Против акне/пъпки по лицето 7

• 94 809
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Почиствам кожата с ексфолиант за ежедневна употреба,подсушавам,нанасям маслото с длани масажирайки,поставям топла кърпа след това...И черните точки стават по-видими ,ако имам макар и две примерно червени петънца,стават още по-червени и видими,абе изглежда,така както изглежда мазна кожа,точно когато е омазнена,все едно е непочистена...Confused
Не само трябва да сложиш топлата кърпа на лицето, ами да изтриеш с нея маслото. Явно го оставяш върху кожата или не го премахваш добре и за това така се получава. Изтриваш лицето хубаво с влажната топла кърпа без да триеш силно, но и не да галиш като с перце. След това може да ползваш и второ измиващо - гел, крем или нещо не прекалено агресивно.
Аз бих ползвала първо маслото, а след това пилинга примерно.

лисичка, милиумите са доста упорити и има и други продукти, но зависи къде по лицето ти са. Ако са около очите е по-трудно.

# 226
Миоки,единият е на клепача , другият под окото.
Май ще ходя да ги премахнат в такъв случай.

# 227
Почиствам кожата с ексфолиант за ежедневна употреба,подсушавам,нанасям маслото с длани масажирайки,поставям топла кърпа след това...И черните точки стават по-видими ,ако имам макар и две примерно червени петънца,стават още по-червени и видими,абе изглежда,така както изглежда мазна кожа,точно когато е омазнена,все едно е непочистена...Confused
Не само трябва да сложиш топлата кърпа на лицето, ами да изтриеш с нея маслото. Явно го оставяш върху кожата или не го премахваш добре и за това така се получава. Изтриваш лицето хубаво с влажната топла кърпа без да триеш силно, но и не да галиш като с перце. След това може да ползваш и второ измиващо - гел, крем или нещо не прекалено агресивно.
Аз бих ползвала първо маслото, а след това пилинга примерно.

лисичка, милиумите са доста упорити и има и други продукти, но зависи къде по лицето ти са. Ако са около очите е по-трудно.
Ясно,навярно това е проблемът,ще разменя двете процедури,да видим какво ще стане...

# 228
Пробвай, не трябва да ти остава мазен слой по кожата след като приключиш.

# 229
Да, най-добре и инфото на което попаднах е, че е твърде възможно появата им да се предизвиква от почистващи и козметика. Примерно за около очите, виновник може да бъде двуфазните дегримьори, така че си направи една ревиция на козметиката, която ползваш.

# 230
Да, най-добре и инфото на което попаднах е, че е твърде възможно появата им да се предизвиква от почистващи и козметика. Примерно за около очите, виновник може да бъде двуфазните дегримьори, така че си направи една ревиция на козметиката, която ползваш.
Много ти благодаря  bouquet

# 231
  • В най - голямото село
Някой да е използвал това, или продукти от серията. Прочетох и чух добри отзиви:
https://www.iherb.com/pr/Alba-Botanica-Acne-Dote-Face-Body-Scrub … -8-oz-227-g/41285
Благодаря.
Ние днес пак сме при поредният дерматолог.  Confused

# 232
  • Бургас
Добре де,или не го правя ,както трябва или нещо не ми понася това маслено измиване...Точно,както пише и по-горе потребителката процедирам,но кожата ми след това изглежда зле...(да вметна,че се боря с черни точки)...При някой друг такъв ефект???Да вметна,че маслото е от шипки на фирма "Ривана" Rolling Eyes

Шипковото масло не премахва черни точки, а белези. (поне за това се препоръчва)
Може да пробвате с масло от гроздови семки, което се препоръчва за стягане на порите, но с маслено измиване комедони няма как да премахнете.

Някой да е използвал това, или продукти от серията. Прочетох и чух добри отзиви:
https://www.iherb.com/pr/Alba-Botanica-Acne-Dote-Face-Body-Scrub … -8-oz-227-g/41285
Благодаря.
Ние днес пак сме при поредният дерматолог.  Confused

Активната съставка е салицилова киселина. Ако по принцип тя ви влияе добре на пъпките, значи този продукт може да е добър за вас.

# 233
  • София
Аз пък съм мързел и не ползвам кърпи като си почиствам лицето, направо мажа маслото и после измивен гел.

@believe, почни наистина с масло и после процедирай с ексфолиант. Само гледай да не се преексфолираш (според мен ежедневно ексфолиране е малко overkill, особено ако ще си триеш лицето и с кърпа).

@лисичка, милиуми под очите на мен са ми се появявали всеки път като съм ползвала околоочен крем в миналото. Ако ползваш и ти тежък и мазен продукт в тази зона, сигурно е от това.

# 234
Здравейте!
Отскоро започнах да използвам Effaclar Duo крем и Effaclar гел за измиване, но след нанасянето на крема ми се получава т.нар. "кир ефект", когато потъркам лицето си. Преди години също изпозлвах тази комбиниция и се получаваше същото. Това според вас означава ли, че кожата ми не приема продукта и не е предназначен за моя тип кожа? Кожата ми е склонна към акне и е на двата полюса - понякога мазна, понякога доста суха. Тук искам също да попитам какви са впечатленията ви от хидратиращия крем на Акне Аут и може ли да се ползва за основа преди пудра?
Четох доста добри коментари за маслото от шипка и обмислям да си взема, но ме притеснява дали не запушва порите?

Последна редакция: вт, 03 апр 2018, 20:58 от Questar

# 235
За Ефаклар Дуо не мога да кажа, при мен нямаше кир ефект, но се обринах от него и спрях да го ползвам.
Хидратиращият крем на Акне аут е многи хубав, поне на моята кожа влияе добре, когато го ползвах.
Маслото от шипка не запушва порите. Помага при белези. Simple Smile

# 236
За Ефаклар Дуо не мога да кажа, при мен нямаше кир ефект, но се обринах от него и спрях да го ползвам.
Хидратиращият крем на Акне аут е многи хубав, поне на моята кожа влияе добре, когато го ползвах.
Маслото от шипка не запушва порите. Помага при белези. Simple Smile

Имам страха, че и аз ще се обрина след още малко ползване на Ефаклар, защото усещам и леко парене, но от друга страна ми се иска да вярвам, че ще подобри кожата ми, доста съм объркана. Преди време също ми пареше, но пък не усетих нито подобрение, нито влошаване. А обриването при Вас временно (като алергия) ли беше или причини сериозни пъпки? Frowning1 Наистина ми е много стресиращо при пробата на всеки продукт да анализирам кожата си Smirk
Точно за белези искам да пробвам шипката и ще споделям впечатления.

# 237
  • София / Перник
Аз също ползвам Effaclar Duo крем и Effaclar гел и понякога ми се получава "кир ефект", но пък ми действа доста добре на кожата.

# 238
Аз също съм ползвала кремчето без проблеми, а сега го ползва синът ми. Той е на 14 и го нападнаха първите младежки пъпки.

# 239
Аз изхабявам втора опаковка от крема Ефиклар дуо+. Доволна съм, но аз нямам проблеми с акнето, а само понякога единични пъпки.  Кожата ми е суха, но въпреки това не ми я изсушава допълнително. Използвам го вечер, а денем ползвам хидратиращ крем.
Първата опаковка ползвах заедно с гела - добре ми понесе.

Общи условия

Активация на акаунт