Брекети – къде, какви, за колко? -тема 10

• 118 568
  • 838
  •   1
Отговори
# 540
  • Down south
Здравейте. Включвам се за първи път в темата. От години се каня да си сложа някакъв вид брекети. Искаше ми се да са от типа "Invisalign". Има ли някой опит с такива ? Имат ли ефект или за най-сигурно си трябват същински брекети ? Аз имам малко място и реално единият ми преден зъб е леко напред. Тоест корекцията би трябвало да е малка или поне на мен така ми изглежда. Откакто ми излезнаха постоянните зъби до 18 годишна не съм имала проблем. При излизането на мъдреците ми се размести горния ред отпред. Извадила съм 3 мъдреца, само отдолу един ми е останал, но на долен ред нямам проблем. Ортодонтка ми е казвала, че заради мъдреците, а и попринцип имам малка челюст и няма място особено за мъдреци. Така и се случи за жалост. Имате ли идея дали е нужно в такъв случай да се носят метални брекети или може и с по-щадящи варианти като тези силиконовите ?
Дъщеря ми носи Invisalign известно време. Нейният случай беше сравнително лек и отне 10 Invisalign Aligners или 20 седмици. Сега носи Retainers, спи с тях и ако не иска зъбите да се върнат обратно, трябва винаги да спи с тях. На 17 е.

Има няколко варианта на Invisalign, кратък (май беше 5 Aligners) , среден, по-среден и дълъг  Crazy и взависимост от това варира и цената.

# 541
  • Варна
Диди, взела си правилно решение да не вадиш зъби. Аз се лекувах при Стефанова, тя ме убеди че трябва да се извадят два зъба и безкрайно много съжалявам, че съм го направила.
Момичета не вадете зъби! След това ще имате правилно подредени, но усмивката ви ще хлътне навътре като на бабичка!
Сега търся начин да коригирам и да сложа импланти на мястото на извадените, но това ще ми коства още 2 год и кой знае колко други неща... Ако някой е минал по този път моля да сподели.

Бях попаднала на клипче в ютуб (даже ако не се лъжа, имаше линк в по-старите теми) с интервю на ортодонти в чужбина, които на дълго и на широко обясняваха как ваденето на предкътници променя цялото лице - издължава се и хлътва, долната челюст и устна се прибират навътре и като цяло резултатът никак не е приятен. Имаше доста примери. Общо взето разбрах, че това е остарял метод и в съвременната практика се избягва всячески.

# 542
  • София
Здравейте,аз също съм с брекети- сапфирени брекети.Нося ги вече 2 години  и съм почти на финала-може би още половин година.Много съм доволна,свикнах много бързо с тях,ям почти всичко,но избягвам ядки и много твърди храни,за да не счупя някой ,тъй като сапфирените не се лепят повторно.С хигиената почти се спрявам- мия зъбите си след всяка храна и използвам орален душ, с конец не можах да свикна.Определено захапката ми се оправи,зъбите ми почти се подредиха.Но мисля когато махна брекетите да си поставя и фасети.
И аз съм със сапфирени.Лепят се. Peaceна мен скоро ми се разлепи и ми го залепиха.Аз също оправям доста дълбока захапка,разширявам челюст и подреждам зъбки.
А защо мислиш за фасети след това??Питам, понеже и аз се чудя за тях,искам перфектни зъби.Но ще реша като сваля брекетите и след като ми избелят зъбките.

# 543
Даяна, нормално е да ти стягат все още, все пак не ги носиш непрекъснато (24 часа).

А аз да питам, нали се сещате, че за да е правилна една захапка, трябва поне горната и долната челюст да съвпадат (съвсем центъра на горната и центъра на долната)? Дано ме разбрахте.
При мен през повечето време си е добре, всичко е центрирано, но мога да си мърдам зъбите по малко и в двете посоки, това нормално ли е? Според мен не трябва да мога да го правя, все пак ако стоя така сигурно ще свикна и ще променя малко захапката си.

# 544
Момичета, моля за съвет и евентуално насоки.

Дребният е на 7 г., долу е сменил 4 зъба, горе 2. Долните растат кривички, за горните не мога да преценя. Дали е време за консултация с ортодонт и да ме насочите към някой в източната част на София?  Praynig

# 545
Момичета, моля за съвет и евентуално насоки.

Дребният е на 7 г., долу е сменил 4 зъба, горе 2. Долните растат кривички, за горните не мога да преценя. Дали е време за консултация с ортодонт и да ме насочите към някой в източната част на София?  Praynig
Време е за консултация, щом растат криви. Моето дете е на 7 и половина, беше с апаратче за разширяване на челюстта, в момента е със сегментни брекети на горна челюст. Резултатите са впечатляващи! Вземете мерки навреме, за да избегнете усложнения и дълго лечение!
Мога да дам препоръки за Варна, за София друг да пише;)

# 546
Здравейте,бихте ли ми препоръчали добър ортодонт за консултация в София, по възможност нещо в или около Манастирски ливади..

# 547
Диди, взела си правилно решение да не вадиш зъби. Аз се лекувах при Стефанова, тя ме убеди че трябва да се извадят два зъба и безкрайно много съжалявам, че съм го направила.
Момичета не вадете зъби! След това ще имате правилно подредени, но усмивката ви ще хлътне навътре като на бабичка!
Сега търся начин да коригирам и да сложа импланти на мястото на извадените, но това ще ми коства още 2 год и кой знае колко други неща... Ако някой е минал по този път моля да сподели.

Бях попаднала на клипче в ютуб (даже ако не се лъжа, имаше линк в по-старите теми) с интервю на ортодонти в чужбина, които на дълго и на широко обясняваха как ваденето на предкътници променя цялото лице - издължава се и хлътва, долната челюст и устна се прибират навътре и като цяло резултатът никак не е приятен. Имаше доста примери. Общо взето разбрах, че това е остарял метод и в съвременната практика се избягва всячески.

Абсолютно вярно! Аз съм пример за такова лечение с удължаване на лицето и прибиране навътре на устни и усмивка. Ужасно съжалявам, че тогава не се поинтересувах повече. Бях прочела добри отзиви за Стефанова и просто й се доверих. Спомням си деня преди да започна лечението, в който я питах дали ще има промяна в устните ми заради ваденето на зъби и тя беше категорична, че нищо няма да се промени. Сега съжалявам, че изгубих прекрасната усмивка, която имах. Проблема ми изобщо не беше сериозен. Дано други, които четат това не допускат тази грешка Simple Smile

# 548
  • Стара Загора
Ще ви помоля да не правите такива обощени изказвания за ваденето на зъби. Заради липсата на 4 постоянни зъба, сега имам скули , а не онова топчесто лице. Всичко зависи от индивидуалния подход  , ако не е правилен, то става лошооо.
Изобщо ваденето не е остарял метод, въпросът е дали е подходящ метод. Моля не подвеждайте с крайни изказвания!

# 549
A Invisalign  се носят и през деня така ли ?
Retainers какво имате предвид винаги ? Колко време след махането на инвизалайн ?

Здравейте. Включвам се за първи път в темата. От години се каня да си сложа някакъв вид брекети. Искаше ми се да са от типа "Invisalign". Има ли някой опит с такива ? Имат ли ефект или за най-сигурно си трябват същински брекети ? Аз имам малко място и реално единият ми преден зъб е леко напред. Тоест корекцията би трябвало да е малка или поне на мен така ми изглежда. Откакто ми излезнаха постоянните зъби до 18 годишна не съм имала проблем. При излизането на мъдреците ми се размести горния ред отпред. Извадила съм 3 мъдреца, само отдолу един ми е останал, но на долен ред нямам проблем. Ортодонтка ми е казвала, че заради мъдреците, а и попринцип имам малка челюст и няма място особено за мъдреци. Така и се случи за жалост. Имате ли идея дали е нужно в такъв случай да се носят метални брекети или може и с по-щадящи варианти като тези силиконовите ?
Дъщеря ми носи Invisalign известно време. Нейният случай беше сравнително лек и отне 10 Invisalign Aligners или 20 седмици. Сега носи Retainers, спи с тях и ако не иска зъбите да се върнат обратно, трябва винаги да спи с тях. На 17 е.

Има няколко варианта на Invisalign, кратък (май беше 5 Aligners) , среден, по-среден и дълъг  Crazy и взависимост от това варира и цената.

# 550
  • Down south
Invisalign се носят от 22 до 24 часа дневно. Свалят се, за да се храниш. След приключване на лечението се носят ритейнерите само през нощта.

Да добавя, трябва желязна дисциплина, защото когато се сменят алайнерите, усещането е стягащо зле и непрекъснато трябваше да проверявам, дали не ги сваля. Но тя знаеше, че ако не ги носи, нещата няма да се променят.
Аз съм доволна от резултатите, сега остава и тя да е постоянна с ритейнерите.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 20:01 от Daylily

# 551
  • Варна
Ще ви помоля да не правите такива обощени изказвания за ваденето на зъби. Заради липсата на 4 постоянни зъба, сега имам скули , а не онова топчесто лице. Всичко зависи от индивидуалния подход  , ако не е правилен, то става лошооо.
Изобщо ваденето не е остарял метод, въпросът е дали е подходящ метод. Моля не подвеждайте с крайни изказвания!

Това, че при вас са се появили скули само доказва верността на написаното от мен. Факт е, че промяна има. При вас явно е бил желан ефект.

Не виждам кое е крайно изказване, хубаво е да се знаят тези неща предварително и всеки да си прави сметката какво лице има и иска ли да го променя.

https://www.youtube.com/watch?v=7g2xKDwsmdg

# 552
  • Стара Загора
Крайно изказване е Момичета не си вадете зъби! Ако бях учила ортодонтия, може би щях да предвидя резултата, но уви. Всеки си прави сметката за хубава усмивка и промяна за добро.
Не отричайте цял един подход, само защото при вас не е бил правилния.
Просто ви помолих да не агитирате, а само да споделяте мнение, всеки разумен човек ще си прави изводите после.

# 553

Самата вие потвърждавате, че има промяна в лицето. Нека хората са наясно с това. А дали повече се харесвате е друг въпрос. Аз лично харесвам естествено закръгленото си лице и изобщо не съм искала да се удължава, а за скули да не говорим.
Те хората и ребра си вадят за по-тънка талия! Но тук става въпрос за това, че ваденето на зъби води до промяна на лицето при всички положения. В моя случай и неудобна захапка.

# 554
  • Стара Загора
Ами именно,да ползвам вашите думи, вие нямате проблем с ваденето на зъби, а имате проблем със захапката, която е част от ортодонтското лечение. Аз затова се харесвам, носих ластици и избегнах хлътването. Търсете си добри ортодонти и не правете компромис със цената, няма безплатно в тоя живот.

Общи условия

Активация на акаунт