Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 573
  • 838
  •   1
Отговори
# 525
Аз платих 70 лв за план за лечение, не съм плащала за преглед, 50 лв за двете снимки. Цената на брекетите е 2500, като всеки месец се заплаща по десет лв за челюст, отделно ретейнърите са около 300

# 526
Някой може ли да сподели впечатления от ортодонт в Бургас и цени на челюст , защото аз имам нужда от брекети само на едната челюст

# 527
  • Бургас
Аз ходя при д-р Игнатова. Много съм доволна, но лечението не е приключило още... Цените са много добри, но ги определя индивидуално, според случая.

# 528
  • София
Аз платих 70 лв за план за лечение, не съм плащала за преглед, 50 лв за двете снимки. Цената на брекетите е 2500, като всеки месец се заплаща по десет лв за челюст, отделно ретейнърите са около 300
Забравих да спомена, че при Атанасова в цената влизат и ритейнърите.
Drobby за Моллови нямам информация.

# 529
  • София
2 месеца след започване на носене на ластици усещахте ли все още дискомфорт?
Аз все още усещам едно неприятно стягане,придърпване и като ги сваля ми е рай Sad
Усещам и болка горе в 6ти зъб вляво,дали не е кариес не знам.Храня се основно на дясната страна.
Скоро съм на преглед и ще попитам.

# 530
Здравейте.Нормално ли е  по няколко дни в месеца да усещам напрежение в горната челюст от брекетите?Не ме боли а все едно някой ми ги натиска.Днес съм пак така.

# 531
Даяна, сигурна ли си, че ги носиш колкото е нужно? По принцип е нормално, зависи за какво носиш ластици.

Теодора, да, нормално е.

# 532
  • София
Казаха ми да се опитам по 12 часа да ги нося през деня и да спя с тях.
Нося ги около 10-12 часа.Нося ластици от 4ти месец на лечението,заради дълбока захапка(3ти горе с 6ти долу ми е схемата засега)Днес не усещам дърпане,но понякога ми е дискомфортно.
Доста стискам зъби през нощта,откакто съм с брекети,сякаш преди не го правех.

# 533
Аз имам един въпрос. Племенничката ми има разстояние между предните два зъба и иска да носи брекети. Ще помогнат ли разстоянието да изчезне? Или това разстояние се коригира по друг начин?

# 534
Здравейте. Включвам се за първи път в темата. От години се каня да си сложа някакъв вид брекети. Искаше ми се да са от типа "Invisalign". Има ли някой опит с такива ? Имат ли ефект или за най-сигурно си трябват същински брекети ? Аз имам малко място и реално единият ми преден зъб е леко напред. Тоест корекцията би трябвало да е малка или поне на мен така ми изглежда. Откакто ми излезнаха постоянните зъби до 18 годишна не съм имала проблем. При излизането на мъдреците ми се размести горния ред отпред. Извадила съм 3 мъдреца, само отдолу един ми е останал, но на долен ред нямам проблем. Ортодонтка ми е казвала, че заради мъдреците, а и попринцип имам малка челюст и няма място особено за мъдреци. Така и се случи за жалост. Имате ли идея дали е нужно в такъв случай да се носят метални брекети или може и с по-щадящи варианти като тези силиконовите ?

# 535
  • Варна
Аз имам един въпрос. Племенничката ми има разстояние между предните два зъба и иска да носи брекети. Ще помогнат ли разстоянието да изчезне? Или това разстояние се коригира по друг начин?
На колко годиние е ?

# 536
На колко годиние е ?

16 Simple Smile

# 537
  • Варна
На колко годиние е ?

16 Simple Smile
С брекети може да се коригират разстояния м/у зъбите. Направете консултация с ортодонт, за да може да ви каже има ли проблем със захапката. Ако захапката е ок и проблема е само разстоянието м/у двата предни зъба, това разстояние може да се коригира с бондинг или фасети.

# 538
Момичетаа, пращя от щастие и бързам да ви се похваля! Нова година, нова темичка, ново и прекрасно начало за мен! Днес бях при д-р Бъчваров на втори преглед и след анализ на снимките и отпечатъците ми каза, че може да ми нареди зъбите без да вадим тези 4 зъба, които се падат след кучешките! Relieved Relieved Relieved Relieved А аз имам да вадя 4 мъдреца със сигурност (и поради здравословни причини, и поради липса на място да избият). Изключително подробно ми обясни всичко, отговори ми на безброй многото въпроси и даже нищо не платих за консултацията. То реално преглед нямаше, само дискусия. Предложи ми системата деймън (вариант керамични за 5500 лв и метални за 5000 лв) с която срокът е 1.5 години или сапфирени със срок 2 години на цена 5000 лв. С Деймън имало по-малко триене, по-лесно придвижване на зъбите. Но аз метални не искам, така че се колебая между останалите 2 варианта. Сапфирените ме привличат с малко по-ниската си цена и факта, че са още по-невидими от керамичните. Срокът при тях също ме устройва и май клоня към тях. Но още не съм решила. Има време.
Първата ми задача е да се разделя с мъдреците. Той ми даде координати на д-р Папанчев. Ще отида при него, както и при хирурга Едрев. Ще видя какви цени и какви варианти за упойки и ред на вадене ще ми предложат и ще избера. После трябва да мине месец, да заздравеят раните ИИИ ще съм готова за слагане на брекети. Като знам, че ще се размина с вадене само на мъдреците, с кеф ще отида да ми ги махнат. Joy

Пък оная Стефанова, дето ми даде срок минимум 2,5 години и ме увери, че съм била случай като по учебник и няма никакъв начин да ми оправи зъбите без да се извадят тези след кучешките (т.е. с мъдреците общо 8 зъба) и то без да ми вземе отпечатъци... да си гледа работата! Само дето платих 60 лв за преглед при нея.

Между другото имам час за четвъртък при Янева и се чудя дали да отида и при нея, ей така, да видя какво ще ми каже. Въпреки, че ма вече съм взела решение. Simple Smile

Диди, взела си правилно решение да не вадиш зъби. Аз се лекувах при Стефанова, тя ме убеди че трябва да се извадят два зъба и безкрайно много съжалявам, че съм го направила.
Момичета не вадете зъби! След това ще имате правилно подредени, но усмивката ви ще хлътне навътре като на бабичка!
Сега търся начин да коригирам и да сложа импланти на мястото на извадените, но това ще ми коства още 2 год и кой знае колко други неща... Ако някой е минал по този път моля да сподели.

# 539
Здравейте,аз също съм с брекети- сапфирени брекети.Нося ги вече 2 години  и съм почти на финала-може би още половин година.Много съм доволна,свикнах много бързо с тях,ям почти всичко,но избягвам ядки и много твърди храни,за да не счупя някой ,тъй като сапфирените не се лепят повторно.С хигиената почти се спрявам- мия зъбите си след всяка храна и използвам орален душ, с конец не можах да свикна.Определено захапката ми се оправи,зъбите ми почти се подредиха.Но мисля когато махна брекетите да си поставя и фасети.

Общи условия

Активация на акаунт