Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 544
  • 838
  •   1
Отговори
# 570
Нямам време да изчета всички теми, има ли някой от В.Търново с конкретни впечатления от ортодонт в града?

# 571
Някой ходил ли е на консултация или въобще лечение при орт. Лаура Андреева? Какви са вашите мнения за нея? Бях срещнал един познат, който е ходил при нея и каза, че лечението е скъпо, как протече при вас ? Simple Smile

# 572
  • Варна
Николов, запиши си часове и при четиримата ортоданта, на които си се спрял и сам вземи решение. Тук всеки си препоръчва своя лекар... Аз съм при Дамянова от няколко дни и единствено мога да кажа, че при нея не се чака толкова много за часове... Успех!

# 573
Аз да си побутна питането за ластиците- колко време ги носихте и ма вече подредени зъби ли? Simple Smile

# 574
  • Стара Загора
Аз да си побутна питането за ластиците- колко време ги носихте и ма вече подредени зъби ли? Simple Smile
Това е много индивидуално. Аз ги носих два месеца на неподредени зъби. Няма смисъл от сравняване.

# 575
Дария, пиши откъде си, може да се намери някой с отговор на въпроса ти. Няма да е евтино при всяко положение, но се надявам родителите ти да успеят да заделят средства и някой ден да се усмихваш и ти със самочувствие. Simple Smile

# 576
  • Sofia

Здравей,
аз бях на лечение при нея близо две години и половина - не съм доволна, не успя да ми оправи проблемите. Цената беше около 4200 за метални.
Дъщеря ми я лекува с апаратче, като после проблема със захапката се върна.
А най-дразнещото е, че записват 10 човека за 1 час и се чака с часове понякога.

Не препоръчвам!

Някой ходил ли е на консултация или въобще лечение при орт. Лаура Андреева? Какви са вашите мнения за нея? Бях срещнал един познат, който е ходил при нея и каза, че лечението е скъпо, как протече при вас ? Simple Smile

# 577
Здравейте. Търся мнение за лечение с брекети в България на живеещ в чужбина. Има ли смисъл да се започва лечението в България или и по-удобно да се търси вариант в Лондон. Средно на какво време са прегледите за затягане на брекетите? Моля за вашите съвети от личен опит.

# 578
  • Стара Загора
Аз 5 години се чудих дали Лондон, дали Бг. Не е проблем за доктора да те вижда по- рядко-на 45-60 дни веднъж, обикновено е на 30 дни.Но така си забавяш лечението двойно. Отделно,че при проблем няма да може да се коригира навреме. В централен Лондон съм ходила на консултации и оферта, винаги са ме съветвали ортодонта да ти е локален, няма смисъл да пътувам до центъра, а живеех в Сатън. Ако живееш там, там си ги сложи, ще си спестиш много. Аз реших да изчакам и когато се завърнах в Бг, беше първото нещо,което направих.
Ако си възрастен пациент, ще ти сложат самолигиращи брекети, без затягане. Най- голямата оферта за безцветни самолигиращи ми е била £5000,най-ниската 3700 за метални.

# 579
Благодаря за мнението. Брекетите са за сина ми (21 г.). Той пожела да проуча въпроса в Бг. Ще му кажа да провери за цени и подробности в квартала, в който живее в Лондон. Накрая сам ще вземе решението.

Последна редакция: ср, 06 юни 2018, 16:38 от lavenderrr

# 580
  • Стара Загора
Благодаря за мнението. Брекетите са за сина ми (21 г.). Той пожела да проуча въпроса в Бг. Ще му кажа да провери за цени и подробности в квартала, в който живее в Лондон. Накрая сам ще вземе решението. Така става, когато не ни слуша навремето и "загуби" два комплекта ортодонтски апаратчета в начален училищен курс.

Малко е закъснял, ако беше под 18 щеше да му са безплатни металните брекети. Ако е студент също може да му направят някаква отстъпка. Навсякъде предлагат и план за месечно изплащане.
Тук със сигурност ще ме оборят някои, но аз също имах апаратчета и когато порастнах, нещата коренно се промениха. Мое лично мнение е, че като ще даваш пари за ортодонтско лечение, то нека е след 18 годишна възраст. Разбира се това е погледнато от естетична гледна точка, при някои деца се налага по-ранна намеса.

# 581
Здравейте! Ще се радвам, ако споделите на кой месец от лечението за пръв път ви смениха дъгата?

# 582
След 3 седмици.

# 583
  • На острова
На мен след 6 седмици.

# 584
  • Пловдив
Здравейте! Оказва се,че и на нас няма да ни се разминат брекетите. Дъщеря ми е на 11,от две години лекуваме захапка с апаратче,но зъбите й са криви,челюстта-малка,зъбите растат един върху друг и ще трябва да се наместват. Досега изобщо не съм се интересувала от тази тема и затова разчитам на вас да ми обясните някои неща.
Брекетите ще слагаме есента. Спряли сме се на метални-3600лв ще ни струва лечението за около 2 години. Това е за Пловдив.
Първо искам да попитам кога се появява и има ли болка при лечението? Дъщеря ми е с нулев праг на търпимост и това много ме притеснява.

Другото,което ме вълнува, е след 2 год.,когато ги свалим, няма ли да се върне старото положение,все пак челюстта още е в растеж?

В движение ще имам още много въпроси,а сега се връщам да изчета поне последните две теми.

Общи условия

Активация на акаунт