Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 589
  • 838
  •   1
Отговори
# 480
Какво представлява парадонталната шина и защо се слага?

# 481
Доколкото видях, тази парадонтална шина не е ли фиксираният ритейнър, който почти всички получават?

# 482
  • София
Честно казано не знам каква е разликата. Може би е само в самата технология или поставянето.

# 483
  • Стара Загора
Аз съм със самолигиращи 3м система, безцветни-3000 лв при Симова в Пловдив. Ние също си мислихме, че ще ходя на 2 месеца, обаче моите зъби започнаха да се местят толкова бързо , че ходих на всеки 30 дни. До колкото разбирам, този тип са бързо и по- безболезнени, но пак се слагат трак ластици ако има за събиране.  Мося ги 1 г и 2 м но съм на финала. Мисля юли ще ги махнем. Самолигиращите се препоръчеват за възрастни пациенти и като при всички други, много зависи от случая.

# 484
Аз съм със самолигиращи 3м система, безцветни-3000 лв при Симова в Пловдив. Ние също си мислихме, че ще ходя на 2 месеца, обаче моите зъби започнаха да се местят толкова бързо , че ходих на всеки 30 дни. До колкото разбирам, този тип са бързо и по- безболезнени, но пак се слагат трак ластици ако има за събиране.  Мося ги 1 г и 2 м но съм на финала. Мисля юли ще ги махнем. Самолигиращите се препоръчеват за възрастни пациенти и като при всички други, много зависи от случая.

Благодаря много! /цитирам те,за да намирам по-лесно мнението ти след месец/ При теб е без изваждане на зъби,нали така?Четох,че damon това им е едно от предимствата. Ако и аз имам късмета да се случи толкова бързо,все ще изтърпя да летя всеки месец,ще го напасна някак.Доволн али си от Симова като цяло?

# 485
  • Стара Загора
Наложи се да извадя един долу дясно, защото никога не ми пораснаха резците горе, а и имам един изваден долу в ляво. Та извадих един за баланс, за да се запази центъра. Но пък ми остави мъдреците, защото не са ми проблемни и имах доста място. Много съм доволна от Симова, в Стара Загора са едни баламурници, само прах в очите. Много разбрана и приятна жена.

# 486
Благодаря!Аз,определено,ще направя консултация с поне още двама.Зъболекарят ми,която ми препоръча ортодонта,при когото ходех/каза,че дъщеря и е при него и е мн доволна,преподавател е в МУ Пловдив и тя е проучяала/,та тя казва,че няма нужда дами се вадят зъби,защото има къде да се подредят,имам широка челюст и мъдреците ми са извадении,а ортодонта иска да вади два зъба...

# 487
  • Стара Загора
При възрастните почти винаги се вадят зъби. И аз имах дилема за лечението и взех общо седем мнения, накрая последвах интуицията си.

# 488
  • Хасково
Здравейте,
Бихте ли препоръчали добър ортодонт за брекети в Хасково или региона - Пловдив, Стара Загора, Кърджали. Може ли да споделите и актуални цени за метални и безцеветни брекети? Благодаря ви.

# 489
  • Варна
Да се похваля, че вече имам час за поставяне на брекети Relieved  на 25.05. Бих искала да прочета съвети за преди и за самата процедура.... нещо, което може би ми убягва. Много се вълнувам. Grinning Също и някой ако знае повече подробности за стрипингът - боли ли, в кой момент от лечението се прави... всякаква информация ще ми е от полза.

Иначе интересното, което ортодонтката ми каза е, че може да ми сложи брекети едновременно и на двете челюсти или едва с месец разлика и сама да си избера кой вариант предпочитам. Как да избера, като изобщо не очаквах, че това е възможно. Всичките ми познати 2 - 3 - 4 месеца си носиха само горните първоначално. Но моите зъби го позволявали, тъй като горните са ми леко напред...

И другото, което искам да кажа, и може би ще е от полза на някого, е, че без никакъв проблем успях да си взема гипсовите отливки от друг ортодонт, при когото бях ходила на консултация. Спестих си 30 лв. Grinning

# 490
Преди процедурата - всички зъби трябва да са оправени. Това е.
Стрипингът е леко изпилване между зъбите, за да се освободи място. Когато започнат да се местят. Не боли.
Още по-добре, че веднага ще започне лечението и на двете челюсти.

# 491
Благодаря!Аз,определено,ще направя консултация с поне още двама.Зъболекарят ми,която ми препоръча ортодонта,при когото ходех/каза,че дъщеря и е при него и е мн доволна,преподавател е в МУ Пловдив и тя е проучяала/,та тя казва,че няма нужда дами се вадят зъби,защото има къде да се подредят,имам широка челюст и мъдреците ми са извадении,а ортодонта иска да вади два зъба...

При кого? Ние сега ще обикаляме в Пловдив, но май можем и с апаратче да се оправим, засега сме били на 2 консултации и ни казаха различни неща :/

# 492
Малко повече от седмица съм с брекети на горнат челюст и вече не ги усещам, нямам болки и разранявания в устната кухина. Искам да ви попитам това, че вече нямам никкво напрежение и дискомфорт, означава ли че брекетите работят?

# 493
Може би зъбите ти не са били чак толкова криви.

# 494
И при мен нямаше болка, само ги чувствам изтръпнали, отдавам го на това, че всеки е с различен праг на болка.

Общи условия

Активация на акаунт