Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 117 586
  • 838
  •   1
Отговори
# 780
  • Стара Загора
Имам залепени зад зъбите, които са до живот. Безцветните шини поне година. И на двете им казват по един и същ начин.

# 781
Аз нямам залепени и бая се чудя дали няма да започнат да мърдат зъбките - свалиха ми долните в понеделник и вчера ми даде само силиконов ритейнър - само да си спя с него. Другата седмица ми махат горните и ще видим там дали ще се лепи.

# 782
  • Стара Загора
Може и да зависи от това каква е била намесата, аз имам липсващи зъби, извадени зъби, големи разстояния,просто няма как.

# 783
Здравйте,кога започнахте да премахвате кариесите? Днес ми взеха отливка за поставяне на разширителна пластина(апаратче за челюстта) или по скоро за диагностика кое кога и как да направим и така и не се разбрахме дали ще има проблем ако започна лечение на кариеси сега? Ако се наложи да ми сменят някоя пломба дали ще е проблем или просто ще се  наложи да направим нови отпечатъци?

# 784
Аз не смятам, че ще е проблем, ако смениш пломба, все пак си попитай лекуващия лекар. Имах 2 кариеса и 1 смяна на пломба преди да си сложа брекети, но помня, че ги лекувах преди отливките.

# 785
Здравейте,
някои от вас знаят ли какво представляват тези керамични брекети, но с метални капачета? Понеже след 2 седмици ми предстои така дълго чаканото поставяне на брекети, а нещо не мога да си ги представя как изглеждат и нищо не намирам за тях в интернет.
И също така когато на вас ви поставяха брекети наложи ли се да почисвате зъбен камък, защото на мен нищо не ми казаха и аз не знам дали да го направя и изобщо дали се налага.
Благодаря!

# 786
Здравейте,
някои от вас знаят ли какво представляват тези керамични брекети, но с метални капачета? Понеже след 2 седмици ми предстои така дълго чаканото поставяне на брекети, а нещо не мога да си ги представя как изглеждат и нищо не намирам за тях в интернет.
И също така когато на вас ви поставяха брекети наложи ли се да почисвате зъбен камък, защото на мен нищо не ми казаха и аз не знам дали да го направя и изобщо дали се налага.
Благодаря!

Аз ще си слагам такива другата седмица, ако говорим за едни и същи. Самолигиращи, моделът е American Orthodontics Empower clear.

Скрит текст:

На 22.08 ме записаха за почистване на зъбен камък, на 23.08 слагаме брекетите. Казаха ми, че не може в един и същи ден, защото венците кървят след почистването и трябва да изчакаме да се успокоят.

Последна редакция: чт, 16 авг 2018, 14:17 от Dream

# 787
Благодаря ти много, Dream!
A в кой град ще ти ги поставят и кой е лекуващият те ОД?

# 788
Варна, д-р Венелина Парушева Blush

# 789
А цената каква е?

# 790
3500 лв - ако е разсрочено, в началото се плаща половината сума и останалото на вноски. Ако се плати наведнъж има 10% отстъпка.

# 791
Имам дата за евентуално сваляне. Въпросът ми е - сменяемият ретейнър универсален ли е като форма и размер? ОД не ми спомена нищо по-специално. Чудя се, отивам да ми ги свали, и после.... отливка за него, или? Моля за помощ.

# 792
  • Стара Загора
Имам дата за евентуално сваляне. Въпросът ми е - сменяемият ретейнър универсален ли е като форма и размер? ОД не ми спомена нищо по-специално. Чудя се, отивам да ми ги свали, и после.... отливка за него, или? Моля за помощ.
Отливка и за него ти правят.

# 793
Ха, ами кога ще си го получа тогава  Cry

# 794
Получаваш го на следващият ден - седиш си една нощ без ритейнър, което според мен е малко кофти, аз след тази една нощ имах леко мърдане и като си сложих ритейнъра на следващата нощ, малко трудно го набутах и си имах малко болки на сутринта, което си значи, че зъбите са били мръднали и ритейнъра ги е "върнал" доколкото е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт