МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 172
  • 266
  •   1
Отговори
# 75
Мамо Ваня, единственото което се сещам е да натъркаш нахапаните места с чесън, за да облекчиш сърбежа.
   Sad И ние сме противници на водата, сега в жегите поне започна да пие по 1, 2 глътки, но слаба работа, то молби, увещания, гледаме как пият другите деца и така...

# 76
А, аз не я оставям без течности.  Simple Smile
Разреждам соковете максимално и така ги пие сега в жегите по 400мл на ден  Grinning

# 77
Благодаря ви за радушните приветствия!  bouquet
Горска Фея ,на дентинокс гелчето с напръстник,мисля само в аптеките можеш да намериш,но явно не във всички го има,така че проверявай периодично ,може пък като питаш в една аптека 3-4 пъти да решат да заредят най накрая Wink
А някой има ли представа от кога може зъбките вече да се мият с детска паста?
Иначе и ние водичката не я тачим много,като усети ,че е вода и отказва да пие,та и аз го лъжа с максимално разредени сокчета.

# 78
Мамо Веси,честито за успешното завършване на курса!Ама ти си страшна фурия,направо си вдъхновение за мен.Нищо не ти се опира.И тримата ти мъже са много чаровни.Таткото състезател ли е или е треньор?

Мерси, а за фурията да му мисли скъпия.  Joy Недай си боже да ме ядоса някой, ставам торнадо.  hahaha
Таткото в момента е само състезател (волейболист, май го бях писала), беше и треньор, но се отказа, че иначе съвсем не му виждах очите в къщи.
Между другото, вчера след тренировата, ми заяви, че не в понеделник на 29-ти, ами във вторник на 30-ти ще се приберат.  #Cussing out Аз нали ви писах, точно както и очаквах, лафа "Майка ти, кога е имала късмет?" ще си го лепна като девиз.

При нас времето започна да се постопля, днес е 8 градуса, но като гледам прогнозата за 1-ви, пак с дъжд ще тръгваме от Исландия.

Снощи пробвах Дани да пие кисело мляко с биберон, но пак трудно го пи, сутринта същата работа. Чудя се, да не би да не е гладен.. и изобщо дали да не се откажа от тая идея да го мъча с кисело мляко?  newsm78
Също да го похваля, вече втори ден ползваме бибата само като заспиваме, през останалото време въобще не се сеща за нея, а предните дни вечно я търсеше, че вече даже  й казва БИ, когато я види и я иска.

# 79
  • Габрово
Снощи пробвах Дани да пие кисело мляко с биберон, но пак трудно го пи, сутринта същата работа. Чудя се, да не би да не е гладен.. и изобщо дали да не се откажа от тая идея да го мъча с кисело мляко?  newsm78
Да не би да минава трудно млякото през дупката на биберона?Аз му давам кисело мляко от 6 месечна възраст,но с биберона на Авент с цепката/с трите степени/.От известно време му натрошавам бисквита в млякото и естествно го разреждам с вода/не го подслаждам,то се овкусява от бисквитата/и си мнава лесно през цепката.

# 80
  • MERIGNAC, FRANCE
Eli4ka, тук казват, 4е зъбките може да се мият с паста, когато детето може да изплюва когато му кажеш-та според мен е рано.

Мама Ваня, от другия подфорум разбрах, 4е лавандуловото етери4но масло прогонвало комарите и им действало смъртоносно. И аз мисля да пробвам защото и Тони е алерги4ен към ухапвания от комари.

# 81
  • The wild, wild west
Да се отчетем и ние за зъбките: Зарко има 8 израстнали (резците) и 4 кътника в различни фази на разтеж Mr. Green
Аз му ги почиствам всяка вечер след като си изпие млекцето и преди да го сложа в кошарката с едно парцалче. Той малко протестира, но мисля, че напоследък вече разбра че няма да мине без това и макар и с неудоволствие сам си отваря устичката като го помоля  Wink

Да ви кажа имам някои въпроси към вас, защото май в България за някои неща съветват по друг начин педиатрите и се пообърках.
Значи на нас тук ни казаха, че след първата годинка можем спокойно да преминем на обикновенно краве пълномаслено мляко. На 4 месеца препоръчаха да махнем биберона, а на една годинка да махнем бутилката и да преминем на чаша или чаша с покривало и силиконова или твърда смукалка.

Интересно ми е много ли по-различно съветват при вас или общо взето е същото с малки вариации?

А и тук много настояваха да го слагаме да спи само на гръб, поради което естествено му се приплесна малко главичката, та колко се притеснявах само...
С времето доста се закръгли обаче и сега почти не си личи ама се чудя нужно ли беше все пак??? newsm78

# 82
За комарите свекърва ми ми беше казала миналото лято,че имало някакви мокри кърпички за бебета,които предпазвали децата от ухапвания,но така и не сме вземали.Ще взема да разуча по подробно какви са точно и ще докладвам веднага. Wink

# 83
Шоколадкина, като те чета ми става чудно .......цялата информация за педиатрите в  САЩ ми е максималко ползотворна за детето, а това , което чета от теб чак ме стряска  Rolling Eyes

За спането по гръб на новородено и малко бебе , тук е противопоказно. Слага се на една страна , като се сменят страните , защото ако случайно докато спи повърне да не се задави.... Дариа също беше с плоска главичка отзад, но това е нормално за малкото бебе. Сега вече й е кръгла главичката.  Simple Smile

За биберон-залъгалка, съвети кога да се маха не съм получавала, но дъщеря ми биберон не засмука  Wink ....палчето смучеше при заспиване, но сега вече и него -не. Ура!!! Тук из форума чета, че повечето мами оставят детето само да се откаже ......(от биберон или палче). Най-вече защото щом го смучи детето явно има нужда.......

За мълномасленото краве мляко, ако детето няма алергия към белтъка , мисля няма проблем да пие мялкото след годинката. Киселото(ако се предпочете изобщо пред адаптираното или кърмата) е по-щадящият вариан , разбира се.

# 84
  • The wild, wild west
Само искам да поясня, за да не стават грешки, че  не споря кой начин е по-правилен.  Naughty Просто смятам, че е полезно да се знаят различията, защото тогава можем да изискваме от лекарите по-подробно обяснение, когато ни препоръчват нещо.
 Peace

# 85
Да не би да минава трудно млякото през дупката на биберона?Аз му давам кисело мляко от 6 месечна възраст,но с биберона на Авент с цепката/с трите степени/.От известно време му натрошавам бисквита в млякото и естествно го разреждам с вода/не го подслаждам,то се овкусява от бисквитата/и си мнава лесно през цепката.

Малко реотанчето ми не може да загрее.  newsm78 За този биберон ли става въпрос или за този накрайник, защото с накрайника не ще да пие.

# 86
Само искам да поясня, за да не стават грешки, че  не споря кой начин е по-правилен.  Naughty
Питаш - отговарям ти .  Peace
Не виждам спор....

# 87
Благоря ви за съвета момичета за комарите,ще имам на предвид това което ми препоръчвате.
Ние вече направихме два плажа.Първият път Вики малко се страхуваше защото водата и беше студена,но днес едва до4ака да я съблеча и сама влезна в детския басеин.Толкова е кротка и се заиграва и изглежда много доволна и щастлива.
Ето ви малко снимки
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=39476
Шоколадкина аз не удобрявам много от нещата които лекарите тук съветват така че си гледаи детенцето както на теб ти харесава,по твои си начин.Особено това което пишеш за главичката и за слагането да спи само по гръб.Една маика наи добре знае как да си гледа детето.

# 88
Олеее, Мамо Ваня, много сте сладки, ох, чак ми се прииска да си имам такава розова кукличка.
ПУ-ПУ, Да ви е жива и здравичка, а ти изглеждаш повече от страхотно!Поздравления!

# 89
Майко мила, колко страници сте изписали, чак не мога да повярвам. На мен известието ми беше още от предишната тема, а вие вече 5 страници сте ги опукали.
Аз да се похваля, че Емма мина на бебешко прясно мляко, кърмя я все още, но мноого рядко а и кърмата ми толкова е намаляла, че й е напълно недостатъчно. Само дето от нощното хранене не ще да с еотучи и това си е.

Общи условия

Активация на акаунт