Против акне/пъпки по лицето 7

• 93 627
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Хора,не пиите противозачатъчни...от тях се докарва рак на гърдата

# 556
В кое медицинско изследване/проучване го пише това? Такова генерализиране, не само че не помага, ами е и вредно.

# 557
  • Бургас
Пише, че повишава риска значително.

# 558
Не съм фен на противозачатъчните, но така генерално да се каже, че предизвикват рак на гърдата е тотално невярно.
Има най-различни видове противозачатъчни приемащи се поради различни причини и за различен срок от време от различни възрастови групи. Изобщо въпросът е доста комплексен.
Има лекари, които са компетентни и трябва да се консултира с тях при въпроси и съмнения.

# 559
  • Sredets/Burgas
Специално бях търсила информация по тази тема за противозачатъчните...
Вече не си спомням къде четох едно интервю с някакъв доцент,
и й бяха задали въпрос - "Колко дълго могат да се приемат?".
Тя отговори, че съвременните хормонални лекарства са вече изключително пречистени,
ниско дозирани и при нужда могат да се пият и до менопауза...
Относно рака на гърдата... В по-голям риск са жени, които в семейството вече имат такива случаи.
Пушачките над 35 година също са рискова група, заради високия процент вероятност за развитие на тромбоза.

# 560
Някаква идея къде се правят изследвания за бактерии и какви лекари предписват противозачатъчни?Гледах че другата седмица в седмица на акнето и дерматолозите правят безплатни прегледи.

# 561
Пак ще се повторя, но от личен опит казвам, че няма смисъл да се пият ако е само заради акнето. После всичко се връща наново.

# 562
  • Бургас
Някаква идея къде се правят изследвания за бактерии и какви лекари предписват противозачатъчни?Гледах че другата седмица в седмица на акнето и дерматолозите правят безплатни прегледи.

Противозачатъчните се изписват от гинеколог.
Относно изследването на бактерии може при кожен лекар или сама да си вземеш пробата. На мен са ми правили, нищо не се изолира, т.е. нищо не откриха.

# 563
  • София
Не искам на никой да навреда с коментара си за противозачатъчните.Този извод си правя от моя личен опит. Няколко години ги пих,прекъсвах,пак пих.. Докато ги приемах се чистеше лицето,после наново се появяваха. От четири години съм с хормонален тумор на гърдата.От тогава пак съм на хормонална терапия,която ми води до изкуствена менопауза..На 38 год. И според мен всичкото това си го докарах сама..заради пустите му пъпки.

# 564
Препоръчайте ми някакъв крем против ситни пъпчици или за тези пъпки, който ни излизат онези дни от месеца със суха кожа съм. Пробвах със судокрем доста време, но не видях ефект. Confused

Последна редакция: ср, 03 окт 2018, 22:42 от Alexa23

# 565
Не искам на никой да навреда с коментара си за противозачатъчните.Този извод си правя от моя личен опит. Няколко години ги пих,прекъсвах,пак пих.. Докато ги приемах се чистеше лицето,после наново се появяваха. От четири години съм с хормонален тумор на гърдата.От тогава пак съм на хормонална терапия,която ми води до изкуствена менопауза..На 38 год. И според мен всичкото това си го докарах сама..заради пустите му пъпки.
Много съжалявам, че се е случило така при теб. Ще приключиш ли скоро терапията? Пожелавам ти в най-скоро време да си здрава и спокойна. Heart

# 566
  • София
Благодаря. Ми няма да я приключа скоро,поне5 год трябвало да продължи. За акне,вчера една дерматология ми предложи този продукт
https://apteka.framar.bg/30041699/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B0%D1%82 … -30-%D0%B3%D1%80-

# 567
  • Бургас
Препоръчайте ми някакъв крем против ситни пъпчици или за тези пъпки, който ни излизат онези дни от месеца със суха кожа съм. Пробвах със судокрем доста време, но не видях ефект. Confused

Судокрем е много тежък и мазен крем и изобщо не се препоръчва при акне. Освен цинка, който дори не е в чак толкова голма концентрация друго няма полезно за акне в него.
Аз за тези ситните бих ползвала БП в ниска концентрация (например3%) или Здраве акне, но този локалния, който е 15мл.

# 568
  • София
За няколко излязли пъпки аз използвам тази цинкова пастичка на юриаж и на сутринта са доста завехнали. Разбира се, при подкожна или по-голяма се налага да го правя няколко вечери поред. Според мен това е подходящо ако не искате някакви тежки медикаменти, кремове или акне аут, което пък много изсушава. За ситни пъпчици и бели точки не знам дали много ще подейства, защото честно казано според мен те е най-добре да се почистят или поне при мен само така се махат.

# 569
Здравейте момичета
От неделя съм с обрив по лицето след ползване на крем с бензоил пероксид...
Пия медрол,мажа се с фенистил-това ми дадоха в аптеката.Аз отделно си взех крем с невен и си забърках масло от макадамия с масло от чаено дърво.
Пооправих се малко,не съм чак толкова червена както бях,по-скоро розова.
Назад четох,че някой от вас също са имали проблеми с този крем и бих искала да попитам след колко време ви се оправи лицето,знам,че при всеки е различно,но все пак.И ако има нещо,което ви е помогнало,ще се радвам да споделите.
Хубав ден Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт