Против акне/пъпки по лицето 7

• 93 612
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Какъв крем си изпозвала, коя марка?
Обрива със пъпчици ли е или просто лицето е зачервено.

# 571
Здравейте момичета
От неделя съм с обрив по лицето след ползване на крем с бензоил пероксид...
Пия медрол,мажа се с фенистил-това ми дадоха в аптеката.Аз отделно си взех крем с невен и си забърках масло от макадамия с масло от чаено дърво.
Пооправих се малко,не съм чак толкова червена както бях,по-скоро розова.
Назад четох,че някой от вас също са имали проблеми с този крем и бих искала да попитам след колко време ви се оправи лицето,знам,че при всеки е различно,но все пак.И ако има нещо,което ви е помогнало,ще се радвам да споделите.
Хубав ден Simple Smile

Съжалявам, че късно отговарям, но предполагам, че вече си по-добре. Минават обикновено за 1-2 дни - слагай много тънък слой от крема с БП и спри да го ползваш докато не се възстанови лицето. Цикабио на Биодерма или някакво друго хидратиращо кремче и ще мине и от самосебе си дори.

# 572
Използвах Benzaknen 5% ,3 вечери подред,отначало лицето ми беше зачервено ,но в листовката пише,че е нормално.На 4тата сутрин когато се събудих цялото ми лице беше в червени петънца,до вечерта вече бяха релефни,понеже беше неделя,а в момента съм в малък град и нямаше как да реагирам.В понеделник отидох до аптеката препоръчаха ми фенистил и медрол,аптекарката ми каза,че имам уртикария и ако случайно не ми мине да отида да взема още едно блистерче медрол.Днес изпих последното хапче,а петънцата все са ми на лицето,вярно вече са розови,но стоят като белези...И честно казано не ми се ходи тук по дерматолози,защото им нямам много вяра.За това попитах,някой ако е минал през същото за някой изпитан лек.Иначе в момента използвам крем с невен на асам ,уж само с естествени съставки,че от другите вече ме е страх Днес говорих с мои близки за домашен крем с невен и маз.Ще ми набавят продуктите и ще ми го приготвят до няколко дни.Дано поне с него да се получат нещата,че положението е трагично.Добре,че в момента не ходя на работа,ако трябва да изляза,ще трябва да използвам 1 тон грим...

# 573
Щом е алергична реакция, ще мине за около седмица. Най-добре мажи само с фенистил и нищо друго и никакъв грим.
Аз се бях изринала от един крем, добре че на ръцете си го намазах, а не на лицето. Целите ми ръце бяха в релефни, сърбящи плюски. Пих антихистаминови хапченца и всичко се прибра за около седмица. Въпреки това имам чувството, че хапчетата не направиха нищо, а си мина от само себе си. 

# 574
Много непрофесионално, фармацевт да ви препоръча  веднага системен кортикостероид.Освен,че не вярвате на дерматоозите в града ви,същото отношение би трябвало да придобиете и към аптекарите.Ужас!

# 575
  • Sredets/Burgas
Иначе в момента използвам крем с невен на асам ,уж само с естествени съставки,че от другите вече ме е страх Днес говорих с мои близки за домашен крем с невен и маз..

Може ли да покажеш състава на кремчето Асам?
А това за маз с невен, може да е ОК за бебета със суха кожа,
но ако имаш кожа склонна към акне, дали е добра идея?

# 576

Това е кремчето,което ми препоръчаха,но не мога да намеря състава на български.
Предполагам,че домашния крем ще ми повлиае добре,понеже сега кожата ми е доста суха,чак се лющи.Четох доста добри отзиви за него,надявам се да ми помогне.

# 577
Абсурд, това е отврат , петрол , парабени , феноксиетанол, оцветители и парфюм.. никога няма да ползвам нещо такова 😵
Аз да се отчета с един ЛРП ефаклар дуо, за сега съм доволна , но не е и панацея 🙄

# 578
  • Бургас
И аз съм на мнение, че аптекарката малко е прекалила.

# 579
Дами, препоръчайте ми измивно, което да не люти на очите и да не пресушава, сега съм с Авен, но и то люти😣

# 580
Дами, препоръчайте ми измивно, което да не люти на очите и да не пресушава, сега съм с Авен, но и то люти😣
А защо си миете очите с продукти против акне? Никога не ми е хрумвало, а и в тази зона акне едва ли ви избива. Хубаво мия лицето с продукт, но не се стига да ми попадне в очите.

# 581
А на мен ми попада и люти.. 

# 582
Въпреки негативните мнения за спирта, мога да ви кажа, че при мен много помага. От дълго време лицето ми не е било толкова чисто и гладко. Чукам на дърво, дано да се задържи този ефект. Реално не го третирам с нищо друго - мия си лицето само с вода и отделно 1-2 пъти на ден минавам със спирта с памуче.

# 583
От колко време ползваш спирт? И аз така много се радвах на содата за хляб - избива бактериите от раз, но страничните ефекти ме накараха горчиво да се разкайвам и до ден днешен. Има алтернативни продукти (за мен) без пораженията на тези изсушители.  

# 584
Какви странични ефекти, може ли да споделиш? Както и алтернативните продукти? От две-три седмици някъде го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт