МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 126
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Мамо Ваня хайде не остана, лек път и леко пътуване. Всичко да мине добре и спокойно. Чакаме ви на родна земя. Пожелаваме прекрасни и слънчеви летни дни през почивката. Дано всички изследвания на детенце са добре, за да си заслужава мъките, дето ги е изтърпяло.

# 211
ами има заведения, където си покриват пясъчника нощем и не ходят разни животинки там- ние живеем в Княжево и около нас няма детска площадка за сега- и със съседите от блока до нас си направихме идин пясъчник- 1,5 на 1,5 м- има и ограда, но тя не може да спре гадните котки- и за това сега баща ми кове капак- че покритите пясъчници на на чико са много малки и безумно скъпи

# 212
  • София
Мамо Цвети , добре сте го решили. Явно трябва да са покрити пясъчниците и да си правим бригада от майки по поддръжката и чистотата, че иначе ако разчиташ на хорското и животинското възпитание, няма файда #2gunfire

# 213
  • София
Мами, днес се сетих за заглавието на нашата си темичка по един "гаден" повод. В пясъчника на кварталната ни градинка , който винаги е пълен с дечица, 3 -4 малчовци колкото нашите  си изровили едно голяма кучешко лайно. smile3514 и докато майките им ги видят си мазали заедно с пясъка по играчките ,по ръчичките, по тях си.  smile3511 Йоанче тъкмо влизаше да се присъедини към групата, когато настана патардията. Направо ми се додрайфа / с извинение/ и да ви кажа ми писна от тая мърсотия в София- кметът не прави нища, а живущите са някакъв сбирток от къде ли не и какви ли не хора. #2gunfire Може ли да има такива смотаняци, да си пускат животните да си вършат работата в детския пясъчник newsm61 И без това пясъка са го гепили съседите за дребните си домашни ремонтчета. Та си мисля дали няма някъде да направят "Първи частен детски пясъчник" където спокойно детето да си играе, без опасност да налети на някоя "екстра".

Ами, ние си имаме такъв частен пясъчник в Овча Купел.То е една голяма детска площатка с много уреди , пързалки, малък батут, пясъчници, малки люлчици и всякъкви пласмасови коли ,кончета и т.н.Това е разделено на зона за големи дечица  и за бебешори.Има големи дървета и зеленина и голяма ограда опасва от всякъде.Пясъка е чист и няма животни.Но е платено- 1 лв , но може да влизаш с билетчето колкото пъти искаш през деня.Добра идея и има кафенце и всякъкви угодийки за децата и пейчици навсякъде за мамите. Това ни е и общо взето единственото свястно място за игра.

# 214
  • София
Блазе ви. Ей за такова нещо общината трябва да отдели местенца по всички квартали, а не да прави от градинките- паркинги. Нали ще влизаме в Европа, поне условията за дечицата да се доближат донякъде до техните. Пък и работни места ще създадат за тези, които ще го стопанисват и съответно поддържат Rolling Eyes.

# 215
Оле ужас направо като чета за пясъчниците,аз съм отвикнала от тези неща,но сега на бързо ще си припомня.Тук пясъчници няма,защото е имало някъкъв случаи е една змия която се е скрила в пясъка и ухапва едно дете и историята завършва трагично.Площадките са покрити със едни специални стърготини..Пясъчник може да си нправиш в къщи и се покрива задължително с капак.
Цветина много добре че баща ти се е захванал да направи капак,така наистина ще бъде защитено.
Аз вече луднах с този багаж.Вики и тя е една неспокоина усеща нашето напрежение и само плаче,тръшка се ината започна да си го показва...
дано успея да пиша и от БГ.Благодаря на всички за пожеланията...Целувки на бебоците

# 216
  • Варна
mama Vania, дано всичко с малката принцеса е наред и да се успокоите  Peace. Радвам се за напредъка с банята Simple Smile, дано да става все по-добре и малката да е все по-спокойна. Малко остана наистина и вие ще помиришете родния въздух Wink, дано все пак да намираш време да ни понаписваш по някой друг ред  Hug.
milamia това с пясъчника е ужасно  #2gunfire. И на мен ми се случи подобно нещо и бях изпаднала в ужас, направо се разтреперах от яд  Embarassed.

Да ви се похваля Simple Smile. Вчера собственоръчно подстригах мъника  Blush. Татко му го държеше и естествено коментираше как трябвало да го заведем на фризьор, но според мен аз се справих не по зле от фризьорката  Blush. Ще ви предоставя и снимков материал, но малко по-късно Wink. Да си кажете и вие мнението. А и още нещо моето  фъстъче се научи сам да се качва на канапето в кухяната, но със слизането още сме мъкаааааааааааа и сега го уча, трябва непрекъснато да го следя.

# 217
  • Габрово
Tedulina браво на теб!Аз изобщо не се справям с подстригването на Мишо.Веднъж опитах с бретона,но резултата беше  Sick,въпреки че таткото го занимаваше,за да не мърда.
А Мишо първо се научи да слиза,а после да се качва.Бях го сложила по корем на една табуретка и под зоркия ми поглед,той се смъкна назад и слезе.После го слагах седнал на дивана и той лягаше по корем, и се смъкваше назад.Никога не се е опитвал да слиза с главата надолу.После като се научи и да се качва започнах да го храня на дивана.Като му кажа:'Хайде да папкаш." ,той отива,качва се, сяда на дивана,хваща си дланите една в друга и чака да започна да му давам.Много е смешен.

# 218
Здравеите от нас.Главата ми пуши вече с тези багажи и все си мисля че ще забравя нещо ужас направо.
Tedulina много съм ти благодарна за съвета за банята.Вики вече не плаче дори се заифграва доста както преди и цопка във водата.Единствено малко и става страшно като и слагам кърпата за да не и се мокри лицето и малко недоволства,но нямя нищо общо с писъците преди.Благодаря Hug
Вълнението ми е голямо с това пътуване.Такова безсъние ме е хванало ....
Благодаря на всички за пожеланията...надявам се да успея да пиша.
мама Веси и тя се изгуби на родна земя и не пише...явно има доста емоции да обикаля и не остава време...Дано успея утре да се включа за последно..ако не  Hug на всички бебоци и ще ми липсвате...
Мамо моник даи телефон за връзка ,може да успеем да се видим из градинките на Пловдив..Пиши ми на лични Wink

# 219
  • София
Мамо Ваня, лек път ви желаем и ако не се включеш от БГ- приятно прекарване на родна земя. Дано вече да ни е хубаво времето, за да се радваме на лятото както трябва.  grinning039 help
Тедулинче, и аз подстригвам редовно Йоана, ама тя е с по-дълга къдрава косичка и много многа не личи, че мама е правила клъц оттук, клъц оттам smile3553Laughing

# 220
Аз не смея да подстригвам Ран, че после ще ме е срам да го изведа... с тази работа се е наела сестра ми и мисля, че се справя доста успешно

Да се похваля, че и ние  вече си имаме хрсистиянче в къщи. Кръщенето на малкия беше вчера в Девическия манастирв Самоков- много хубаво място- оказа се, че си имат отделна стая за кръщелна- не беше в църквата, което много ме изненада. Първо се нацупих, ама като влязох- тя една уютничка, подредена в стил средата на 19 век-той целия манастир си е такъв- едно топличко вътре.. Ран беше много спокоен- следеше попа с интерес-даже се опита на няколко пъти да му измъкне от ръцете това, с което го мажеше с миро (не знам как се казва точно)-рев имаше само когато го изваждахме от купела- нали обича да се къпе- не иска да излиза. Всички бяха учудени, включително попа и монахинята, че не били виждали такова кротко бебе, така да се държи по време на кръщене- щу пусна и снимки, но още не съм ги качила в нета 

Последна редакция: пн, 12 юни 2006, 21:21 от Цветина

# 221
Браво на Ран!
Като знам, че Мартин не може и за секунда да стои на едно място, кръщенето ще го отложим малко във времето. Пък и ние ще правим двойно кръщене - на него и тати. Само аз съм кръстена като бебче.
Цветина, чакаме снимки!
Лек път на мама Ваня, Вики и цялото им семейство! Времето го дават да се затопля от четвъртък нататък, така че си идвате тъкмо навреме!

# 222
  • София
Привет и от нас Grinning
Завърнахме се от странство Grinning Дойдохме си с два нови зъба( кучешки, вече станаха 14), малко марсолки и много впечатления Grinning Видяхме Габи и се запознахме със Севда Grinning

Честито на Ран и мама Цветина! Да е жив и здрав юнакът, да расте добър християнин Grinning

А на мама Ваня и семейството й - леко пътуване Grinning

Прочетох всичко и гледам доста неща сте споделили. За подстригването- аз се канех, канех, че ще  водя Георги на фризьор, но се отказах. Решихме да пускаме дълга коса, да веем къдрици Grinning
За спането- аз и  преди съм писала, че още от преди Коледа е на едно спане през деня, но вече има промяна- няколко пъти изкарва вече и без сън на обед- най- често, когато има някаква промяна, например като пътуваме някъде. Как издържа това дете - нямам идея. Кисело мляко вече давам каквото има и какъвто процент има- той много го обича Grinning, не минава ден без кисело мляко Grinning

Ами това засега от нас, поздрави на дечковците Grinning

# 223
Снощи дадох на Марти от млякото за пиене на Мегле, това което рекламират - Му day с вкус на череша, и той много го хареса. Радвам се, защото вече не иска да пие нито кисело, нито айрян, нито адаптирано вечер. Намерих обаче решение с Мy day. Аз също го опитах и наистина е страхотно.

Последна редакция: вт, 13 юни 2006, 16:06 от didi77

# 224
Привет и от нас, най-после!
Оказа се, че нашия батко изчерпал лимита за интернета и трябваше да го платим, че пак да ни го пуснат.
Толкова много сте писали, но всичко изчетох. Дани спи в момента и аз ще използвам да ви разкажа как минават дните ни.
От утре Дани започва детска кухня. Реших да го запиша, че то с тия тазходки нямам време за готвене, а той човека си търси ам-ама. Когато влязох да купувам купони, той като видя бурканчетата с храна, а и явно му замириса, започна да се облизва и казва АМ-АМ. Да видим утре дали ще яде.
В събота и неделя бяхме на вилата на нашите, на море, лелее като изтървани бяха двамата с батко си. Само докато видя морето Дани започна да се опитва да пипне водата. Потопихме само крачетата и малко му дадох да цапа с ръце, но после вдигнахме такава аларма, че направо потънах в срам. Човека плачеше да влиза във водата.
С бабите започна да свиква, нали сме по цял ден с баща ми, започна да му казва Дя-дя, а дядо му на седмото небе. Баба явно му е трудно да каже и на майка ми директно й казва на име Таня, голям смях пада.
Малко имах проблеми с баткото, не ще да стои в нас, а ми да ходи при свекърва ми. Таткото ги сторява от Исландия, и 2-3 дена свеки ме гледа на кръв, ама на мен хич не ми пука. Голяма щастливка съм, че съм на далеко в това отношение, сигурно нямаше да я изтърпявам. Чудят се как да го омаят и какви ли не обещания му правя, само и само да останел да спи в тях, а мъжа ми е категоричен, че докато той не се прибере, това няма да стане. Ама пуста ненаситност, при тях граници няма. Чудя се какво да обяснявам на нашите и си умирам от неудобство, защо Тони не иска да бъде в тях. Такива ми ти работи, всяко лято се сблъсквам с тия проблеми и се заричам сама да не идвам в БГ, но сигурно това лято ще ми е последното такова.
Мамо Ваня, искам да ви пожелая леки полети и живи и здрави да стъпите на родна земя. Чувството е неописуемо и да си изкарате невероятно.
Цвети, честито ви християнче! И ние уж плануваме да направим кръщене на Дани, но ще видим как ще се стекат обстоятелствата като си дойде таткото.
Чара, и ние решихме да пускаме дълга коса, започва да става на все по-големи букли и ми се свиди. А няма да ви казвам, че всички все ми казват че сме били момиченце. Най-големия майтап беше, като бяхме в паспортната служба и една майка с количка каза на детето си, "Я да кажем чао на тази какичка" Joy
И накрая се сетих, на вилата на нашите има череши, изумих се Дани с какво желание ги яде. Така ги огризва, че накрая остават дръжката със закрепената на нея костилка, свършат ли започва да се сърди за още.

Това е засега от нас, целувки на всички, ще се опитвам да съм оп-редовна вече.

Общи условия

Активация на акаунт