За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 59

• 48 038
  • 775
  •   1
Отговори
# 675
Днес се замислих нещо (днес, днес... така след 2 сутринта, че мен сън не ме хваща напоследък) - за прането на дрешките ясно, ще си дезинфекцирам пералнята, не че всъщност мисля, че е важно толкова, просто имам препарат, идва си и профилактиката по принцип и ще използвам момента, ще изпера дрешките само с бебешки прах, препоръчаха ми без омекотители, били те и бебешки. Те в моя случай не ми и трябват, защото ще се суши в сушилнята. И тук имам въпрос - дрехите се гладят за дезинфекция. А ако ги суша в сушилнята на високия градус, те не се ли дезинфекцират? За намачкване няма проблем - сушилнята е с голям барабан и дори нашите дрехи ги изкарва ненамачкани, стига да не съм я препълнила, бодитата ще ги изкара гладени направо. Само за дезинфекция се чудя става ли, защото наистина ако е ок, не ми се занимава с ютия...

# 676
  • София
По-добре действай с ютия, че аз така съсипах доста дрешки в сушилнята. Колкото и да не е се свиват и на високите градуси в сушилнята.  Използвах ютията до 4-ти месец, после не си усложнявах живота.

# 677
Аз не съм гладила за дезинфекция, всичко сушах в сушилнята. И все още го правя....

# 678
Аз гладих всичко на малкия до третия му месец, после ми дойде твърде много работата.

# 679
Аз сушилнята я ползвам поне 5 години и всичко бутам вътре, досега 2-3 неща са се свили, надявам се на бодитата да им се размине, освен да им прилагам по-лекия цикъл за памук, просто това гладене ми се струва една от най-големите загуби на време и ако мога да си го спестя, мисля че сушилнята ще ми е първи приятел. Щом по етикет са за 40 градуса пране, не би трябвало да има проблем за сушенето, а за едните даже съм сигурна, че имат по етикет и за сушилня на по-нежно сушене.

# 680
Не е нужно и гладене ако се сушат в сушилня, но масово приятелки казват, че им се свиват дрешките. Просто взимат по-големи.

# 681
Нито съм гладила, нито съм сушила в сушилня. Сега, ако бебето има проблеми свързани с кожата е друг въпроса или ако майката иска да се застрахова. Мисълта ми е че нищо не е задължително, а е излишен труд, поредната нашенска приома.

За ваксината се отнася същото, това са лични решения. Аз съм преценила, че децата ми не са застрашени от подобни инфекции и че не си заслужава нервите окола ваксинацията, друг обаче е решил, че иска да си предпази детето.

С голямото дете лежахме в Инфекциозна, когато беше на 4 месеца, заради кръв и слуз в изпражненията. Нищо не откриха, само дето се изтормозихме и аз лепнах ротавирус, който предадох на мъжа ми и дядо ми. Бебето обаче не се разболя, може би защото кърмих.

# 682
Изпрах и изгладих всички дрешки на малкия като бях бременна в 8 месец. Направо откачих. Изключително мразя да гладя, това ми е най-омразното нещо.
Та това беше първото и последното гладене на дрешките му.
Нямам и сушилня. Пера с Тео бебе и пускам на допълнително изплакване. Това е.
Гладя му от дъжд на вятър по някоя дрешка за навън и то когато е издирящо очите намачкването, иначе не Wink
Нищо му няма на детето, ходи си неизгладен и това е. Grinning
Както е писала Лейди обаче, ако имаше проблем, тогава ща не ща щях да гладя.

# 683
Аз не съм гладила за дезинфекция, всичко сушах в сушилнята. И все още го правя....

И аз така  Simple Smile И нашата сушилня(страхотна покупка) е с голям барабан, не са се свивали дрешките,не се и мачкат. Изгладихме всичко преди да родя и това беше. Сега гладя, ако видя че е намачкано и толкоз.

# 684
Мерси, значи изобщо няма да пипна ютията, ще му изпера дрешките след 2-3 седмици, зависи кога ще раждам, врътвам сушилнята и кой от къде е. Лятото на сушилника навън и сме готови. Аз принципно съм и по-ларж, ама реших да питам, може наистина да е нещо много важно, за някоя гънка мисля, че няма да правя проблем. Спестено време - щастлива майка Joy

# 685
  • Варна
Относно Еутирокс, лекарката ми каза веднага с раждането да си върна обичайната по-ниска доза, до два месеца да отида на изследвания и преглед. И при мен настана време, но ред не остава, но ще трябва.
В училището за родители казаха, че ако се сушат дрехите, няма нужда да се гладят. Аз суша винаги, съвсем леко се свиват, изгладих ги от ентусиазъм преди раждането и това беше. Ако нямах сушилня, не знам как бих се справила първите месеци през зимата  с постоянното преобличане от дрискане и връщане на кърма плюс колики, безсъние. Голямо удобство ми е.
И аз се чудя за Ротарикс. По принцип имам голямо доверие на педиатърката ни, понеже децата на всички мои познати и приятели са били при нея и са много доволни. Та тя твърди, че няма никакви притеснителни странични ефекти, докато
 би предотвратила сериозни усложнения, самата тя е ваксинирала детето си. Опитвам се да чета за ваксините, много са крайни мненията, а аз нямам необходимите медицински познания, за да реша сама за себе си. Реших да и се доверя и ще я сложим, край нас децата на приятели бяха ваксинирани и имам позитивни мнения. Дано няма проблеми, треперя при всяка ваксина да няма усложнения.

# 686
Относно Еутирокс, лекарката ми каза веднага с раждането да си върна обичайната по-ниска доза, до два месеца да отида на изследвания и преглед. И при мен настана време, но ред не остава, но ще трябва.

Но аз не го приемах преди да забременея, защото беше в нормите, т.е. трябва да спра приема му ли?

# 687
Аз знам за Ротарикса, че няма никакви странични ефекти. И поне при моето дете наистина нямаше.
А имам подозрения, че аз го бях пипнала лятото, бях много зле. Не знам дали заради ваксината, но малкият не се разболя.

# 688
Благодаря на всички за споделените мнения относно,, ротавирусната ваксина"-бяха ми полезни!  Flowers Hibiscus

# 689
Ротарикс, като всяко лекарствено средство и особено ваксина, има странични ефекти, описани са в листовката ѝ.

За гладенето за дезинфекция - не съм го правила, считам го за излишно. Някъде ме бяха контрирали "ми твоите дрехи не ги ли гладиш" - не ги. Гладя ризи, рокли и панталони, за официално поводи, и ако нещо е безобразно измачкано - да, но така като рутина да гладя - не.

Общи условия

Активация на акаунт