Против акне/пъпки по лицето 7

• 93 603
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Какви странични ефекти, може ли да споделиш? Както и алтернативните продукти? От две-три седмици някъде го ползвам.
При мен се проявиха след 2-3 месеца - направо ми изсъхна кожата, структурно се промени, не вярвах, че е възможно. Какво ли не й правих после, а то е и трудно да се прави много, предвид склонността към акне. Но акне нямаше със содата, голяма клопка. На мен ми действа добре измиването с гел против акне през ден, лечебен крем няколко пъти седмично (или колкото кожата показва, че има нужда) и лосион против акне с розмарин, който изобщо не засушава кожата, но я почиства перфектно.

# 586
Какви странични ефекти, може ли да споделиш? Както и алтернативните продукти? От две-три седмици някъде го ползвам.
При мен се проявиха след 2-3 месеца - направо ми изсъхна кожата, структурно се промени, не вярвах, че е възможно. Какво ли не й правих после, а то е и трудно да се прави много, предвид склонността към акне. Но акне нямаше със содата, голяма клопка. На мен ми действа добре измиването с гел против акне през ден, лечебен крем няколко пъти седмично (или колкото кожата показва, че има нужда) и лосион против акне с розмарин, който изобщо не засушава кожата, но я почиства перфектно.

Попринцип содата е много силна, баба ми си мие съдовете с нея Grinning Мисълта ми е, че няма сода за кожа, докато спиртът, който ползвам е специално за това. Ползвам този: https://sopharmacy.bg/veta-pharma-spiritus-salicylicus-100ml.html
Скрит текст:
САЛИЦИЛОВ СПИРТ 2% / SPIRITUS SALICYLICUS на фармацевтичната компания Вета Фарма е лекарствен продукт, който се прилага за комплексно лечение на някои кожни заболявания като себорея, микози и акне.

# 587
Остави тази работа за почистването. Simple Smile В друга тема писаха, че ползват спирт като дезинфектант за почистване на под, така че не гледай кой какво ползва за чистене. Оцет и за чистене се ползва, и за вътрешна употреба. Wink Спирт за кожа дезинфекцира кожата, но не мисля, че можеш да го ползваш като козметичен продукт без съответните последствия. Но е много изкушаващо заради акнето, знам.

# 588
скоро ще пътувам за Испания и много искам да си взема крем с БП от там. Някой знае ли как се казва крема с БП там?

# 589
За спирта - да кажа и аз моя опит. Преди няколко години почнах да ползвам салицилов спирт 2% за лицето вечер. Кожата ми стана толкова гладка и чиста, че аз реших, че ще слагам съвсем малко. И така близо година вечер го ползвах. Нямах нито 1 пъпка, кожата ми беше мека, не суха. Реших, че вече нямам нужда от него и проблемът с пъпките се завърна. И от тогава спиртът няма същия ефект и съм се отказала да го ползвам. Сега ползвам хидратиращ крем сутрин, вечер почиствам кожата и я оставям да диша, а през ден-два слагам малко от крема Акне Аут. Засега си чувствам кожата добре.

# 590
В дългосрочен план, кожата се изсушава, а защитната ѝ бариера се разрушава. Резултатът е дехидратирана и в същото време мазна кожа. Организмът се опитва да компенсира изсушаването като произвежда повече себум. Заради разрушената защитна бариера вариантите са повече пъпки или екзема или и двете в комбинация. Въобще не е добра идея мазането с чист спирт, ако искаш да имаш здрава кожа.

# 591
  • Бургас
Освен това заедно с лошите бактерии се унищожават и добрите, което допълнително разваля баланса.

# 592
Добър вечер
Някакви отзиви за този гел?
Simple Smile

# 593
Ползвала съм  го, ефект не видях. То всъщност е нещо като тоник и с него се обтрива лицето с памучен тампон. Не е гел, като водичка е.

# 594
Ползвала съм  го, ефект не видях. То всъщност е нещо като тоник и с него се обтрива лицето с памучен тампон. Не е гел, като водичка е.

Благодаря
А попадала ли си на нещо,което наистина помага при зачервявания?

# 595
  • Пловдив
Вижте продуктите на Исисфарма

# 596
  • Бургас
Добър вечер
Simple Smile

Аз също съм го ползвала. При мен нямаше ефект. Всъщност не зная защо тази марка се рекламира като българска. Изобщо не е такава.

# 597

Благодаря
А попадала ли си на нещо,което наистина помага при зачервявания?

За съжаление не.

# 598
Ако открия нещо ефикасно веднага ще споделя!

# 599
  • София
Добър вечер
Simple Smile

Аз също съм го ползвала. При мен нямаше ефект. Всъщност не зная защо тази марка се рекламира като българска. Изобщо не е такава.

Е, как не е българска, като си е точно българска. Ти сайта им някога посещавала ли си? Поръчала ли си продукти от тях? Познаваш ли собствениците на марката, та пишеш такива категорични мнения?
Защото аз лично съм контактувала с тях и ти казвам - КОЗМЕТИКАТА ФИТОКОД Е БЪЛГАСКА. Фирмата е регистрирана в България, собствениците са българи и произвеждат продуктите си в България.

Общи условия

Активация на акаунт