Против акне/пъпки по лицето 7

• 93 009
  • 762
  •   1
Отговори
# 660
Бях питала горе, но никой ми отговори. Става въпрос за дълбоки, вътрешни черни точки/гнойни пъпки само в областта на брадичката.
Нямам прекомерен себум, кожата ми е нормална до суха
Значи остава да е хормонално...

Ако може да се вярва на някои тълкувания от нета, по брадичката наистина излизат хормонални пъпки. Има ли зависимост от овулация или предстоящ мензис?

# 661
Като стана дума за бензоил пероксид, във FB ми попадна информация, че Биотрейд ще пускат на пазара лекарствен продукт с БП:
BP променя начина, по който колегите дерматолози лекуват пациенти с #акне.” - с този увод д-р Николай Найденов, основател на “Биотрейд България”, започна представянето на първия лекарствен продукт на компанията.
За първи път български производител представя на пазара решение за третиране на акне с активна съставка бензоил пероксид. Продуктът е разработен изцяло от български екип под ръководството на д-р Найденов, и прави сериозна заявка за водещо място в дерматологичната практика у нас.
“В Acne Out BP емулгел активната съставка бензоил пероксид е в концентрация 5%. Вложили сме я в наша собствена иновативна формула, която се усвоява оптимално от кожата, с минимален риск от раздразнения.” - допълни дерматологът.
Разбира се, струва си да се отбележи и че новото лекарство ще се предлага в аптечната мрежа на много достъпна цена.

От тук:
https://www.facebook.com/biotrade.bg

# 662
Бях питала горе, но никой ми отговори. Става въпрос за дълбоки, вътрешни черни точки/гнойни пъпки само в областта на брадичката.

Ако може да се вярва на някои тълкувания от нета, по брадичката наистина излизат хормонални пъпки. Има ли зависимост от овулация или предстоящ мензис?
Не сякаш... този месец пак ще наблюдавам😀
Blackpearls, това е чудесна новина! Тъкмо мислех да си поръчвам от интернет

# 663
  • Бургас

Всъщност черните точки са прекомерен себум.

# 664
Възможно е. При мен не са черни точки, не се изразих правилно, защото стоят бели, пълни с нещо вероятно себума, но са доста дълбоки и да не обяснявам как ги изтисквам😂Ще пробвам с този бензоил пероксид, ще направя едни изследвания на хормоните и каквото сабя покаже😀

# 665
Това, че Биотрейд ще пускат крем с БП е супер. Аз продължавам да ползвам хидратиращ крем, а само вечер по малко от активния крем на Акне Аут и мога да кажа, че кожата ми става все по-чиста. Черните точки драстично намаляха, пъпка не ми е излизала от доста време, петната се заличиха в голяма степен.

# 666
Възможно е. При мен не са черни точки, не се изразих правилно, защото стоят бели, пълни с нещо вероятно себума, но са доста дълбоки и да не обяснявам как ги изтисквам😂Ще пробвам с този бензоил пероксид, ще направя едни изследвания на хормоните и каквото сабя покаже😀

Имай впредвид, че 5% БП е силен разтвор и може да предизвика раздразнение при по суха и чувствителна кожа.
Аз използвам 2,5% ( Епидуо гел - БП и адапален) и когато започнах да го използвам повече от 2-3 пъти седмично определено кожата се пораздразни и засуши на места. Но аз съм с мазна кожа и без акне, но с разширени пори и комедони.

На мен появята на дебели гнойни пъпки само в конкретна област би ми подсказала или хормонален проблем или някакъв външен дразнител, който е грандиозен и води възпаления след себе си. Винаги при овулация от левия яйчник цикъла ми е по-дълъг и избива пъпка, точно такава.
При пускане на изследвания за полови хормони има значение кой ден от цикъла ти е, не се пускат случайно, имай едно на ум....

# 667
Да, благодаря за отговора!
Четох, че тези изследвания се правят между 3ия и 5ия ден от цикъла. Тестостерон, DHEA-S и андростендион са достатъчни нали?
Иначе на гинеколог бях скоро и освен профилактичната цитонамазка, ми направи и ехография, всичко е 6.
Преди 3-4 години си изследвах и TSH, та и щитовидната ми е наред.
Затова се насочих към този бензоил пероксид, остава да е бактерия и уж той ги трепел😀
П.С извинявай за любопиството, но как знаеш, че става въпрос за левия яйчник? От ехограф предполагам?

Последна редакция: нд, 04 ное 2018, 23:05 от Петя Карева 602616

# 668
Петя Карева - само изброените полови не стигат - на 3-ти ден ти трябват ЛХ и ФСХ, около деня на овулацията -естрадиол и 7 дни след овулацията - прогестерон.

За левия яйчник е установено след множество ехографски прегледи покрай проблемно забременяване....с годините се научих много добре да познавам тялото си, а и то си е схема - един път ляв, другия път десен. Не винаги се спазва идеално де, но на 95%.
Бензоил пероксида не трепе бактерии, при тях е нужен антибиотик. БП може да е поддържащо лечение в случая на бактерия.

# 669

Никъде го няма още, не съм запозната с това лекарство, какво е характерно за него, какво трябва да се знае?

# 670
Може ли линк на китайския крем ?

# 671
  • Бургас

Бензоил пероксида не трепе бактерии, при тях е нужен антибиотик. БП може да е поддържащо лечение в случая на бактерия.

Според официалната информация бензоил пероксида всъщност убива някои бактерии.

"It has a bactericidal effect on Propionibacterium acnes bacteria associated with acne and does not induce antibiotic resistance."

# 672

Според официалната информация бензоил пероксида всъщност убива някои бактерии.

"It has a bactericidal effect on Propionibacterium acnes bacteria associated with acne and does not induce antibiotic resistance."

Ок, чела съм инфото и аз, ама честно казано не вярвям, че при тежки случаи само БП може да оправи положението. Доста често към акнеична кожа с гнойни и големи образувания върви и стафилококова инфекция и затова казах, че по-скоро може да е съпътстващо лечение.
При много хора има ефект от слаб % БП и това е ок, но при много възпалено лице не е ок само БП, защото освен себумен контрол има и излющващ ефект, който може да докара страшни поразии при тежки и гнойни възпаления.

Затова и посъветвах девойката да изясни някои от причините за появята на пъпки. Не е универсален подхода при всички, за съжаление. При някои минава само с БП, при други в комбинация с други препарати, а при трети се налагат и ретиноиди.

# 673
  • Бургас
При мен точно излющващия ефект като че ли допринесе за по-бързото минаване, наред с другото. Когато започнах да го ползвам имах много тежко кистозно акне. В началото мажех от 10% по 2-3 пъти на ден. Ползвах Panoxyl, а той не беше щадящ както Benzaknen-a. Да, първите дни ми беше малко болезнено дори, но после свикнах.

# 674
Преди съм ползвала Бензакнен и бях много доволна ,
Къде мога да го намеря отново ?
Бях го поръчвала от олх , но не намирам обява в момента .

Panoxyl На каква  цена е и откъде се поръчва ?
Има ли много лющене ?

Бях ползвала Акнетак  преди две седмици и цяла седмица бях на люспи , с ужасно белеща се кожа .
Не можех да сложа нормално грим , пълен ужас .

А сега имам петънца за изчистване и си търся някакъв продукт .

И се боря с подкожни косми в зоната между веждите .
Знаете ли какво може да ме спаси ?

Общи условия

Активация на акаунт