Против акне/пъпки по лицето 7

• 94 701
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
И аз много си пипам лицето през деня и все си казвам повече няма, но го правя особено ако съм под напрежение. Под пипане имам предвид и чоплене, което е още по-неприятно.

# 121
  • София
И аз съм така с пипането и чопленето, за ужас на козметичката ми. И за мой ужас де, като си стоя после с белези няколко седмици... мисля, че точно неистовата нужда от чоплене и стискане е най-големия проблем на повечето хора с акне. Просто бързо става вреден навик, който много трудно се изкоренява.

# 122
  • Бургас
Йо, първото прилича на онея лампи за печене на нокти. Bowtie
Вторият линк не се отваря, може би е това:
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1lAJmQpXXXXcRXVXXq6xXFXXXM/High-Fr … n.jpg_640x640.jpg

Това е дарсонвал (козметиците го използват след почистване на лице). Имам такъв, върши работа, но трябва да се използва по скоро като съпътстваща грижа, а не като основна.

# 123
  • София
^ И аз имам дарсонвал отскоро, ама не съм забелязала някаква промяна още. Но всеобщото мнение е че помага на кожата, така че си наблюдавам с интерес лицето за някакъв видим ефект. Thinking

# 124
  • Бургас
Той ефекта няма да е много видим, ако трябва да съпоставиш преди/след. При мен специално по-труднозарастващите пъпки ми минават по-лесно с него.

# 125
Ето, знаех си, че това чудо си има някакво име Grin

VIP благодаря, точно това е уреда.

Моята козметичка ме минава с него след почистване и наистина не знам дали има ефект защото го използвам реално веднъж в месеца, но тя казва, че помага за заздравяване на пъпките и предотвратяване на инфекции защото унищожава бактериите.

Някой беше споменал за сутрешното омазняване на кожата... мисля, че е напълно нормално.

Момичета, използвали ли сте от тези оцветените слънцезащитни кремове? Като ББ кремове, но с фактор. Много ме притеснява дали тези оцветители запушват порите. В момента използвам един такъв крем от мостра и ми харесва, по-малко е мазен от сегашния ми (Estee Lauder) и ми допада.

И последният ъпдейт при мен е, че си купих крем с витамин Ц, с който смятам да се намажа сега. Някой използвал ли е подобни кремове/серуми в комбинация с БП например? Някакви съвети?

# 126
  • Бургас
И последният ъпдейт при мен е, че си купих крем с витамин Ц, с който смятам да се намажа сега. Някой използвал ли е подобни кремове/серуми в комбинация с БП например? Някакви съвети?

Аз съм ползвала ето този
https://www.iherb.com/pr/Andalou-Naturals-Renewal-Cream-Probioti … fl-oz-12-ml/63094
Доволна съм. Малко ми избели лицето. Даже наскоро пак си поръчах.

# 127
  • Варна
Flash,

А с какво почиствате лицето на дъщеря ти? Изобщо какви продукти ползвате в момента?

Ако нищо няма ефект, или продуктите не са правилни, или може би е нещо вътрешно. Може да поискате направление от личния лекар, да ви насочи към специалист.

Ползва само Ла Рош Ефаклар Измиващ Гел за Мазна и Чувствителна Кожа и едно кремче, на Avene. Нищо друго втори месец. В скрина си има една торбичка с ползвани, почвани и нехаресани тубички. Слънцезащитен харесва този на Ла Рош. Лятото лицето и изгоря зверски, намазала се с Диферин и излязла цял ден навън. Лекувахме я с Дефламол, наистина беше страшно. От тогава не пропуска слънцезащитен крем.

Днес и взех мостри на Noreva Exfoliac Крем за лице 6 в 1 за проблемна кожа, от това имаха. Обеща ми да маже с него вечер един месец, да видим ще има ли някакъв ефект.
Yunie,  ти какво ползваш?

# 128
Аз в крайна сметка се спрях на измиващ гел на Биодерма от зелената серия и смятам да гоползвам само вечер. Тази сутрин обаче се събудих с нови 2 подкожни пъпки, което е ужасно. Мислех, че е от овулацията, но те си излизат вече от близо седмица и не знам на какво може да се дължи.

# 129
  • София
Flash, аз използвам повечко продукти, главно тъй като нося грим през деня и трябва добре да го изчиствам вечер.

Основно почиствам така:
1. Почистване с масло (ползвам на марката The Saem в момента, но масло от ший, кокосово или бадемово ми е вършело същата работа)
2. Почистване с измивния гел на Himalaya (Neem Face Wash)
3. COSRX SALICYLIC ACID почистващ cleanser (не всеки ден)
4. Розова вода

Към тези стъпки понякога добавям масло накрая (в момента ползвам на alverde от ДМ), понякога смесено с масло от чаено дърво, и алое вера гел ако лицето ми е по-чувствително. Чат-пат използвам гел Акне стоп на Здраве в момента, които ми харесва като консистенция и попивателност, но лично на мен явно не ми е особено нужен. Ако се появи нова пъпчица и слагам крем Здраве с цинк или имекс (тетрациклин), последното по препоръка на козметичката.

Използвам и маски за лице. Имам с активен въглен и глина -- тези съставки, както и хумата, са добри за акне и мазна кожа. Правя и домашни чат-пат, любимата ми е с мая и кисело мляко. Мед и сода бикарбонат също, но тя не трябва да се прави често (содата перфектно зачиства акне, така се изчистих преди години от акнето, но е много агресивна за кожата). От маска с мед + сяра на прах също съм доволна.

Моя съвет е да пробвате малко повече продукти. За много хора почистването с масло преди всичко друго дава добри резултати. Ако не, останете с измиващия гел на Ла рош и след това използвайте серум с чаено дърво, или направо вземете масло от чаено дърво от аптеката и сложете няколко капки в розовата вода (много малко количество, маслото от чаено дърво е силно). Ако и е много сухо (на мен лично Ла рош би ми изсушавал леко, освен ако не съм ползвала почистващо олио/масло преди това -- ако ползвате едва ли ще имате особена сухота и опъване със следващите продукти) сложете и малко глицерол в розовата вода (от аптеката се купува за левче).

За кремовете не знам, аз лично не ги харесвам много тъй като допълнително ми запушват порите и каквото съм ползвала не е имало особен ефект.

Пробвайте домашни маски 1-2 пъти на седмица. Чаена лъжичка сода бикарбонат смесена с малко мед за 10 минутки (може и активен въглен), после се маха с вода нежно, без агресивно търкане (содата ще ексфолира кожата достатъчно, и няма да ви трябва да взимате допълнително ексфолиант) и после наплискване с розова вода (+чаено дърво и глицерол).

Козметичката ми е фен на пиенето на сяра (MSM) за изчистване на акне, ако имате желание за хапченца. Проколаген на AboPharma може да е добра опция, въпреки че не съм го пила дълго време. Съдържа сяра, витамин С, някакъв бамбуков екстракт и витамин Е. Ако не сяра, витамин С все пак е добра идея за прием.

Скоро четох проучвания че сярата има благоприятно влияние и при стомашни проблеми, така че може би ще възобновя пиенето на Проколагена.

smiley_flower, ползвала съм доста неща на Биодерма.... мицеларната им вода е най-добрата която съм пробвала, но другите им продукти са малко "все тая". Не ти ли опъва леко лицето след измиващия гел?

# 130
Измих се с него само вчера вечерта, не усетих опъване на кожата. След това сложих хидратиращ крем и върху пъпките Акне Аут. И аз отскоро през деня се гримирам, защото все повече пъпки излизат и не мога да се гледам.
За гела ще имам отзиви, като мине малко време.

# 131
Споделям този линк За добри почистващи гелове ]

От известно време следя този блог , доста полезен е !

# 132
Днес си взех и матиращия крем и крем против акне от зелената серия на Биодерма. Реших да ги пробвам, освен гела, който си взех вчера от същата серия. Подариха ми мицеларна вода към тях и смятам да ползвам само тях известно време. Матиращият крем е доста хвален, надявам се и аз да се похваля, тъй като кожата ми лъсва през деня много бързо, въпреки сутрешбите грижи. А крема против акне ще ползвам само вечер. Ще пиша отзиви

# 133
Кремчето е много хубаво, ползвала съм го няколко пъти и винаги съм оставала доволна.
За гела, само че не мога да кажа същото

# 134
Здравейте,
Пиша ви във връзка със зелената серия на Биодерма. От няколко дни я ползвам и засега съм меко казано очарована. Измивният гел е страхотен, не ми изсушава кожата и почиства много добре. За пръв път си уцелих матиращ крем, който нанасям сутрин след хидратиращ крем (на друга марка). Вечер нанасям кремът против акне пак на Биодерма, който ми щипе първите 5-10 минути на местата с пъпки, които са видимо завехнали и поизбледнели. Бях ви казала, че ми се появяват и подкожни пъпки, които се скриха много бързо след няклкото дни мазане. Надявам се ефектът да е дългосрочен, смятам засега да ползвам само техните продукти. Имам и мицеларната вода, но все още не съм я пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт