МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 136
  • 266
  •   1
Отговори
# 195
При нас е различно - един ден спим веднъж, друг - по два пъти. Всичко зависи от това, в колко часа сме станали.

# 196
Ран спи веднъж дневно- след като се наобядва от 12.30-13.30. до 15.30-16- после като се нахрани в 8 и в 8 и половина сладко спинка- до 7.30-8- но ако стане по - рано- не изтрайва до обяд- спи един час преди хранене- и после един час към 6 часа- и е много нервен и неспокоен- и заспива в 22 часа- така, че гледам да не го оставям да спи денем- е, когато майка ми е с него може и друг режим да имат.- не знам .при мен това върви

# 197
Ходихме вчера на консултация 9,900кг и 80,5 см висока . Ама стройна девойка отглеждам Laughing Аз много се очудих на кантара щото тя има голям апетит , пък и ми натежа в последно време ...но явно аз съм уморена  Simple Smile

Вчера имахме и ние първи лош инцидент  Cry Падна от люлката по очи .... И както  знаете  за секунда стават белите , аз до нея бях , ама люлката беше неудобна за хващане от нея и тя се пусна и.... падна . Стреснах се и най-вече като текна  кръв от носа ....избърсах й лицето че беше цялата в пясък , спрях кръвотечението и какво да видя нослето й започна да се подува от едната страна  ooooh! Ужас  добре ,че таткото работи на центъра та ходих да се съветвам с него и сложих малко лед.... След това отидох и до спешния и слава богу няма сериозни последици. Днес вече оток почти няма . Има само лека синя черта в началото на нослето и малкото точици обелено на върха .... Весела и прави вършее из къщи  Mr. Green

О, и да се оплача малката маймуна вече прескача кошарата  #Crazy  и минава на нашето легло . А кошарата хич не е от ниските , направо ме изумява с тея гимнастически упражнения . Няма вече къде да я оставям и да знам ,че е безопасно  Rolling Eyes

# 198
Slavena и ние спим по веднъж на ден с разликата че по някога спо само 30 -40 мин и след това ела да видиш едва издържа до 7.30ч.Сутрин си поспива до късничко към 9ч,не мога да се оплача ама това следобедно спане нищо не мога да свърша.
Горска фея напълно ти съчуствам за малката.Да нямате вече такива инциденти...
Мамита да ви попитам давали ли сте на бебоците да ядат пастет?

# 199
  • Варна
Горска Фея, напълно ти съчуствам за случилото се с Дари. Много е неприятно да ги видиш как се удрят и падат, но хубавото е че бързо им минава  Peace.

mama Vania, пастет не съм давала, но шунка да и яде с голям апетит Simple Smile.

Ох искам да ви питам нещо. Момичета (които сте приклчили с кърменето) ходихте ли на мамолог. сега това ме вълнува и се чудя как ще мине цялата процедура  newsm78 с направления и т.н. (досада голяма). Е сигурно някои от вас са ходили на мамолог и преди, така че ще се радвам да споделите опит.

# 200
mama Vania , Tedulina , благодаря ви   bouquet

Пастет дадох само да опита наскоро....
Вчера се сетих да питам педи и за маслеността на киселото мляко и тя каза ,че трябвало с по-малка масленост  Crazy Затова вече ще давам с по-малка...

За сънят - през деня спи веднъж 2-3 часа... Ако нещо се накъса обедния сън или е спала лошо през ноща , тогава си дрямва 2-3 пъти по 40-50 минути... Сутрин става 9 - 9:30, обеден сън 2-2:30 до към 4:30-5....вечер към 10-10:30 половина заспива.

Вчера й купих детска количка за бутане и возене на кукли  Grinning Ей, голяма игра пада с нея . Чакам с нетърпение да се оправи това дъждовно време  Close ,че да си я бута навън на широко  Laughing

# 201
  • Sofia
mama Vania , Tedulina , благодаря ви   bouquet

За сънят - през деня спи веднъж 2-3 часа... Ако нещо се накъса обедния сън или е спала лошо през ноща , тогава си дрямва 2-3 пъти по 40-50 минути... Сутрин става 9 - 9:30, обеден сън 2-2:30 до към 4:30-5....вечер към 10-10:30 половина заспива.

Вчера й купих детска количка за бутане и возене на кукли  Grinning Ей, голяма игра пада с нея . Чакам с нетърпение да се оправи това дъждовно време  Close ,че да си я бута навън на широко  Laughing

Яна е със същия режим на спане. Пастет не съм и давал и няма да дам скоро, защото самите ние не ядем таквоз чудо. Все слушам какви неща се слагат вътре и нямам желание да купувам такова нещо.
Количка за кукли и ние купихме миналата седмица, че все взимаше чуждите да бута. Сега пак на чуждите налита, че нейната вероятно и е омръзнала   Crazy  Иначе много често като взима да играе с чуждите играчки забравя за своите и така всички са доволни.
На 17-ти ще правим кръщенка в Благоевград. Дано сме здрави, че в момента се морим с някакъв вирус (засега само аз де).
Горска Фея, радвам се, че е Дариа вече всичко е наред   Heart Eyes
И много на патерица - добре дошла на мама Веси    bouquet

# 202
Ох искам да ви питам нещо. Момичета (които сте приклчили с кърменето) ходихте ли на мамолог. сега това ме вълнува и се чудя как ще мине цялата процедура  newsm78 с направления и т.н. (досада голяма). Е сигурно някои от вас са ходили на мамолог и преди, така че ще се радвам да споделите опит.
Аз вече имах няколко срещи с мамолог - първия път след кърменето ходих на безплатните консултации в Онкологията - можеш да си запишеш час по телефона или на регистратура, ама да знееш, че дават за след 2 седмици. Преди месец си намерих бучка в гърдата и не исках да чакам толкова дълго, затова отидох на преглед в Майчин дом при д-р Брюкнер. След което бях при доц. Радев - завеждащия на Гръдна хирургия в Терапията - страхотен човек - предразполага те, един такъв спокоен, не всява паника - та от него съм най-доволна. Преглежда също и в клиника Темелков.

# 203
Виктор отдавна мина на този режим с едното спане, малко преди годинката. Сега си спи от 13.30 ч до15.00 но понякога ако го събуди я телефон или се стресне спи и по 30 мин #Crazy чак му се чудя как изкарва до вечерта без да се вкисне.
за киселото мляко неразбирам защо маслеността да е малка? сега мисля че вече трябва да е повече от 2%, защото са по големи изразходват много енергия  и имат нужда от повече калории. Аз също дадох на Вики от детския пастет но нещо не му се понрави вкуса, може би трябваше да му го дам със сухар а не с хляб, не е свикнал с вкуса на хляба. И пак минахме на попарата, пробвах и с корнфлейкс и нескуик шоколадовите топчета, яде ги но пак нещо се мръщи newsm78 не ги изяжда както например си изяжда попарата newsm78

# 204
  • Варна
Аз вече имах няколко срещи с мамолог - първия път след кърменето ходих на безплатните консултации в Онкологията - можеш да си запишеш час по телефона или на регистратура, ама да знееш, че дават за след 2 седмици. Преди месец си намерих бучка в гърдата и не исках да чакам толкова дълго, затова отидох на преглед в Майчин дом при д-р Брюкнер. След което бях при доц. Радев - завеждащия на Гръдна хирургия в Терапията - страхотен човек - предразполага те, един такъв спокоен, не всява паника - та от него съм най-доволна. Преглежда също и в клиника Темелков.
Благодаря ти   bouquet! Дано при теб нещата вече са добре  Peace. Аз се поразрових с търсачката на форума и намерих това мисля да се възползвам. Днес питах и личната д-рка и тя ми каза за там и че с някакви зелени карти ставала работата  newsm78Сори за ОФФ-а  Embarassed.
Тук има статия по въпроса за маслеността на кис.мляко. Лично аз давам 3.6% и нагоре  Peace, хапва го с кеф Simple Smile.

# 205
аз неведнъж съм споделяла, че не мога аз да си хапвам, а детето да гледа отстрани- аз много обичам пастет- и той много обича- аз обичам кренвирши-той ги обожава- аз обичам сиренце, кашкавал, домати, краставички- умира за тях и така..

# 206
Тук има статия по въпроса за маслеността на кис.мляко. Лично аз давам 3.6% и нагоре  Peace, хапва го с кеф Simple Smile.

Ми тъй де всеки да решава сам за детето си .  Grinning
Честно казано мен не ме притеснява колко маслено ще е , защото не  й давам всеки ден  .  Wink
Давам си АМ , а в него си има всичко необходимо .

На мамолог не съм ходила , но си правя ежемесечния преглед под душа  Simple Smile
Тук е малко сложно , защото специалистът идва 1 седмично с прием от рода на 2-3 часа  Tired

# 207
здравеите и от нас.мерси за мненията за пастета.Аз такъв детски не сум виждала тук ама ще и дам от обикновенния.
Да ви се оплача как ми изтормозиха детенцето днес.Трябваше да направим няколко изследвания заради бактериите в урината.Отидохме сутринта в болницата и като запо4наха един ултрасаунд 45 мин.Ужас тя рева,рева и накрая се измори и си стоеше кротка.Като се има на предвид че не се спира през другото време как да я накараш да стои.Другот изследване беше много тежко (за мен наи много).Сложиха и тръбичка в пикочния канал и от там първо и вкараха някаква течност ,след това я изкараха и след това пак я вкараха и същевременно я гледаха на един апарат.Тук по малко плака милата ,нали беше изморена от предишния рев,а и доста къртинки бяха наслагали да ги занимават.Но резултатите не ти ги казват ще отидат при лекаря.И сега едно ми е свито на душата...Струва ми се че преиграват малко лекарите ама нека да се види всичко наред ли е.
Иначе багайа почти го събрахме,ама с тази помощничка....мама слага в куфарите Вики изкарва и се опитва да облича дрехите.Много е смешна че една блуза от нашите и влезна на главата и като се замота,тръгна да върви блъсна се в стената..голям смях падна..
Горска Фея моя съвет е да отидеш някои ден на лекар...ама ти си знаеш наи добре....
Имаме малък напредък с плакането в банята благодарение на Tedulina...Неиния съвет проработи...а вчера реших да не и мия главата и въобще не плака...
Това е от нас.В четвъртък ще стъпим на родна земя Hugнезнам ще има ли време да пиша от България....Дано успея и да ви намеря след това че за 5 седмици сугурно ще сте изписали много...

# 208
  • Габрово
Мама Ваня,дано всичко с изследванията на Вики да е на ред.Желая ви лек път и приятна почивка на родна земя.Дано успееш да се включваш от тук ,че да разказваш как се чувства Вики в България.

# 209
  • София
Мами, днес се сетих за заглавието на нашата си темичка по един "гаден" повод. В пясъчника на кварталната ни градинка , който винаги е пълен с дечица, 3 -4 малчовци колкото нашите  си изровили едно голяма кучешко лайно. smile3514 и докато майките им ги видят си мазали заедно с пясъка по играчките ,по ръчичките, по тях си.  smile3511 Йоанче тъкмо влизаше да се присъедини към групата, когато настана патардията. Направо ми се додрайфа / с извинение/ и да ви кажа ми писна от тая мърсотия в София- кметът не прави нища, а живущите са някакъв сбирток от къде ли не и какви ли не хора. #2gunfire Може ли да има такива смотаняци, да си пускат животните да си вършат работата в детския пясъчник newsm61 И без това пясъка са го гепили съседите за дребните си домашни ремонтчета. Та си мисля дали няма някъде да направят "Първи частен детски пясъчник" където спокойно детето да си играе, без опасност да налети на някоя "екстра".

Общи условия

Активация на акаунт