да има нужда. Просто явно беше свикнала и вместо да направи няколкото крачки заставаше пред н майка си, протягаше ръце и почваше да хленчи, че иска да я носи. И на разходки не ходеше, все в количката беше. Април ще сране на 4, преди 2 месеца още беше така. Но за мен това са единични случаи, нямащи нищо общо с разнасянето на новородено за успокоение

# 650
Демек, аз имам малко кърма(дохранвам, тъй като тя не стига) и за да стимулирам, да започна да изцеждам? Дали ще стимулира лактацията. Имам си помпа, но изцеждам само ако се налага да изляза.

Пробвай задължително. Точно в случаи кто твоя е добре да се ползва помпата!

# 651
  • София
И моят син обича да е гушнат с гръб към мен и да оглежда всичко. Сега опознават света и е съвсем нормално.
За мен това с научаването на ръце е налудничаво. Естествено, че ще си го гушкам. Сега ми е времето, после ще порастне и ще тръгне по свой собствен път и няма да иска да е гушнат и винаги до мама.

# 652
Аз имах страшно много кърма , но кърменето беше много трудно, сина ми така и не успя след всичките ми опити да засуче като хората . Добре , че беше помпата , но кърмата за мое съжаление спря в края на 3тия месец ..
Относно носенето, от както се роди не искаше да го нося, дразнеше се много и несъм имала проблем с това. Но сега бяхме малко в болница и го беше страх много от лекарите и от там свикна да се гушка и все иска да го нося, като коала се закача за мен , а е тежък вече..

# 653
С помпата трябва да се внимава, а не да се цеди на всяко хранене. Цеди се при болка и напрежение или ако искате да се увеличи кърмата. Нали ако имате кърма и цедите всеки път, след като бебето се наяде, кърмата ще се увеличи много значително и бебето няма да изяжда. От там вие пак цедите, тя пак се увеличава и до кога? Това за задържането на кърмата в гърдите е една от най-големите глупости, които съм чувала. Защо да не се задържа мляко, да не е да прокисне Joy. Мастит няма да си докарате щом бебето се храни добре. Важно е бебето и количеството кърма да се напасват, но не винаги има нужда от помпа, за това не давайте такива съвети за всички, че някое момиче ще си докара хиперлактация заради вас. Според вас как се отбива по естествен начин? Седите с пълни гърди и цедите възможно по-рядко, за да се намали количеството кърма.
Много си заблудена. Понятие като "хиперлактация" на практика няма. Да си забелязала някой да се оплаква от хиперлактация във форума? Или има достатъчно производство на кърма или няма. Но мастит лесно можеш да си докараш с разранени зърна, а родилките си нямат на идеа какво е пълна и празна гърда, както и не са чували за запушени каналчета.

# 654
  • София
Да, знам такъв случай на хиперлактация в следствие от помпа за кърма. Моята приятелка го преживя. Това прекалено производство на кърма как се нарича според теб? Това, че ти не си чувала за нещо, не значи, че не съществува. Пък това, че някой родилки не знаят какво са разранени зърна и запушени канали, говори за ниска заинтересованост към кърменето.

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 18:44 от CruellaDeVil

# 655
andstillirise, на колко е твоят син ?
Моят е на почти 5 мес. и от доста време всичко наоколо му е интересно и иска да го държим и то изправен с гръб към държащия го. Върти главата, оглежда се, всичко му е ново и любопитно.
Чета и другите момичета в отчетната, че и при техните дечица е същото.
Научаването на ръце след 8-9 месец може би, не съм сигурна. Но сега са неосъзнати още и просто имат нужда от топлина и усещане за сигурност, не са толкова хитри още от раждането Simple Smile .

моят синеок писанчо след 6 дена става на 4 месеца и е най-забавното и прекрасно нещо, което ми се е случвало. Всеки ден ново 20. Вижда ми се огромен и ми прилича  на Уинстън Чърчил, защото е плешив и с бузи и двойна брадичка. и аз си мисля, че не е глезене, а наистина безпомощност и емоционално търсене на разбиране и подкрепа.
Другото, което забелязвам, е че почна всичко да пъха в устата. Яде ми и лицето , бърка ми с ръце в устата и да си призная малко ме е гнус да не хване от моите бактерии. Мия му ръцете като ги навре в устата ми, но като реве и иска да ми лапне носа или косата имам малко проблеми с това. Вашите бебенца канибализират ли ви? Heart.
 А как играеш с него? Давай още идеи, че наистина се изчерпваме с репертоарите.  Ние му четем различни неща. много му е интересно да гледа и картинки с различни неща.  Аз имам картончета с картинки, от които съм изучавала немски на времето, и сега му е много интересно да му ги показвам. Активната гимнастика също я обича. Другото, което много му харесва, е да сме си седнали в някое тихо топло заведение и да му показваме интериора.  Но каквото и да прави в някакъв момент почва да се дразни и иска да го разхождаме насам натам. харесва  да е на рамото ни.
С гръб към държашия го го носи татко му, но според мен не му е много удобно.  Аз много искам да ползвам  раничка, защото иначе отмалявам, но и нея не я харесва чак толкова.

Момичета описвайте още как ги стимулирате, всякакви нови идеи биха ми дошли супер.
Също така ние сега ще купуваме бейби джогър, някой има ли опит и коментар? Благодаря Heart

П.С. за кърменето и аз не разбрах какво са запушени канали и разранени зърна, просто защото нищо такова не ми се случи. Не съм и имала абстрактен интерес към кърменето, просто съм имала интерес практически за моя личен случай.  Помпата на мен ми помогна в самото начало, защото имах много твърди гърди в самото начало и бебето не можеше да засуче. С помпата се облекчиха и поомекнаха. Хиперлактация и мастит била получила майка ми от помпа, но аз не съм имала такива проблеми. Явно е много индивидуално всичко.

# 656
Момичета, нахлувам пак с въпрос. Слагайте ли на бебетата,, ротавирусната ваксина". Педиатърката каза да я слагаме, тя не се боде, а е през устата и не е от задължителните.
Нямам много информация, щяха да ми дадат брошура да чета, но не я откриха. Сега чета в Интернет, но въпроса е спорен!
Аз уж бях,, ЗА", но сега се замислям. Вие как процедирахте?
На 3м казаха, че се слага.

# 657
Аз слагам ротавируса, засега сме я слагали два пъти. пикът на това заболяване е между 6 и 12 месеца и е силнозаразно.

Световната здравна организация и Европейското дружество по детски инфекциозни болести препоръчват ваксинацията срещу ротавирус да бъде предлагана на всички здрави кърмачета и да бъде включена във всички национални имунизационни програми

# 658
И аз вчера сложих ротавирус и първите две ваксини. На два месеца е сега. Разбрах че има два приема и до шестия месец на бебето трябва да се приемат и двете.

# 659
Слагахме ротавирусна ваксина по препоръка на педиатъра. Не обхваща всички видове, но се предполага, че ако се зарази бебето с някой извън тези, за които е ваксината, недай Боже, се изкарва по-леко и не се стига до болница.

Общи условия

Активация на акаунт