МАРТенчето в пясъчника си играе и за чистота не ще да знае!

• 13 167
  • 266
  •   1
Отговори
# 105
И Феичке, тази количка за която говориш лятна ли е?

Да.  Grinning 
Ето такава е http://www.hauck-group.de/de/lizenzdet.asp?lizid=33&hid=2&am … &artnr=120620

# 106
Привет от мен!
Ядосах се на шевната си машина  #Cussing out, не успях да си стесня един панталон и ето ме пред лаптопа. Дойде и моят час , часът на совата  Joy. С тия бели нощи, хем е готино, че не се мръква, хем от друга страна, губя всякаква ориентация за време. Днес денят мина по-спокойно, не че нямаше пак викове след хищниците, така им викам вече. Половината от списъка ми за пътуването е изпълнен, останалата част утре, че нервите ми нямаха да издържат - единия в ръцете ми, другия зяпльо, все блее на някъде, имали сме случаи и на загубване ooooh!. Днес нали съм вече гърмян заек, само като видех, че стрелката тръгва към високите температури, спирам някъде на по-скътано място, че да не ме гледат изумени, свързвах си вентилатора и айде в перьод.

Дани, тия дни дали зъбче му избива, толкова е крив и нищо не иска да яде, направо съм се видяла в ужас, само да помирише нещо готвено, дърпа главата, караме я на плодови млека и сокове. Вечер също е много труден в заспиването, приспиваме се около 1 час.
Искам да ви питам как процедирате, когато малките не ви слушат? Ох, днес с ръка на сърцето си признавам, че Дани изяде първия шамар по дупето. Еее, направо ме подлуди, пералнята ми работеше и той непрекъснато въртеше ключа на програматора, добре че така са направили пералнята, че ако се промени действащата програма в момента, ключа автоматически се връща на нея, но 1, 2, 3 и т.н., нова пералня, достраша ме  и шляп шамара. Не знам дали е имало ефект, но сега ми тежи на съвеста. Същата работа с катеренето по масата, аз го свалям, той пак качен, а хич не се усеща, че всеки момент може да падне. Направо не знам, изкукуригвам вече.

merry_vesi, мерси за линковете за програмките, свалих ги, дори и други дръпнах за баткото,  определено ще е се взема лаптопа, но да видим само къде ще си прикрепя 3-та ръка, че да мога всичко да нося.  hahaha

Мамо Ваня, ти се успокояваш, че ще пътувате с таткото, но аз от една страна съм на седмото небе, че съм без нашия. Той е такава паника преди полет и преди кацане, че направо ме побърква. Така, че по-добре едно зло по-малко Mr. Green.

# 107
  • София
Споко, мамо Веси. Това аз го водя като "шамарчче по памперса" Laughing И аз съм имала 2-3 такива случая.Лошото при нас беше, че Йони започваше да плаче обидено и ефекта от него-нулев.А на мен ми ставаше съвестно Embarassed

# 108
  • Габрово
Мишо също е отнасял някое и друго "шамарче по памперса",без особен ефект,разбира се.Прибягвала съм до тази мярка,защото той много хапе.Като не му позволя да прави дадено нещо и той ме захапва,стиска с все сила и не пуска.Аз го плясвам за да ме пусне,даже повишавам тон.Лошото е ,че често го обръща на игра.Той ме захапе,аз го шляпна,а той почва да се хили и пак ме захапва очаквайки да го шляпна.Абе ужас,цялата съм в белези.

# 109
Мишо също е отнасял някое и друго "шамарче по памперса",без особен ефект,разбира се.Прибягвала съм до тази мярка,защото той много хапе.Като не му позволя да прави дадено нещо и той ме захапва,стиска с все сила и не пуска.Аз го плясвам за да ме пусне,даже повишавам тон.Лошото е ,че често го обръща на игра.Той ме захапе,аз го шляпна,а той почва да се хили и пак ме захапва очаквайки да го шляпна.Абе ужас,цялата съм в белези.
Ха-добре дошла в отбора Crazy Party
Аз оня ден бях ухапана по рамото и после-надлежно прегърната.
Явно се е усетил какво ще последва и набързо замаза ситуацията на положението. bowuu

# 110
  • Варна
При нас също се налага шляпане по памперса, но понякога без това просто не спира да прави забраненото нещо Sad. Така де струва ми се, че понякога хич не отбира за какво иде реч, но не мога да отрека, че все пак има ефект. Даже започва да маха с показалче да отрази, че му се карам. Много е сладък. И на мен ми е съвестно, но мисля че децата имат нужда да знаят границите, до които могат да стигат.

# 111
Е, значи не съм прегрешила много. То тук е забранено да се бият децата, но то като започнат да ни се качват на главите, аман.
Аз чакам Дани да се събуди и пак мятам по задачи. Таткото ми се обади, УРААА - прибират се утре на обяд, явно има Господ да чуе молбите ми.
Иначе Дани и тойсе спуска да хапе на тънко, тънко и най-интересното е, че явно защото аз все ходя с разголени ръце, само мен хапи.
Тия дни го наблюдавам с какви играчки се заиграва, че ако трябва да ги вземаме, иначе сега най-много се спуска на книжките с дебели корици, види ли някое животно и започва ПА-ПА, дори вчера се заседя, като започнах да чета. Приготвила съм цяла камара от тях, че да видим.
Баткото не спира да ходи подире ми с разперени пръсти на ръката и да ме пита колко пръста оставали до БГ, ох, да идва четвътъка, че всичко да минава най-после.

А, и още нещо, Дани има моменти, когато върви на пръсти, как е при вас. Тони и той беше така, но вързо се отказа. Чела съм, че много трудно се отучвали децата като започнат да вървят на пръсти. Остана сега и с това да се боря.  #Crazy

Хайде лек ден от мен!

# 112
Прекарахме си страхотно уикенда. Моята майка дойде в петък следобед, вчера сутринта ни изненада и татко. Два дни шетахме из морската градина, возихме Марти в детския кът, ядохме рибка на плажа, изобщо семейна идилия. Тази вечер си ги изпратихме и сега вече ни е скучно и мъчно за тях.
Горска Фея, относно тази количка, аз пък да се оплача. Точно такава си купихме преди месец, тоест по Великден. И какво забелязваме днес - едната тръба отзад се е счупила, тази която е точно под коша. Задните гуми са се изкривили, и капачето на едната предна гума го няма. Егати боклука! Бясна съм! Май ще си карам с комбинираната триколка Круизър занапред, която не заменям и не продавам за нищо на света, страшно стабилна ми е! А тези летните са доста паянтови!

# 113
аз също карам с моята триколка на кенгуру, която излезе много яка Peace страшно удобна е за нея няма граници сняг, киша, дъжд навсякъде върви и затова немисля да я заменям за лятна.Лошото е че малко ми натежава вече защото и Вики стана тежък но не е болка за умиране Laughing
за шляпането по дупето аз избягвам да го правя но някой път когато прекали и го пошляпвам по памперса а той започва да се смее Laughing Laughing Мъжо казва че той не разбира това за нередно а си имисли че си играем и пак отива и прави това което нетрябва. Прави ми впечатление че малкия почва да хапе, хапе всичко живо на ред, даже и някои дечица налита да хапе по ръчичките. Почна и да показва и ината си като се надува чак изчервява и издава звуци като ръмжене, ако не стане неговата newsm78 newsm78 и ей такива едни ми ги сервира синковеца Laughing

# 114
  • София
Офф, слава богу, явно всички на тази възраст хапят. Аз пък помислих, че вместо принцеска, си отглеждаме кученце Mr. Green Нашата така се е разхапала, че няколко от по-малките, които още седят в количките, вече дадоха фира по някой и друг пръст. Rolling Eyes Вече като стигнем в градинката, мамите неволно се приближават до дечицата си и започват зорко да я следят като ги доближи , дали няма да им захапе пръстчетата:oops:.

# 115
Марти хапе като за световно. Понеже биберон давам само за приспиване, милия си хапе ръцете, биберона за водата и всичко останало до което се докопа.

# 116
Mama Vessi , живееш пълен с приключения живот  Laughing дано имаш енергия и чувство за хумор да се справяш все така блестящо с всяка ситуация.  Simple Smile

Аз не помня да съм удряла Габи по пампа или някъде другаде...когато ми се прииска да го направя се спирам взимам я пред мен, поглеждам я в очите и обяснявам, че така не може....бля-бля...плаши се, върти се, неприятно й е. Разбира, че не съм доволна.  Иначе с пошляпването, става порочен кръг - ние удряме- те удрят...
Днес явидях, че нарочно ме настъпа по крака (тя със сандали - аз боса  Crossing Arms

Не ми се е случвало да ме хапе скоро, звучи страшно ако пробва с толкова много зъби, пък и още я кърмя... Crazy Иначе сега й никне кътник и е много раздразнителна, намали много яденето, поотслабна. Дано избие скоро.

За количките... ние сме на лятна ТСМ, здрава, лека и супер евтина. Изглежда точно като Хаук- спринт-а, но струва 18 лв. Ако не те притеснява, че 90% от майките около теб имат същата е много подходяща  Wink

# 117
  • Варна
Иси още няма толкова зъби, че да захапе, но се надявам да не му дойде на ум да го прави, когато се обурудва с достатъчно зъбчета  tooth.
Ох, да ви се оплача  Cry. Моето слънце за 3 дни падна 3 пъти и вече незнам колко червенини има по главата си. Единия ден се охлузи на стената в кухнята(нашите са грапави), другия ден падна по лице на асвалта и отиде пак челото, но и нослето. Току що не видях как стана, но май си ударил устата на столчето си и сега има олющена горна устничка и драскотина под долната  smile3518. Ужас просто, дано да спрът тия падания. Иначе след падането преди малко си хапна добре, даже пак пощуря малко и сега спинка в кошарката.

mama monik, нямам нищо против да имам количка като на другите мами, но тук във Варна като че ли не съм виждала количката, за която говориш. Виждала съм едни триколки, които струва ми се не са летни и са тежки.

# 118
Тедулина, има ги тия ТСМ-ски колички и във Варна, ама не в Биг-шопа, а в едно друго магазинче до Колхозния пазар и са мисля по 30 лева.
Да се похваля, че и Елица най-сетне проходи истински - още първия ден на почивката се пусна и сега няма спирачки. Вече е с ожулени колена и цицина на главата. Голям страх беше това прохождане, от 4 месеца вървеше стабилно, но пусто не ми изпускаше пръста... Явно като сменихме обстановката и се престраши. Вече сме с тен, бяхме 3 дни на плаж, но Елица изпитваше неописуем ужас от пясъка и морето и през цялото време стоя на един шезлонг и си игра, което беше добре дошло за мен Grinning Следобед децата спяха по 2-3 часа, а родителите на басейна - пак почивка. Ако сте решили да ходите с дете на море хотел Алпина в Лозенец е много удачен - близо е до плажа, има вътрешен двор с басейн (и детски), има детски кът, бейбифона хваща, персонала е много любезен, а цената на двойна стая до края на юни е 30 лв.

# 119
Браво на Елица! Наистина смяната на обстановката ги прави по любопитни и ... надвиват страха.  Simple Smile

Количката изглежда така:

... но Елица изпитваше неописуем ужас от пясъка и морето и през цялото време стоя на един шезлонг и си игра, което беше добре дошло за мен Grinning Следобед децата спяха по 2-3 часа, а родителите на басейна - пак почивка. Ако сте решили да ходите с дете на море хотел Алпина в Лозенец е много удачен - близо е до плажа, има вътрешен двор с басейн (и детски), има детски кът, бейбифона хваща, персонала е много любезен, а цената на двойна стая до края на юни е 30 лв.

Страх от пясък?! Я, къде такова щастие. Ние като видим пясък сме целите вътре, оглеждаме камъчетата и опитваме на вкус по-интересните от тях.  Tired Мисля, че ще ги е страх от водата, но ще видим...

Предложението е толкова съблазнително... Направо ми се прииска да отидем. Имаме, обаче, карти за Ахтопол за бунгала. Притеснява ме, че ако сме в хотел няма как да й готвя. А не ми се иска да я водя наресторант Simple Smile В бунгалото има две спални, хол и кухненски бокс. Но курорта е скапан, май.... Не знам. Още не сме решили окончателно.

Кой къде ще ходи на почивка и при какви условия, дайте да обменим информация? Може и "случайно" да се засечем някъде. Wink

Общи условия

Активация на акаунт