Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 588
  • 838
  •   1
Отговори
# 495
Само в началото боли. След седмица-две престава и ако не чувствате нищо бих казал, че е добре. При всеки случай брекетите си вършат работата, но зъбите ви ще свикват все повече и повече.

# 496
  • Бургас
Мисля, че няма връзка с това, колко са криви. Моите бяхя мнооого криви, но след поставянето на брекетите нищо не усетих, дори и най-малкото неразположение. След 24 часа се обадих на ОД с въпрос дали всичко е наред, защото изобщо не ме боли... След 2 седмици видях разместването, въпреки липсата на болка.

# 497
  • Варна
То пък оставаше и да боли всеки ден в продължение на 2 години...  Flushed

# 498
Здравейте!
Днес вече съм точно месец с брекети на горна челюст!
Първите 48 часа не можех да дъвча нищо, бяха много чувствителни зъбите ми.
След това се успокоиха и болката спря.
На моменти се връща, но в определени зъби и не е толкова голяма както в първите дни. Понякога усещам някакво пукане, сякаш ще се счупят, но предполагам е от разместването?!

# 499
Здравейте! А някой има ли сложен брекет върху коронка? Чудя се дали би било проблем, дали по-скоро помага или пък пречи при ортодонтско лечение? Благодаря предварително!

# 500
Здравейте! А някой има ли сложен брекет върху коронка? Чудя се дали би било проблем, дали по-скоро помага или пък пречи при ортодонтско лечение? Благодаря предварително!
Аз имам на кътник.

# 501
  • Бургас
Аз имам пръстен на 6ти зъб с коронка.

# 502
И аз съм с коронка, на която след два месеца ще слагат пръстен. Предполагам, че долните брекети ще ме поизтормозят, защото там струпването е доста голямо. Ще ми сложат четири пръстена общо, докато горе съм само с канюли на предпоследните зъби.

# 503
Някой може ли да ми обясни какво точно представлява "турбото", което се слага при стискане със зъби? Thinking

# 504
  • Варна
Току що прочетох, че моят ортодонт, доктор Стоянова е спечелила тази година престижната награда Усмивка на годината за ортодонтски случай Simple Smile До колкото видях в сайта, за този приз се борят стоматолози от цялата страна, което е показателно според мен Simple Smile Радвам се лично, че ми останаха само ретейнърите.

# 505
На някой от вас правили ли са му стрипинг на здрави зъби и има ли лоши последствия?

# 506
  • Варна
Привет, момичета! Вече и аз съм брекетоноска!!! Sunglasses
Ето да зяпате - знам, че ви е интересно... Joy

Вече съм 12 часа по-близо до мечтаната усмивка. Самото слагане не болеше, но се оказа, че ми е останал ОЩЕ зъбен камък дълбоко под венеца, въпреки чистенето миналия петък... Та това супер дълбоко почистване болеше и кървеше. Направиха ми стрипинг преди да ми сложат дъгата. Прави се поетапно, та по-натам ще има още пилене. Засега се появи малко разстояние тук таме, да има на къде да се местят зъбите. Все още никъде нищо не ми драска, само усещам напрежение в зъбите. Най-много в предните, които са и най-криви... Не смея да отхапя нищо, режа си храната на малки парчета и я тикам навътре в устата към последните зъби, че с тях най не ме боли, като дъвча, а и да не ми се събира храна по предните зъби. Grinning Ортодонтката каза да пия нещо студено ако започне да ме боли повече.

Нямам идея как ще си измия зъбите след малко. Смисъл показаха ми как, но сигурно ще се мъча половин час... Grinning

# 507
Здравейте ! От скоро и аз реших че трябва да сложа брекети , четох много по форумите . Някой може ли да ми даде актуална информация за др. Катя Керанова в Шумен ? Има много добри отзиви за нея а цените които виждам ми звучат нереално ниски .
За метални - 800 лв.
За метални + бели само на предните горни 6 зъба - 1000 лв.
Моля ако някой скоро си е слагал при нея да сподели мнение .

# 508
Предполагам цените са за 1 челюст?

# 509
Вече повече от две седмици съм с брекети само горе, притеснявах се за хигиената; но мога да кажа, че в момента е определено по-добра от преди. Все още не забелязвам някакво разместване на зъбите.

Общи условия

Активация на акаунт