Против акне/пъпки по лицето 7

• 93 634
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Добър козметик, който ползва качествена козметика и никакъв фон дьо тен. Повечето тийнейджърки така си крият пъпките, а той всъщност влошава състоянието на кожата.

# 541
Глупости, моя близка точно от козметик пипна бактерии и години наред се мъчи така. Сега е излекувана, но белезите стоят и никакви пилинги и терапии не ги махат. Определено издледвайте за бактерии!

# 542
  • Наблизо
Бактерии и хормони.Моя приятелка с ужасно акне го намали с противозачатъчни.

# 543
Бактерии и хормони.Моя приятелка с ужасно акне го намали с противозачатъчни.
А моя близка си наорави Имупро изследвания за алеегии от храни тип Б и каза, че само това я е спасило от дългогодишно сериозно акне.
С този пост се записвам да ви следя, защото имам проблем с акне на зряла възраст:(

# 544
  • София
И при мен стана напечено с пъпките. Започвам да подозирам сериозно захарта, а не бактериите. Последните месеци се отпуснах и често ядях нещо сладко и резултатът са пъпки. Туширам ги с БП и по-бързо изгарят, но не трябва да ги има. Спирам отново захарта за неограничен период от време, и без това ми вреди и на нивата на кръвна захар.

# 545
Добре е да се приема вътрешно и Пантенол капсули. Освен при косопад, оказват благотворно влияние и на кожата, тъй като пантенолът регенерира клетките. Трудно се намират в аптеките обаче, не знам защо..

# 546
И аз лекувах акнето с противозачатъчни 3 години, но половин година след като ги спрях всичко се върна наново. Така че няма смисъл да се товари излишно организма с хормони.
Аз от 1 месец вече ползвам Зинерит+избелващ крем и при мен има голям ефект засега. Вмомента нямам нито една подкожна пъпка, всичко се сви и изчезна. Отвреме навреме се мъчат да се покажат някои нови подкожни, но бързо се свиват и те. Само леки петна ми останаха, но не от онези лилаво-кафяви пигментации и с фон дьо тен всичко се скрива. За съжаление ми останаха 2-3 много малки дупчици по едната буза, не се виждат почти, но се чудя докато е време мога ли да ги туширам някак преди да се разширят, или няма да се свият.  newsm78

# 547
какъв избелващ крем използваш?
на мен с годините сякаш акнето се влошава, вместо да минава.. особено преди цикъл ми излизат по 3-4 подкожни пъпки основно по брадичката и петната от тях не се махат с месеци.. Sad

# 548
Глупости, моя близка точно от козметик пипна бактерии и години наред се мъчи така. Сега е излекувана, но белезите стоят и никакви пилинги и терапии не ги махат. Определено издледвайте за бактерии!

На какъв ли козметик е ходила? От години се използват материали за еднократна употреба. И съм много далеч от професията "козметик", да не каже някой, че правя реклама.

А колкото до захарта - дъщеря ми твърди, че от сладкото й излизат пъпки.

# 549
какъв избелващ крем използваш?
на мен с годините сякаш акнето се влошава, вместо да минава.. особено преди цикъл ми излизат по 3-4 подкожни пъпки основно по брадичката и петната от тях не се махат с месеци.. Sad

Избелващ крем Пали - Pally. Трудно се намира и струва около 2лв, малко ми беше съмнителен, но определено имам ефект от него. Имам петна, но са значително по-бледи. В листовката пише, че помага и при акне. Не искам да правя реклама, защото всяка кожа е много различна, но при мен от тази комбинация със Зинерит има подобрение за пръв път от месеци. Дано не е временен ефект!

# 550
Този Pally има ли ги още!!:)
Като ученичка го ползвах много, но не съм го мяркала десетилетия.

# 551
Няколко големи пъпки, червени и надигнати си стоят така вече дни наред, което е много странно. Има ли нещо, което мога да купя, да се слага само върху пъпките в такъв случай и да ги накара да избият, а не да ги изсушава?

# 552

На какъв ли козметик е ходила? От години се използват материали за еднократна употреба. И съм много далеч от професията "козметик", да не каже някой, че правя реклама.

А колкото до захарта - дъщеря ми твърди, че от сладкото й излизат пъпки.

Ползват се такива материали, но това не значи че не може да хванеш нещо.. Аз съм жив пример как от козметик си докарах инфекция и лежах в болница в инфекциозно отделение 5 дни заради това. Козметичката ми беше пуснала кръв и така ми беше предала инфекцията. И оттогава не посещавам такива места. Предпочитам сама да си почиствам лицето. Simple Smile

# 553
Няколко големи пъпки, червени и надигнати си стоят така вече дни наред, което е много странно. Има ли нещо, което мога да купя, да се слага само върху пъпките в такъв случай и да ги накара да избият, а не да ги изсушава?
Ихтиол .На мен ми е помагало.

# 554
А, момичета, никакви козметички! На мен веднъж толкова ми "изнасилиха" лицето, че после повече от месец ми се белеше ужасно и ми излезнаха още повече пъпки... На какъв лекар се ходи за тези изследвания на бактериите? За хормонални предполагам първо през личната лекарка се минава.

Общи условия

Активация на акаунт